Плодови загадки с отговори: забавни и полезни за ума!

Детство Леонардо - Жизнь Леонардо Да Винчи фильм 1 (Юни 2019).

Anonim

На пръв поглед изглежда, че решаването на пъзели е просто интересно и вълнуващо забавление. Това обаче не е напълно вярно. Загадки - това е един от най-добрите методи за детско развитие. Защо? Нека погледнем отблизо.

Развива се образното и асоциативното мислене.

Като правило метафорите се използват в загадки. Помни загадките за ябълката! - Висящ на клона Колобок, неговата червена страна блести. Човек не може без фигуративно мислене: детето се е концентрирало, представяло си дърво, висящо на дърво, се е опитвало да прави паралели, активирало е асоциативно мислене, показвало аналитични умения и едва тогава отговорило.

Вниманието се натрупва, търпението и наблюдението се обучават

Намирането на отговора на една загадка изисква някакво усилие, натрупване на внимание върху най-забележителната черта, характерна за обект, създание или феномен. Или на опозицията или отричането на някои знаци ("без прозорци, без врати, горната стая е пълна с хора"). За да решите детето трябва да мислите творчески, да виждате по-широко и по-дълбоко, да фантазирате. Всичко това изисква прилагането на някакво усилие, търпение и желание да се постигне целта - да се намери представа. Нещо повече, отсега нататък детето, на подсъзнателно ниво, наблюдава по-отблизо света около себе си, опитва се да улови и запомни индивидуалните свойства на всеки от неговите елементи.

Паметта еволюира

Детето е склонно да запаметява забавни и забавни пъзели, особено след като много от тях са римувани. Затова те често могат да бъдат чути вече от устата на самите деца. И ако бебето ви се прибере вкъщи от разходка и започва да ви гатае с гатанки за плодове и плодове, това означава едно нещо - вашето дете, без да го осъзнава, тренира паметта си. Не е ли страхотно ?!

Увеличава речника

Може да бъдете малко изненадани от факта, че с помощта на пъзели можете да увеличите речника на детето, но въпреки това е така. Тайната е много проста. В otgadkoy трябва да служи като добре познат обект дете: зеленчук, плодове, звяр, мебел и т.н. Например, ние правим загадки за една ябълка. Но самият текст на гатанката вече трябва да има непознати думи за детето. Днес намирането на плодови гатанки с отговори е абсолютно никакво затруднение и много от тях съдържат думи, които са интересни за речника на детето. Ето защо, създавайки загадка за детето, като „синя униформа, бяла подплата и сладко в средата“ (слива), трябва да обясните значението на думите „униформа“ и „подплата“ на детето. Двойната полза е очевидна: и информативна и допринася за развитието на мисленето.

Загадки - чудесен изглед на свободното време и начин да мине времето

Как да вземем дете по пътя към детската градина или в линията в клиниката? Решаване на загадки за плодове с него!

С отговорите на детето, вие също може да "работи добре". Посочете, попитайте отново, попитайте защо решението, според детето, е точно това. След като получили отговор „праскова“ за загадката за ябълките, попитайте: „Но има ли някои праскови?“. Подобен диалог ще ви помогне бързо да преминете времето и с полза за ума на детето.

Загадките ще ви помогнат и ако е необходимо, ще „опитоми” или заемат тълпа от деца, защото те са чудесни за колективни дейности. Запазете такъв инструмент като плодски загадки с отговори, когато организирате детски рожден ден или друг празник, а децата ще се радват!

Как да се отгатне загадки?

Загадките за плодовете с отговорите в статията не са напразни. За да събудят в детето интерес да гадаят загадки, предмети, които са му познати в ежедневието, трябва да бъдат криптирани. И плодове и плодове за тази цел са напълно подходящи.

За най-малките деца (до 4-годишна възраст), които все още нямат абстрактно мислене, трябва да изберете прости загадки, които показват специфични "внушителни" свойства. Това може да се демонстрира с примера на крушовия пъзел: „Този ​​плод е добър и изглежда като крушка.“ Перфектни загадки, отговорите на които са римувани с въпроса - лесно се отгатват, процесът е забавен и носи много забавление.

Тъй като детето се развива, пъзелите стават по-сложни, темата им се разширява, формата на пъзелите се променя. Сега е препоръчително да се използват загадки, които имат няколко възможни отговора. Или "слоести" загадки с улики. Така можете да превърнете забавлението с детето си в една вълнуваща игра "търсене". Но точно в играта на детето знанието се усвоява най-добре, нали?