Кога кученце спре да пише у дома? Препоръки и методи за преподаване на кученце на таблата

Съмърхил/Summerhill (Юни 2019).

Anonim

Да имаш куче е много важна стъпка, донякъде подобна на решението да имаш бебе. Отглеждане на кученце е по-бързо, но той преминава през всички етапи на развитие, като собственото си бебе. Той ще трябва да научи нормите и правилата на поведение, да свикне с рутината на хранене и ходене. И най-чувствителният въпрос, който канонистите и животновъдите често задават: кога кученцето спира да пише у дома?

Търпение и грижа

Наистина, издръжливостта и хладнокръвието ви са необходими. Освен привикване на бебето към саксия, процесът на привличане на вашето кученце да служи на нуждата от подходящо място изисква време. Не е необходимо да се изисква от месечните трохи, че той е отишъл в тоалетната с часове, тя все още е физически невъзможно. Следователно, никакво наказание, особено физическо, не трябва да бъде.

Дневен режим

При кученце на възраст под 6 месеца мускулите на пикочния мехур са все още много слаби. Те физически не могат да понасят дълго време. Ето защо не е много разумно да оставите бебето си вкъщи през целия ден и да се кара за локви. Преди да попитате кога кученцето престане да пише у дома, опитайте се да помислите колко време сте готови да посветите на повишаването му. Ако сте прекалено заети, не поемайте допълнителна отговорност за живота и здравето на кучето.

Не за сови

Така че, от момента, в който кученцето се появи в къщата, докато достигне 6 месеца, трябва да възстановите ежедневието си по такъв начин, че да го ходите поне четири пъти на ден. Първият изход е рано сутрин, около 5-6 часа. След това ще имате достатъчно време за обичайните неща и такси за работа. Преди да тръгнете, не забравяйте да направите още една разходка. Така че кученцето ще бъде по-лесно да издържи.

Обядната почивка трябва да бъде причина да погледнете у дома. След като излезете на улицата само за 15 минути, ще осигурите на детето си възможност да изчака вечерта без допълнителен дискомфорт. След вечеря, трябва да посветите разходка от поне 2-3 часа.

Вашето поведение

Разбира се, всеки собственик очаква с нетърпение момента, в който кученцето престане да пише у дома. Но не изразявайте силно разочарованието си, ако той все още не демонстрира желаното поведение. И още повече, за да накаже, ако се изпика на грешното място. По този начин ще постигнете само едно: домашният любимец внимателно ще избере местата за отпътуване, ще се качи на дивана или на леглото. Мека мебел бързо абсорбира локвата, и "доказателство за престъпление" ще бъдат скрити. Засега, разбира се.

Така че тийнейджъри, които се опитват да "образоват" собствениците, защото те вече са по-разбирам. Кученцето изобщо няма да разбере защо го караш. Затова трябва да забравите за пантофите на папата или да забиете лицето си в локва. По този начин няма да постигнете нищо, но ще загубите контакт. Вместо това, дайте шумов сигнал. Това е, хвърли нещо звънене или просто плясване с ръце.

Какво да правим

Ако има добре обмислена схема, тогава е много по-лесно да се действа по нея. В крайна сметка, ако просто мечтаете за дните, когато кученцето спре да пише у дома, те няма да дойдат бързо от това. Можете да действате по следния начин. Почти във всички апартаменти тоалетната се намира в близост до входната врата. Затова бавно прехвърлете тавата за кученце в тоалетната и ги научете да използват. Вратата трябва да бъде оставена открехната, за да може бебето да го натисне с лапата си. Когато този момент минава, вратата се затваря.

Тогава всичко зависи от вас. Веднага след като кученце сигнализира, че иска да отиде до тоалетната, тоест, той бута вратата с крак, хванете каишката и изтичате с него. Не може да чакате дълго време, така че ако не е студено навън, опитайте се да действате бързо. Разбира се, ще трябва постоянно да се откъсвате от вашия бизнес, но този период просто трябва да преминете.

Кога да чакаме облекчение

Всъщност, узряването на кучето се случва много бързо. Следователно моментът, в който кученцата спират да пишат в апартамента, е точно зад ъгъла. Всяко куче започва лесно да се придържа към графика си на възраст от 6-7 месеца. Но до тази възраст трябва да я гледате и да "хващате". Тя е елементарна, не е трудна и не отнема много време. Просто кученце се изисква да се направи на улицата най-малко веднъж на всеки 3 часа. Или, ако решиш да го привикнеш първо към тавата, постави го на определеното място веднага щом се събуди или изяде добре. По същия начин и през нощта, ако се събуди и започна да играе.

