Как да се предпазите от Деня на магьосниците: 28 януари - Ден на Павлов

Esoteric Agenda - Best Quality with Subtitles in 13 Languages (Юни 2019).

Anonim

Павлов ден (Ден на магьосниците) - национален празник, който се чества на 28 януари. Освен това, според православния православен календар, паметта на св. Павел от Тива е почитана. Той е живял 113 години и се счита за първи християнски монах и отшелник.

Само цели 91 години

Според източници, отшелник и монах е роден в Египет, в град близо до Средиземно море, наречен Тива. В ранна възраст Павел от Тива станал сирак. Трябваше да премине много заради роднина си наемник, който искаше да получи цялото си наследство. Именно през този период император Деций преследвал християнски вярващи. Когато млад Павел осъзнал, че един роднина ще го предаде, той трябваше да избяга. 91 години живее в пещера в подножието на една планина. Всичко това непрестанно се молеше и гарванът му донасяше храна. Павел от Деня на паметта на Тива всяка година на същия ден - 28 януари.

Павлов ден

На 28 януари хората празнуват Деня на магьосниците. Смята се, че през този период магьосниците могат да прехвърлят своите способности на учениците. Не е изненадващо, че хората страдат от това, защото "новобранците" трябва да обучават някой.

В Деня на магьосниците те избягваха увреждането и злото око. За да направят това, те се защитават по различни начини: те почукват върху дървени предмети или се изплюват на раменете си. На този ден те също препоръчаха да се четат молитви от злите сили.

В деня на Павлов е желателно да се угажда на пианото. За да направите това, в нощта на 28-ти до 29-и, дайте му лечение. Опитайте се да не се кълнете с никого в този ден и да обсъждате хората по-малко.

В старите времена, за да се защитават, носеха ленена риза. Освен това се смята, че щетите могат да бъдат избегнати с помощта на синьо. Под възглавницата бяха поставени ленти, за да се предпазят от лоши сънища и тревожност. Също така се препоръчва да се носят бижута от берил или малахит.

знаци

На Павлов ден, хората внимателно наблюдавали природата. От древни времена тези знаци са запазени:

  • Ако духа силен вятър - изчакайте дъждовно лято.
  • Звездно и безоблачно небе - за добра реколта от лен.
  • Кравски вълни - топло ще дойде скоро.
  • В двора има много цици - пригответе се за студ и студ.
  • Ако врабчетата на клоните изчезнат - ще има снеговалеж.
  • Bullfinches на този ден чурулика към рязката промяна на времето.