Яка "Dana Ultra": мнения и инструкции за употреба

Моя младшая сестра всё Испортила // Леди Диана (Юни 2019).

Anonim

В тази статия ще говорим за паразитната яка на фирмата Api-San "Dana Ultra". Отзивите и инструкциите за употреба се разглеждат особено подробно.

Общи характеристики

Яката е под формата на полимерна лента със закопчалка, която съдържа следните активни вещества: фипронил, ивермектин, пирипроксифен. Също включени помощни вещества:

 • диоктил фталат;
 • поливинилхлорид;
 • цинков стеарат;
 • калциев стеарат;
 • високо диспергирана креда;
 • епоксидирано соево масло;
 • багрило.

Яката "Dana Ultra", която ще разгледаме по-долу, има дължина, която зависи от големината на животното. Така, за големи кучета, полимерната лента е дълга 80 см, за средните кучета - 65 см, за котки и малки кучета - 49 см. Всяка яка е опакована в запечатана PVC торба, която от своя страна се поставя в картонена кутия. Дръжте го трябва да бъде опакован при температура от 0 до 25 градуса. Директната слънчева светлина не трябва да пада върху опаковката. В тази форма яката ще запази своята полезност за 2 години.

Механизъм на въздействие

Третира противопаразитните комбинирани препарати "Dana Ultra" (яка за кучета). Отзивите показват ефективността на инструмента, но нека анализираме подробно механизма на неговото действие. Яката работи както следва. Постепенно от повърхността му започват да се отделят активни вещества с широк спектър, предотвратявайки появата на ларви и полово зрели въшки, бълхи, мигли, саркоптоидни и иксодни кърлежи, нематоди на жилища и комунални услуги.

В този случай, пирипроксифен и фипронил се разпределят в тялото на животното, почти без да се абсорбират. След това, те се натрупват в космените фоликули, епидермиса, мастните жлези, което им позволява да предпазят животното от паразити за дълго време. Според степента на въздействие, яката се отнася до вещества от клас 3, „средно опасни. Инструментът се понася добре от животните, няма резорбтивна токсичност и дразнител. Токсичен за птици, зайци, риби и други хидробни.

свидетелство

В някои случаи на животните се препоръчва да носят лента Dana Ultra. Прегледите на собствениците казват, че често самите ветеринарни лекари предписват такива устройства на животните. Изброяваме случаите, когато носенето на яка се счита за необходимо:

 1. За унищожаване и защита срещу въшки, бълхи, кърлежи, кърлежи.
 2. Като превантивна мярка за предотвратяване на отодектоз (ухо краста).
 3. За унищожаване и защита срещу нематоза.

Начин на употреба

Използването на инструмента е много просто. Необходимо е внимателно да се отвори опаковката и да се постави яка на животното, като се приспособи по размер. Не забравяйте, че между лентата и врата на домашния любимец трябва да има разстояние от около 1-2 см. След това краят на яката преминава в свободния край на закопчалката. Излишната лента трябва да бъде отрязана така, че да не пречи на животното.

Изядохме много паразити, препоръчително е да измиете Вашия домашен любимец с инсектицидно действие с зоопарк шампоан, преди да поставите яката. За да се предотврати повторното заразяване, е необходимо да се третират предметите за грижа и животинските отпадъци с насекомо-акарицидни агенти, като се следват инструкциите на инструкциите, приложени към тях. В първите дни след поставянето на яката са възможни атаки и прикрепване на кърлежи, но след няколко дни паразитите ще изчезнат сами. Непрекъснатото използване на лентата "Dana Ultra" предпазва котките и кучетата от паразити до 4 месеца.

Странични ефекти

Лентата "Dana Ultra" се прилага за котки. Отзивите показват, че това може да предизвика неприятни странични ефекти. Има негативни ефекти при кучета. Въпреки че, както казват собствениците на двата вида домашни любимци, те са доста редки. Сред нежеланите реакции трябва да се подчертае:

 • алергични реакции;
 • повръщане;
 • мускулни тремори;
 • повишено слюноотделяне.

В случай на някой от тези симптоми, яката трябва да се отстрани и да се проведе симптоматична и десенсибилизираща терапия. Кожата и вълната трябва да се измият с шампоан или сапун. При първото използване на продукта са възможни краткотрайни тревожни пристъпи и леко разкъсване.

Противопоказания

Съществуват редица противопоказания за лекарството "Dana Ultra". Прегледите обаче показват, че случаите, когато яката трябва да бъде изоставена по тази причина, са много малко. Така, противопоказания:

 1. Индивидуална непоносимост към вещества, които съставляват инструмента.
 2. Бременност и кърмене.
 3. Тежки инфекциозни заболявания.
 4. Период на възстановяване.
 5. Изтощението и горчивината на животното.
 6. Възраст по-малък от 2 месеца.

Яката не се препоръчва за употреба в комбинация с други средства за инсекто-акарицидно действие.

Мерки за сигурност

Съществуват редица мерки за сигурност, които трябва да се спазват при контакт със средствата на "Дана ултра за кучета". Отзивите на клиентите на практика не показват никакво въздействие на яката върху човек, но си струва да се спазват правилата. Първо, не взимайте яка с ръце, които не са защитени с ръкавици, ако имат ожулвания, порязвания или други наранявания, които нарушават целостта на кожата. След като лентата е поставена върху домашния любимец, ръцете трябва да се измият обилно със сапун и вода. Ако се използват ръкавици, те също трябва да бъдат измити.

По време на носенето на яката трябва да се уверите, че животното не влиза в контакт с деца, които не са навършили 2 години. Също така, не позволявайте на детето да докосва яката или да играе с нея. Това не само може да предизвика различни кожни раздразнения, но и да доведе до проникване на малки части в дихателните пътища на бебето.

Dana Ultra: ревюта

Отзивите на собствениците на домашни любимци потвърждават ефективността на яката. В същото време, те твърдят, че помага да се отървете не само от бълхи, но и кърлежи (включително ушите), както е посочено в инструкциите. Това е особено доволен купувачи. Яката защитава дори и с дълъг престой на животното на улицата.

В допълнение, привлича и ниската цена на лекарството в сравнение с връстниците. На практика няма странични ефекти. Животните понасят добре яката. Сред недостатъците има неудобно и ненадеждно закопчаване. Има случаи, когато котки са изгубили яки поради лошо закрепване.

Капки "Dana Ultra Neo": ревюта

Също под същото име, но с добавянето на думата "нео", се произвеждат противопаразитни капки за животни. Подобно на яката, те показаха своята висока ефикасност срещу бълхи, иксодни и ушни кърлежи. Изпишете лекарството както за профилактика, така и за лечение. И в двата случая, съдейки по прегледите, капките помагат перфектно. Също така сред предимствата са удобната опаковка и почти пълната липса на неприятна миризма. В допълнение, редки случаи на непоносимост или поява на странични ефекти.