Geze Closer - устройство за максимален комфорт

Монтаж доводчика MAXBAR (GEZE) TS-2000 (Юни 2019).

Anonim

Човекът изобретил много неща, които правели условията му на живот възможно най-удобни. Geze по-близо е ярък пример за такова устройство, което ни позволи да гарантираме, че простият процес на затваряне на вратата не е причинил обичайните негативни емоции.

Подробно описание на механизма

Ако се върнете преди няколко години, можете да видите, че почти всички врати бяха оборудвани с максимум три устройства. Това са панти, дръжка и ключалка. Но всичко това не даде желания резултат. Основната причина за дискомфорта беше почукване, което беше публикувано при затварянето на всяка врата. Освен това тази операция постоянно трябваше да се извършва ръчно. Дизайнерите отдавна са помислили за решаването на този проблем. Резултатът от многобройни изследвания стана по-близо. Този механизъм позволява частично автоматизиране на процеса и осигурява спонтанно затваряне на вратата. Разработването на такова устройство включва фирми в много страни, но едно от най-интересните решения е Geze.

Тя е създадена от експерти от същата германска компания. Тази компания разработва системи за врати над 150 години и е постигнала най-високите резултати в тази област. Geze е по-близък представител на интелигентната технология, създадена да създава максимален комфорт в ежедневието. С помощта на това устройство успяхме да решим две основни задачи:

 • тихо и гладко затваряне на вратите;
 • запазване на микроклимата в изолирана стая.

Дизайнерите на компанията постоянно подобряват Geze, допълвайки го с необходимите функции. В момента има осем разновидности на това устройство от най-високо ниво в обхвата на компанията:

 1. TS 1000. Предназначен е изключително за интериорни врати.
 2. TS 1500, която може да променя скоростта на затваряне.
 3. TS 2000 NV с регулируема сила на затваряне.
 4. TS 4000. Устройството е оборудвано с амортисьор, който погасява вибрациите на вратата по време на затварянето.
 5. TS 4000 E, който има допълнително електрохидравлично закрепване.
 6. TS 4000 EFS. Той е направен на базата на предишната версия, към която е добавена функцията за свободно движение.
 7. TS 4000 R. Устройството има вграден сензор за дим в неговата конструкция.
 8. TS 4000 RFS. Добавено безплатно пътуване до детектор за дим.

Всяка опция има своя собствена цел и специфичен обхват.

Характеристики на работа

Подобно на всеки друг механизъм, затварящите устройства се нуждаят от редовна поддръжка. Без тази задължителна процедура няма да бъде възможно да се осигури нормална работа за дълъг период от време. Не забравяйте, че такова устройство е метален корпус, вътре в който има хидравлична система, цилиндрично бутало и пружина. Съединителите Geze се състоят от едни и същи елементи. Регулирането на дизайна помага за поддържането им в добро състояние и за максимален експлоатационен живот.

Факт е, че работният флуид за такова устройство е моторно масло. Осигурява смазване на всички компоненти и допринася за правилното функциониране на механизма като цяло. По своята същност маслото е силно зависимо от температурата на околната среда: при студа се сгъстява, а когато топлината достигне, става по-тънка. Това може да доведе до неочаквани аварии. За да се поддържа нормална работа, затварящите устройства на вратите се правят да се регулират поне два пъти годишно. При по-чести и резки температурни промени тази процедура може да се извърши 4 пъти. Процесът включва следните операции:

 1. Регулиране на скоростта на затваряне чрез затягане или разхлабване на управляващия вентил.
 2. Ако системата има функция на закъснение при затваряне, тогава трябва да конфигурирате допълнителния клапан, който е в него.
 3. Задайте желаната сила на пружината.

Всичко това ще позволи на вратата да работи ясно и хармонично по всяко време на годината.

Условия за ползване

За да може такова устройство да функционира правилно, то трябва да бъде правилно избрано, инсталирано и регулирано. Вземете например Geze по-близо. Инструкции, включени във всяко устройство. Преди това трябва да бъде внимателно проучен, и едва след това да се заемем с работата.

Първото нещо, което трябва да се обърне внимание на основните характеристики (размери, тегло) на вратата и нейното предназначение. Това ще ви помогне да изберете правилната версия на по-близкото. След това, в съответствие с приложената схема, трябва да инсталирате устройството, закрепвайки го по определен начин върху рамката на вратата и платното. След това се прави основна корекция. Тя трябва да осигури плавно забавяне на скоростта на затваряне и да осигури плътно прилягане в отворите на кутията. Вратата не трябва да се удря или да се "увисва" в спряното състояние. Ръководството обяснява подробно как да се настрои необходимата сила на пружината с помощта на гайка и от другата страна регулира скоростта на затваряне и затваряне с винт. Ако последователно изпълнявате всички точки и следвате съветите, буквално след няколко минути вратата ще бъде напълно готова за работа.