Храна за котки "Ямс": описание, състав, ревюта

Топ 10 Най-вредните храни за котки (Юни 2019).

Anonim

Сухата храна е спасение за съвременния собственик. Няма нужда да се мисли за това как да се направи диета. Кои продукти да изберете и как да ги комбинирате помежду си? Всичко е по-лесно с готовата храна, подходящите съставки са вече комбинирани. Нищо чудно, че ветеринарните лекари одобряват храната за котки от Ямс.

Той е толкова добър, колкото казват? Информация за това е дадена в материала.

производител

Американска храна. Съединените щати отдавна твърдо доставят не само продуктите на Iams на нашия пазар. Знаем друга марка, произведена в САЩ. Това е Еукануба. Всичко започна през 1946 година. Специална диета за котки е разработена от Пол Амес, ветеринарен диетолог. Първоначално всички храни бяха произведени под търговската марка Eukanuba. С течение на времето производителите са решили: храна за котки „Ямс” е премиум клас. И Eukanaba е суперпремиум ниво. Те се различават по качество и състав. Това означава, че първокласната марка се нуждае от различно име.

Това е роден Iams. Преди да влезе в продажба, "Ямс" за котки преминава няколко проверки. По-точно, повече от сто изследвания, за да бъдем по-точни.

структура

Един от най-важните въпроси, които засягат собствениците толкова много, е съставът на фуражите. Разбира се, това е важно, защото любящите собственици не се интересуват от това какво да хранят домашни любимци.

Така че, храна за котки "Ямс" се състои от следните компоненти:

 • месни продукти;
 • царевично брашно;
 • животинска мазнина;
 • костно брашно;
 • яйчен прах;
 • сорго;
 • суха бирена мая;
 • витамини и микроелементи.

А сега да видим какво е какво.

Както виждаме, на първо място карантия - пиле, заек, говеждо и агнешко месо. Понякога производителят пише, че страничните продукти са няколко вида. Показва кои, но не посочва пропорциите. Той също така не обяснява какво точно се разбира под вътрешности. Междувременно, в допълнение към обичайния за нас черен дроб, може да има кожа, глава, кост, кожа.

Царевично брашно и царевица. Друг евтин пълнител, който няма никаква полза за домашния любимец. Дава усещане за пълнота, но не за дълго.

Животински мазнини. Коя? Колко Това са риторични въпроси, които остават без отговор.

Костна храна. Кратко и не ясно. От кои кости се получават и какво е съдържанието им в храната?

Яйчен прах. Добър компонент, за разлика от соргото. Абсолютно глупаво: няма насищане, а животното е вредно.

Що се отнася до бирена мая, има двойно мнение. От една страна, те имат добър ефект върху вълната. Тя става красива и блестяща. От друга страна, той може да предизвика алергии.

За витамини и минерали - отделен въпрос. В опаковката подробно се описват откъде идват и в какви количества. За това поставяме мазнини плюс.

достойнство

Храната за котки "Ямс" има следните предимства:

 1. Ниска цена
 2. Наличие.
 3. Високо съдържание на витамини и микроелементи.

Отрицателни страни

Минус котешка храна "Ямс". Но какво! Съставът е много слаб, което означава, че качеството не достига премиум клас. Може да се нарече икономическо ниво, но не и по-високо.

владетел

Широка гама от производители се гордее:

 • Iams ProActive Health Kitten & Junior - храна за яйца за котенца от един месец. Подходящ за бременни и кърмещи котки.

 • Iams ProActive Здраве за възрастни. И отново - пиле. Този път фуражът е предназначен за домашни любимци на възраст от една до седем години. Добре е за почистване на зъбите на животното от плака и камък.

 • Iams ProActive Health Възрастен - с риба. Идеално лечение за придирчиви домашни любимци на възраст от една до седем години.

 • Iams ProActive Health Възрастен, в който агне. Тя не е само вкусна за котки, такава храна помага да се грижи за косата на животното.

