Детските домове в Московска област отглеждат нашите съграждани

Тайният живот на Чернобил - Тайная жизнь Чернобыля - филм с БГ субтитри (NTV) 2006 (Юни 2019).

Anonim

Темата за децата-сираци винаги е неотложен проблем във всяко общество. Служителите на сиропиталищата се опитват да израснат от деца, които нямат семейство, пълноправни и щастливи граждани. Но статистиката казва, че само 10% от завършилите институции-сираци се присъединяват към бързия и непознат поток от независим живот сред обикновените хора.

Детски домове на Московска област

Близостта до столицата или мястото в самия град предоставя на тези институции неоспорими предимства. Да бъдеш в пълно разбиране на главната администрация на страната, олигарси, предприемачи, религиозни отстъпки, голям брой обикновени граждани, сиропиталища в Московска област се радват на благотворително участие на съмишлените жители както материално, така и емоционално и образователно.

Децата тук са хранени, добре облечени, имат достатъчно играчки, нормална тренировъчна база. За празниците учениците очакват щедри подаръци и развлекателни програми. И държавата осигурява домове за сираци в Московска област в съответствие с метрополисите.

Въпреки всички предимства, тези институции имат недостатъци, присъщи на почти всички такива институции. Те не могат:

 • осигуряват необходимата емоционална връзка с възрастните;
 • да защитават от негодувание и насилие от по-възрастни или по-активни и агресивни деца;
 • създаване на условия за реално взаимодействие на хората в обществото;
 • развиват у децата чувство за отговорност за живота си;
 • гарантират на учениците си реални жилища след дипломирането им.

Права на детето

Декларацията за правата на детето, приета през 1989 г. от Общото събрание на ООН, казва, че непълнолетните имат същите права като възрастните. Деца под 18 години имат право на:

 • първична защита от морално и физическо насилие, всички опасности;
 • безплатна храна;
 • достойна материална сигурност;
 • образование в съответствие с нормите на обществото и изискванията на времето;
 • безплатно начално образование (най-малко);
 • получаване на специалност;
 • жилища;
 • семейство или място в институция, осигуряваща защита и нормални условия на живот.

Всички тези права са гарантирани от руското общество, ръководено от властите. Кратък видеозапис повдига дълбок проблем, присъщ на манталитета на руснаците.

Психолозите и най-опитните работници са убедени, че детето трябва да има родители или настойници, дори и приемни. От сиропиталищата в Московска област семействата вече са приели 24 043 деца за възпитание.

Основни видове детски заведения:

 1. За деца от предучилищна възраст.
 2. За ученици.
 3. За деца от 3 до 18 години.

Децата идват от домовете за деца, от улицата, от населението. Държавата започна да стимулира такива форми на взаимодействие между възрастни и деца като приемно семейство, семейно сиропиталище, патронаж.

Позиция с осиновяване и настойничество

Повечето семейства се опитват да вземат много малки деца от семейството на бебето. Московската област има редица такива институции. Мнозина не искат бебето да знае, че не е роден. Но осиновителите трябва да знаят, че повечето от децата в домовете им са от болници от 2 до 3 месеца след раждането.

Най-честите заболявания са неврологични нарушения, прекомерна възбудимост, сърдечни патологии, дефекти на органите на зрението, изкълчвания, хернии, кисти, патологии и инфекции на отделителната система. Преди годината много от тези заболявания са излекувани. Ако е необходимо, децата извършват подходящи операции.

По-рано болни деца бяха лесно приемани от чужденци. От 2012 г. е забранено.

Опашката за осиновяване и задържане съществува само поради продължителността на самия процес. Всъщност броят на заявленията за осиновяване е незначителен в сравнение с броя на сираците.

Фактори, възпрепятстващи осиновяването

Основните причини, поради които хората се страхуват да вземат изоставени и осиротели деца, се наричат:

 • Неизвестно или пагубно наследство.

Учените обаче смятат, че възпитанието, особено личният пример на родителите, има по-голямо влияние върху психологическите аспекти на личността.

 • Несигурност, че можеш да обичаш чуждото дете.

Опровержение може да бъде фактът, че местните бащи, които не са физически свързани с плода, с времето обичат детето все повече и повече. В същото време има доста бащи, които дори не могат да си спомнят собствените си деца или да им се подиграват.

 • Формални трудности и продължителност на процеса.

Това явление може да бъде оправдано от съвестния подбор на достойни кандидати. Въпреки това има настойници и осиновители, които връщат децата обратно.

 • Лошо финансово състояние.

Държавата е добра за подпомагане на семействата, които са отговорни за сирачето. Можете да получите информация за субсидии на различни уебсайтове или в органите по настойничество на мястото на пребиваване.

Къде да търсим дете

Налице е банка на осиновяване, чийто сайт, ако желаете, е лесно да се намери. Но личното познаване на детето е несравнимо по-добро от избора му от папката с документи. Ето защо, за смелите и колебливи, както и за тези, които не са мислили за това по-рано по тази тема, е предоставен малък списък от адреси на домове за сираци в Московска област.

име

адрес

Детски дом номер 2

Ул. Vilis Lacis, 32

Детски дом № 5

Ул. Полярна, г. 54 А

Община Салтовски

Градска железница, ул. Pionerskaya, d

Zaitsevsky

Одинцовски р-н, п / о Жаворонки, дер. Zaitsevo

Детски дом номер 4

Измайловско шосе, 49 А

Ръководството на образователните институции за сираци и деца, лишени от родителска грижа, винаги благоприятства хората, които искат да осиновят дете в семейството.