Отзиви за пелени "Слънце и Луна" \ t

Премьера нового сериала Пелена. Смотрите с 4 июня на СТБ (Юни 2019).

Anonim

Появата на еднократни пелени по света се дължи на любящ дядо, който, преди всичко, искаше да направи живота по-лесен за себе си, но се оказа, че изобретението му прави родителството по-удобно в целия свят. В нашата страна пелените се появяват 30 години след първото им представяне. Те веднага спечелиха сърцата на майките и татковците. Но през 90-те години не всеки можеше да си купи пачка чужди абсорбиращи бикини.

Сега гамата от памперси е разнообразна, на пазара има много производители, но в по-голямата си част всички те са чужди. Наскоро местните производители са произвели памперси "Слънце и Луна", които отговарят на всички стандарти за качество и желанията на родителите. Повечето прегледи на пелените Sun и Moon са положителни. Да видим дали това е вярно?

Опасно ли е да се носят пелени за бебета?

Въпреки факта, че пелената е превишила петдесетата годишнина и е спечелила огромна популярност по целия свят, много тревожни родители се страхуват да използват едно от най-добрите изобретения на човечеството. Нека се опитаме да победим най-често срещаните фобии, свързани с пелените.

 1. Пелената е опасна за момчетата да се носят, тъй като те могат да прегреят тестисите, което води до безплодие. Този мит отдавна е развенчан от учени. Доказано е, че при пелена температурата се различава с максимум една степен или дори по-малко. Подобно леко повишаване на температурата не влияе върху по-нататъшното развитие на репродуктивната функция при момчетата.
 2. Частното носене на памперси води до парников ефект върху кожата. В това решение също няма доказателства. Но опровержението беше подготвено в научни лаборатории, където бяха тествани пелени за многократна употреба и памперси с еднократни абсорбиращи бикини. И в двата случая температурата под абсорбиращото изделие е еднаква и не допринася за парниковия ефект. И за предотвратяване на кожни обриви, обрив от пелени, трябва често да сменяте пелените и да организирате въздушни бани.
 3. При момичетата, носещи пелени, може да се развие цистит. Първо, циститът е възпалителен процес, който се появява в пикочните пътища, когато в него влизат патогенни бактерии. И най-важното в превенцията на инфекциите на пикочните пътища при децата е хигиената. Това е особено вярно за момичетата. Ето защо, за да се избегне замърсяване, е необходимо да се измие момичето отпред назад и само под течаща вода, пелени трябва да се сменят на всеки 4 часа.
 4. Ако детето носи памперс, той няма да бъде свикнал с пота за дълго време. Връзката между пелените и времето, когато детето започва да пита за "пи-пи" не. В това отношение най-важното е психологическата готовност на детето за независимост. Оптималната възраст за обучение на гърненце е 2, 0-2, 5 години.

От какво се състои една пелена?

Пелената има многослойна конструкция. Всеки слой е отговорен за изпълнението на определени функции. Най-основните:

 • Покриващ слой, който контактува с кожата на бебето. Състои се от целулоза.
 • Следващият слой е отговорен за равномерното разпръскване на течността вътре в пелената.
 • След това следва най-важния слой - абсорбент. Количеството и качеството на абсорбента определят класа и цената на пелената. Най-често се използва за абсорбиране на суперабсорбиращ полиакрилат.
 • Следващият слой предпазва от изтичане на течност.

Прилича на средна пелена, но всяка компания има свои тайни за производството на абсорбиращи бикини.

Пелени "Слънце и Луна": предимства

Наскоро на пазара на хигиенни стоки за бебета се появиха пелените „Слънце и Луна”. Те се произвеждат в нашата страна, а производството се изгражда по японски технологии. Както знаете, в Русия, много използват еднократни абсорбиращи бикини, които дойдоха при нас от страната на черешовите цветове. Затова много родители проявяват особен интерес към руските колеги. Съдейки по прегледите на бебешки пелени "Слънце и Луна", родителите ги харесаха. Какви са основните предимства:

 1. Много мумии са отбелязали привлекателния дизайн на опаковката и наличието на дръжки за носене на опаковки с хигиенни продукти.
 2. В прегледите на пелените "Слънце и Луна" често се споменава техният атрактивен дизайн. Подходящ е за момичета и момчета.
 3. Предимствата включват също присъствието на смола на гърба на продукта. Този еластичен колан ви позволява да фиксирате здраво пелето върху детето, предотвратявайки изтичане на влага или течни изпражнения навън. В същото време движенията на бебето не са ограничени.
 4. Положителните характеристики на родителите приписват наличието на двойни гумени ленти, които се намират около краката. Те предпазват от течове и не причиняват дискомфорт на бебето, когато се носят.
 5. Самите бикини имат ергономична форма, която осигурява комфорта на бебето по време на употреба.
 6. В прегледите на пелените „Слънце“ и „Луна“ родителите особено отбелязват иновативната технология на клетъчната структура на покривния слой. Благодарение на мехурчещия въздух вътре в пелените циркулира. Това предотвратява обрив от пелена и дразнене на кожата на бебето.
 7. Също така в прегледите за пелените "Слънце и Луна" често се споменава скоростта на усвояване на течността. Само няколко секунди.
 8. Предимствата на много майки и татковци приписват наличието на индикатор за пълнота на пелената.
 9. Закопчалките, които фиксират пелената, са се превърнали в положителна характеристика, одобрена от родителите. Велкро се придържа към широк удобен преден колан. Те имат закръглена форма, която ви позволява да избегнете появата на драскотини по време на носене.
 10. Наличието на точна измервателна мрежа също задоволи потребителите. Например, много мумии в ревюта за пелените "Слънце и Луна 4", предназначени за деца от 7 до 14 килограма, отбелязват, че размерът, посочен на опаковката, е вярна.

Недостатъците на пелените "Слънце и Луна"

Разбира се, не може да се направи без муха в меда в барел мед. В родителските мнения за пелените "Слънце и Луна" има и негативни впечатления от използването на нови артикули. Най-важният недостатък, който се споменава в много коментари за продукта, е образуването на бучка след поглъщане на течността. Това създава леко неудобство за детето по време на ходене. Много родители отбелязват, че панталоните трябва да се добавят към продуктовата гама на производителя.

цена

Съдейки по прегледите на пелените „Слънцето и луната. Нежно докосване ", цената за пакет отговаря на много хора. Въпреки че има коментари за високата цена на продукта. Средната цена на пазара е около 700-800 рубли на опаковка (64-70 броя). В сравнение с японските партньори, цената на пелените е много приятна.