Физиологични особености

Това се случва, че едно кученце е толкова свикнали да прави "собствените си дела" у дома, че той отказва да отиде до тоалетната на улицата. Той с удоволствие ходи по детската площадка и след това се втурва вкъщи, към пелената си. Собствениците са ужасени и бързат да се обадят на развъдника или познатите животновъди. Въпрос първи: на каква възраст ще престане да пише кученцето у дома?

Собственикът трябва да помни, че той е този, който ръководи процеса. Не обвинявайте всичко на домашния любимец: ако той продължава да уринира в ъглите, това са вашите пропуски. Понякога са достатъчни няколко дни, в които сте посветили цялото си внимание на вашия домашен любимец, а тоалетната материя ще спре да ви тревожи веднъж завинаги. А понякога една похвала ще бъде решаваща.

Обикновено, при здрави кученца, пикочният мехур се изпразва веднага след събуждане, а червата - 15 минути след хранене. Тези правила трябва да се спазват по време на обучението. Не губете време и изваждайте домашния си любимец навреме или го занесете на таблата.

Препоръки за обучение

Когато вашият домашен любимец е на 2 месеца, най-трудният период е приключил. Сега той става все по-интелигентен и се опитва да асимилира правилата и разпоредбите, особено ако това се подкрепя от похвали. Скоро ще дойде щастливият момент, когато кученцето ще престане да пише често у дома. Сега намаляването на броя на грешките зависи от вас. Ако гледате телевизия, и кученцето започва да се върти и търси място за себе си, веднага го поставете в тава или избягайте навън. Тогава всеки ден той все повече ще свиква с факта, че може да се освободи само на мястото, определено за това.

Мястото, между другото, също е от голямо значение. Спомняте ли си как у дома за него е бил разпределен ъгъл в банята, която е била забулена пелена? Желателно е да се направи същото на улицата. Седнете домашния си любимец винаги на едно място, може би той ще има възможност да издуха стари локви или купчини. Засаждане на земята, нека всеки един отбор. Мислете за това сами, формулировката тук няма значение. И похвала в края на процеса.

Ако проблемът се е върнал

Това се случва така. Селекционерът запознава собственика с приблизителното времетраене на това колко кученце спира да пише у дома. Обикновено тази възраст е по-близо до 6 месеца. Но понякога след известно време собственикът е изправен пред факта, че локви и пилоти започват да се появяват отново. Ако говорим за младо куче, тогава проблемът е най-вероятно психологически:

  • Прекалено силни емоции. Когато едно куче се радва, когато се среща с любимия си собственик, то може да се регистрира. Или се страхува от наказанието. Ако хората викат куче, бият я за проказа, ще се замърсява по-често.
  • Причината може да е копнеж за собственика. Проведени са експерименти, когато камерите са инсталирани в дома на собствениците на кученцето, което се оплаква от подобни проблеми. В резултат на това е възможно да се види, че когато собствениците на къщи, кучето се държи добре. Тя пита към тоалетната, тя е спокойна и доволна. Но след като си тръгнат, тя започва да се хвърля и да се вие. Понякога, без да изпитва страдание, тя се справя с нуждата и нервно раздразнява нещата.
  • Проблеми с властта на капитана. Младото куче може да е предразположено към господство. И ако собственикът проявява прекомерна мекота, тогава животното се чувства ненаказано.

Случва се, че няколко месеца училище преминават в пепел и на пръв поглед не е ясно защо. Кученцето спря да пише на пелената или тийнейджърът започна да се нуждае от ъглите - обърнете внимание на изброените по-горе точки. Може би проблемът ще бъде решен съвсем просто.

Консултирайте се с Вашия лекар

Понякога проблемът е във физиологията на вашия домашен любимец. Например, една кучка може да продължи да пише периодично у дома до двегодишна възраст. Това се дължи на образуването на хормоналната система. Периодично кучето започва да оставя няколко малки локви. Това е явление, което преминава след първото раждане или с възрастта. Това се случва, според статистиката, в една от 5-7 кучки. Ако възникне проблем при едно младо куче, което е обучено да се облекчи на улицата, обърнете внимание на следните фактори:

  • В студено време кучето може да изстине. Това води до различни видове възпалителни процеси. Възможно е често уриниране да е следствие от това.
  • Ревност. Ако едно дете, котка или друго куче се е появило в семейството, тогава вашият домашен любимец може просто да започне да оставя локви от ревност. Или може би маркирате територията, показвайки "чужденеца", който е шефът в тази къща.
  • Силен стрес.

Както виждате, остава отворен въпросът колко месеца престава да пише вкъщи: тук има прекалено много нюанси. Но обикновено се случва след 6-7 месеца.