Да боядисвате косата по време на бременност: приемливо ли е или не?

Our Miss Brooks: Conklin the Bachelor / Christmas Gift Mix-up / Writes About a Hobo / Hobbies (Юни 2019).

Anonim

Днес все повече жени приемат бременността си много сериозно. Те се опитват да защитят бъдещото бебе и себе си от вредните ефекти колкото е възможно повече. Затова бъдещите мумии са много притеснени за това какво може и какво не може да се направи в периода на носене на дете.

Сега доста жени постоянно използват боя за коса. Това им позволява да изглеждат добре поддържани, да скрият сивата си коса, да станат блондинка, червено или брюнетка и да се чувстват красиво. Ето защо, по-голямата част от бъдещите майки се интересуват, дали е позволено да се боя коса по време на бременност или не?

Няма консенсус по този въпрос. Има предположение, че боята за коса може да предизвика алергии както в плода, така и в жената, дори и да не я е имала преди. Това се дължи на факта, че след зачеването в женското тяло много неща се променят и преди всичко хормони. Затова боядисването на косата по време на бременност трябва да се извършва само след тест за толерантност.

В допълнение, устойчивите бои съдържат много токсични вещества, които влизат в тялото. Изследванията потвърждават, че те могат да имат отрицателно въздействие върху човешкото здраве. Също така, учените са открили, че жените, които боядисват косата си всеки месец с боядисана боя, вероятността от злокачествен процес е 3 пъти по-висока.

Между другото, оцветяването на косата по време на бременност също е придружено от вдишване на амоняк и други съставки от жена. Това също е изпълнено с опасност, тъй като те през белите дробове се оказват в кръвта. Затова стаята трябва да бъде добре проветрена.

Въпреки това, много жени продължават да боядисват косата си по време на бременност без сериозни последствия. Ето защо, всяка бъдеща майка ще трябва да реши дали ще експериментира върху плода и да откаже тази процедура?

Между другото, боядисване на косата по време на бременност също трябва да се прави внимателно, тъй като цветът може да е различен или въобще да не е такъв. Това предупреждение и фризьори клиенти в позицията.

Нещо повече, изобщо не е необходимо да се ходиш нечист с корени на прераждане. Осветяването се счита за по-малко вредно и може да се направи по-рядко. Възможно е да се използват тонизиращи средства без токсични вещества.

Освен това днес има безопасни бои без амоняк. Например, процедурата за боядисване на коприна, използването на която е позволено по време на бременност. Тя не вреди на косата и възстановява структурата им, което ги прави по-здрави и по-здрави.

Това е особено вярно по време на бременност, когато косата е крехка и суха. Тя има един недостатък - това е по-висока цена. Лекарите смятат, че е допустимо да се използва боя по време на бременност, но само сертифицирани без амоняк.

Между другото, предполага се, че оцветяването е най-опасно в ранните етапи. В допълнение, през този период може да стане невъзможно поради силната реакция на бъдещата майка към всички видове миризми.

Косата и така страдат по време на раждане поради липса на хранителни вещества и необичайни нива на хормони, така че не трябва да ги излагате на допълнителни тестове. По-добре е да се използват продукти за грижа на естествена основа в професионален салон при добър фризьор.

По този начин е позволено боядисването на косата по време на бременност, но с повишено внимание. В идеалния случай, тази процедура е по-добре да се откаже. Ако това не е възможно, използвайте сертифицирани бои без амоняк в добре проветрено помещение, провеждайте тест за толерантност и не се учудвайте, ако цветът не е точно такъв, какъвто е бил планиран. В допълнение, можете да използвате инструменти за маркиране, оцветяване и оцветяване без токсични вещества.