 • Iams ProActive Health Възрастен за кастрирани домашни любимци.

 • Iams ProActive Health старши и възрастни. Вкусовете са различни, вариращи от пиле и завършващи с риба. От името е ясно, че тази храна е подходяща за възрастни котки. От седем години и повече. Тук играе роля не само вкусът, храната е профилактична в случай на проблеми със стомаха, така и с пикочния мехур.

Храните, описани по-горе, са сухи. Храната за котки "Ямс" също е в торбичките, т.е. мокри. Той е малко по-различен в различни вкусове и композиции. Съставът на по-голямата част от паяка тази марка включва свинско месо. Нека малко, но това е така. Между другото, свинското месо не е полезно за котки. Той е вреден за всички животни.

Отзиви на собственика

Какви са прегледите за котешка храна "Ямс"? Доста противоречива. Един собственик харесва храната, тя подхожда на неговото качество и цена. Други не са развълнувани. Предоставяме обратна връзка към общ знаменател:

 • При котки от неговата употреба се подобрява вълната.
 • Ниска консумация на храна и домашни любимци.
 • Особено взискателните опашки отказват дори да се опитат да се хранят.
 • Други котки развиват алергии.
 • На собствениците се препоръчва да не купуват храна по тегло. Котки от него болни.

Собствениците казват, че гранулите изглеждат отвратителни. Малки и бледи. Но това е частно мнение, не всички собственици на котки са съгласни с него.

Ветеринарите казват

Какво е котешка храна "Ямс" според ветеринарите? Повечето от тях признават: продукти с недостатъчно качество. Имаше време, когато производителят на този фураж беше атакуван с оплаквания и недоволство, се оплака от качеството на продуктите. След това започнаха редовни проверки и качеството се подобри значително.

Ветеринарните експерти твърдят, че съставът е много "беден". Това е повече вреда, отколкото полза за домашни любимци.

Къде се продава и колко струва?

В специализирани магазини за домашни любимци можете да си купите котешка храна "Ямс". Цената на въпроса е относителна: най-големият пакет, с тегло 10 килограма, ще струва около 2500 хиляди рубли. За храна с такова качество е скъпо. Можете да намерите много по-прилични възможности за тази сума.

Как да се хранят домашни любимци?

Най-важното нещо: котката трябва да има чиста вода. Винаги, по всяко време на деня, когато животното иска да пие. Това е липсата на суха храна. От тях котките пият много и затова пълнителят трябва да се сменя често. С паяци в този план по-лесно. От тях, домашните любимци нямат такава жажда.

Никога не превишавайте изискваната скорост. Посочва се върху опаковката. По правило се дава дневната ставка. Ако се хранят домашни любимци два пъти на ден, след това го разделят наполовина.

И как да храня котката? Колко пъти на ден? Зависи от възрастта на домашния любимец. Малките котета се хранят по-често, но на малки порции. Едно възрастно животно е достатъчно, за да се храни два пъти на ден. Пациенти и бременни жени - три или четири пъти на ден.

Броят на храненията за котенца също зависи от тяхната възраст:

 • От един месец до два - шест пъти на ден.
 • От два до три - пет пъти.
 • От три до шест - четири пъти.
 • От шест до десет - три пъти.
 • С десет и за цял живот (изключенията са посочени по-горе) - два пъти.

заключение

Така че разбрахме котешката храна "Ямс". Въпреки че се произвежда в Съединените щати, това е достатъчно далеч от премиум клас. Производителите, както обикновено, без угризение на съвестта са заблуждаващи наивни потребители.

Котките не могат да се оплакват от храна, която не харесват. И си струва да се даде на фураж "Ямс" на домашни любимци - бизнесът на собственика. Разбира се, на ветеринарните лекари се препоръчва да хранят животните с по-висококачествена храна. Ако няма финансова възможност, по-добре е животното да се прехвърли на естествена храна. Тя ще се окаже по-евтина, но при по-добро качество от икономична класа.