Разходки с картотеки в старшата група на детската градина

Нови придобивки от JUMBO органайзери за козметика, дрехи и декорация (Юни 2019).

Anonim

Ходенето в по-старата детска градина е един от важните елементи на развитието на децата. Всъщност, по време на разходка, детето се развива както физически, така и психологически. Той научава света чрез наблюдение на него, както и чрез директно взаимодействие. Задачата на учителя е да направи почивката на чист въздух наистина полезна, а това ще му помогне с картотека с разходки в по-старата група, въоръжена с която учителят няма да се бори с: какво да прави с момчетата.

За какво е индексът на картата?

Първо, какво е това? Картата е специално подбран и декориран материал, който учителят използва в ежедневната си работа. Може да има файлове с карти на мобилни игри, упражнения с пръсти и т.н. Предлагаме Ви да разгледате пример за дизайн и изготвяне на файл за разходки. Удобно, ако се събира по сезоните и като се взема предвид тематичното планиране на предучилищната институция. Картата може и трябва да посочва целта на разходката, играта на открито, художествената дума, физическите упражнения, насочени към подобряване на здравето на децата, както и работата в природата. Такива карти се съхраняват в кутията и преди да тръгнете на разходка, едната от тях просто трябва да бъде взета с вас.

Пример за съставяне на карта

Разходките с картотеки в по-старата група трябва да съответстват на възрастта на децата и програмното съдържание. Ето един пример за карта.

Разговор преди разходката. Наблюдение на неживия обект на природата - бреза. Брезата е тънка, има малки триъгълни листовки, стволът е бял с черни ивици. Какъв цвят са листата? Рисуване на бреза на лист хартия.

Пееш песен и караш танц: "На полето имаше бреза."

Използване на думата art. Това може да е откъс от история, приказка, цяла поема, загадка или една от формите на фолклора, която отразява темата на обекта или феномена, който ще се обсъжда по време на разходката.

Мобилна игра за разходка по избор на учителя с указание на цели.

Учебни упражнения по PHYSO, например, скачане на два крака с движение около бреза.

Труд в природата: събиране на брезови листа за хербарий.

Сезонен файл за разходки: старши

Лятото е прекрасно време на годината, по това време разходката става по-дълга. Сега децата могат да ходят не само сутрин преди обяд, но и вечер, включително след вечеря и докато се приберат вкъщи. В тази връзка, файлът с разходки в по-старата група може да се разшири.

Така че, децата могат да гледат сянка, растения, насекоми, работата в природата става най-разнообразна. Това и грижи за градината на място, за цветни лехи, събирането на различни растения за хербарий. Също така през този период картотеката на разходките в по-старата група се попълва с такава приятна форма на работа като екскурзия или целева разходка до парка, до езерото, поляната, до площада, където децата могат значително да разширят хоризонтите си. Екскурзията се организира по същия начин, както и другите форми на работа, т.е. с посочване на темата, целите и задачите, както и игри на открито и физически упражнения.