Гатанки за шоколад за деца

Историята на 91-годишната баба Пеца и как тя ще посрещне Коледа? (Дарик радио 2015) (Юни 2019).

Anonim

Една загадка е въпрос, на който предварително знаете отговора. Защо трябва да задавате въпроси, на които вече знаете отговора? Загадките са необходими, за да предадат знанията си на дете, но това не е направено скучно, защото тогава най-вероятно няма да си спомни нищо, но игриво. Всички знаем колко важно е за едно дете да прави свои открития. Така той научава и усвоява информацията по-бързо, отколкото ако му го дадем в положителна форма.

Как се появяват загадките

Загадки възникнали преди много време. В старите времена хората, за да не създават неприятности, не наричат ​​с имената си нещата, от които се страхуват. Вместо това те описват своите свойства и качества. И събеседникът трябваше да познае какво става. Този неприличен език бързо бе прихванат от децата, превръщайки познанието в игра. Оттогава мина много време и гатанките не само са се установили на много езици, но и са се превърнали в едно от най-добрите инструменти за обучение на децата.

Същността на загадката се състои в описването на някакъв очевиден обект, което предполага в този случай нещо съвсем различно. Характеристиките на двата обекта са сходни, но е необходимо да се отгатне скрития обект. Този метод на преподаване на децата помага не само за трансфер на знания, но и за развитие на логическото мислене като цяло.

Гатайте за малките

Загадките често се сервират в поетична форма. В загадките за децата отговорът е част от стиха и трябва да влезе в римата с предишната линия, която помага на малките деца интуитивно да улавят отговора. Това ги прави по-уверени в себе си, защото са в състояние да отгатнат загадката сами.

Днес ще ви предложим селекция от пъзели за шоколада, които децата обичат толкова много.

  • Ако живеете много трудно, трябва да ядете ... (шоколад).
  • Черно и свежо, от разстояние, което примамва. Сладък е като мармалад. Всички познати ... (шоколад).
  • Вкусно и фино, бонбони ... (шоколад).
  • В навечерието на Нова година, под коледната елха, ще намерите съкровище, в кутии, облицовани с най-вкусните ... (шоколад).
  • Маша не иска да яде, отблъсква обратно кашата. Къде е решението? Маша яде ... (шоколад).
  • Сладки, черни и хрупкави, ръждясали в опаковки. Всеки е щастлив да го изяде, той е вкусен ... (шоколад).

Гатанки за шоколад за по-големи деца

За децата в училищна възраст обикновено се използват по-сложни пъзели. Отговорът вече не присъства в самия пъзел, вие трябва да го намерите сами. В такива гатанки прозата е по-често използвана от стиха.

  • Кой шоколад няма калории? - В неизяден.

  • Какво в устата се топи толкова сладко, настроението се вдига? - Шоколад.

  • Много вкусна, много сладка. Можеш да го ядеш тихо. За какво става въпрос? - За шоколада.
  • Черно, а не въглища. Сладка, не захар. Топене, а не сняг. Какво е това? - Шоколад.

Еквивалентни отговори могат да бъдат няколко, трябва да отгатнете желаната опция.