Как да кажа на майка, че съм бременна, защото съм на 15 години?

БРЕМЕННА и непълнолетна?!? Какво да правя? (Юни 2019).

Anonim

Това беше най-лошото нещо, което можеш да си представиш. Вие сте бременна. Но вие сте само на 15! И все още се учиш, а приятелите ти тичат на партита, танцуват в клубове и като цяло имат прекрасно време. А ти ...

А ти, ужасена, си мислиш: "Аз съм на 15 години и съм бременна!", Сядаш на компютъра и започваш трескаво да пишеш: "Как да кажеш на майка си, че съм бременна." В края на краищата, наистина, как да кажа на мама?

Да се ​​успокоим и да поговорим. Не, твърде късно е да те обвинявам. За наличието на средства за защита от бременност, вие, разбира се, знаете. Но по някаква причина си помислих, че всичко това няма нищо общо с теб. Както виждате - има и най-непосредственото.

И сега за най-важното. Това ще бъде диалог

Вашата забележка: "Ами ако съм бременна?"

Отговорът на автора: „Фактът, че в тялото ви е възникнал нов живот, ви прави по-възрастни от връстниците си. Нищо не се е променило навън, но чувствате, че не сте сами. Че има още един живот в вас и той има право да продължи. - това е, за което идва основната част от жените в този свят, и ако не се появи според плана, това не е катастрофа: решете за себе си, като възрастен, че нямате право да убивате невинно същество. вземи това решение, отиди при майка си.

"Да, но как да кажа на мама, че съм бременна? Тя просто ще умре!"

- Да имаш смелостта да го кажеш. Разбира се, първо ти ще ти е трудно, но кой друг ще те разбере като майка? Тя, след като се успокои малко, вероятно ще ти предложи да станеш майка и да обещаеш помощ. В близост до теб по дух, след това прибери неговата подкрепа. Ако дойдеш при майка си заедно, ще бъде по-лесно да говориш.

- Приятелят ми не иска дете и настоява за аборт.

"Това е най-често срещаната реакция на момчетата, които са се свързали с петнадесетгодишното момиче. По възрастта не се вписвате в неговите идеи за бъдещата съпруга и майка, така че реакцията винаги е една и съща. Не съжалявайте за такъв човек. Който ще се откаже в трудно време. В края на краищата няма да можете да му се доверите повече. След като сте го предали, ще го предадете многократно.

- Но аз все още трябва да уча!

"Опитайте се да преговаряте с учителите за ранното дипломиране, ако е възможно. Ако не, тогава всичко е наред. След раждането можете да завършите вечерното училище или колеж. Ако желаете, ще продължите образованието си в университета. Много млади майки правят точно това и те го направиха. Ако нямате достатъчно пари, винаги можете да откриете странична работа. Дори и да е неофициално.

- И как тогава ще уредя живота си?

"Виждате ли, вече задавате сериозни въпроси, а първата:" Как да кажа на майка, че съм бременна? "Това е нещо от миналото. Не се притеснявайте, ситуацията, която имате, също има своите положителни страни. как вашите връстници ще хвърлят количките в двора, вече ще имате доста голямо дете и ще можете да отделите повече време за себе си, освен това вече имате безценен опит в отношенията с мъжете!

Понастоящем самотна майка с дете не плаши никого. А наличието на дете често дори служи на човек като доказателство за бъдещата ви домакинска способност - вече знаете много! "

Основното в отговора на въпроса: "Как да кажа на майка ми, че съм бременна?" - това е вашето решение да бъдете добра майка и щастлива жена в бъдеще. Всичко е в ръцете ви! Успех и вяра в силата ви!