Как да разберете, че сте бременна?

Ранни симптоми на бременността (Юни 2019).

Anonim

Как да разберете, че сте бременна, много статии са написани в женските списания и на страниците на огромните пространства на Интернет. Въпреки това, дори след като е изучавал планината на литературата, за да разберем в най-ранните срокове, че сте бременна, е доста трудно. Разбира се, съществуват редица класически знаци, но те не винаги се появяват съвсем ясно или понякога изобщо не се появяват.

Нещо повече, "знаците" не са "симптоми". Те не могат да бъдат абсолютно надеждни, но можете само да слушате, за да продължите да изясните ситуацията по-конкретно.

В общи линии: крайъгълните камъни

Как да разберете, че едно момиче е бременна? За бременността се казва забавена менструация. Медицината вече може да определи сегашното състояние на жената след първия ден на забавяне. Но до този момент може да е месец след зачеването.

На по-ранен етап тестовете могат да помогнат при идентифицирането на бременността. Те са способни да откриват hCG - хормон (човешки хорионгонадотропин). Тестовете започват да показват резултати от шестия ден след зачеването.

Как да знаете, че сте бременна (на ранен етап)?

Признаците за вероятна бременност са различни. За да стигнете до заключението за бременността, трябва да намерите поне половината от изброените симптоми.

 • липса на менструация;
 • гадене;
 • дискомфорт в долната част на корема;
 • повишена умора;
 • понижаване на кръвното налягане и като резултат - замаяност и припадък;
 • повишаване на температурата;
 • промени в настроението;
 • повишена чувствителност на миризма;
 • често уриниране;
 • подуване на гърдите, потъмняване на ореолите, нервно треперене в гърдите;
 • повтарящи се безболезнени спазми;
 • сини (розови) линии на гърдите и корема;
 • повишен апетит и промяна на вкусовите предпочитания;
 • ронливост на матката и шийката на матката (можете да се идентифицирате при медицински преглед на 2-8 седмици след оплождането);
 • увеличаване на корема и матката (възможно е при физическо изследване да се установи след 8-12 седмици след оплождането);
 • появата на хорионгонадотропин в урината (очевиден при анализа или теста от 2-3 седмици след оплождането);

Тези признаци се проявяват много субективно и по различен начин за всяка жена. Ето защо има чести въпроси за това как да знаете, че сте бременна.

Определянето на бременността често е необходимо преди забавянето на менструацията (като най-надежден знак, показващ възможна промяна в организма).

В този случай трябва да разчитате на интуиция и субективни усещания.

Като правило, първите 5-7 дни след зачеването за определяне на бременността не са възможни.

След като оплодената яйцеклетка е прикрепена към стената на матката, хормоналния фон на жената започва да се променя. От този момент започват да се появяват признаци на бременност . Някои жени могат да усетят, че бременността вече е на тези първи промени, настъпили в тялото им. Обаче се случва също така, че признаването, че сте бременна, не работи в продължение на месец или дори две. Всичко зависи от индивидуалните особености на организма.

Как да разберете дали едно момиче е бременна :

методи за диагностициране на ранна бременност

1. Най-лесният и точен метод, който помага да се определи наличието на бременност в рамките на една седмица след оплождането, е тест за бременност, закупен в аптеката. Ефективността на тези тестове е призната от повечето гинеколози. Често те решават съмнения за това как да знаете, че сте бременна.

Трябва да направите теста сутрин. Трябва да изберете тест с висока чувствителност (10 mMe / ml): те могат да разкрият най-малкото количество hCG в ранния период.

2. По-точен метод е кръвен тест за hCG . Съдържанието на хормони в кръвта е много по-високо, отколкото в урината, така че вероятността за ранно определяне на бременността е много по-висока.

3. Ултразвук . Този метод е абсолютно точен, но може да бъде достъпен не по-рано от седмица. Трябва да се отбележи, че днес все още не е направено заключение дали ултразвуковото сканиране е безопасно за плода на ранен етап от бременността. Следователно този метод не трябва да се бърза да се свърже без спешна нужда.