Колко живи играчки. Фактори, влияещи върху техния живот

Die 5 Biologischen Naturgesetze - Die Dokumentation (Юни 2019).

Anonim

Интересувате ли се от колко руски играчки и мини териери живеят? От тази статия ще научите не само средния и максималния възможен живот на животното, но също така ще разберете как да се грижите за вашия домашен любимец, да запазите здравето си и да осигурите дълголетие.

Колко години са живели играещи териери?

В къщата ви или в скоро време се появи играчка-териер? Много бъдещи собственици се грижат за това колко ще живее такова бебе. В края на краищата, тоичиките изглеждат толкова крехки. И вие се привързвате към кучето много силно и искате тъжният ден на раздяла да дойде колкото е възможно по-късно. Така че, колко кучета играещи териери живеят?

Разбира се, невъзможно е да се предскаже точно колко дълго ще живее определено куче. Това е повлияно от голям брой фактори, вариращи от генетиката до влиянието на начина на живот.

Кучетата от различни породи имат различна продължителност на живота. И най-често, колкото по-голямо е кучето, толкова по-малко ще живее. Например, чудесни кучета живеят 7-9 години, спаниели 11-14, а кучетата - 17-22 години!

Колко дълго ще живее играч с теригер? Подобно на други малки кучета, животът им е доста дълъг - средно 10-15 години.

Собствениците на играчката могат да се уплашат, когато кучето започне да губи зъби. - Наистина ли е старостта? Куче е само на 5 години! ”Не се притеснявайте, ранната загуба на зъби не е признак за разпадане на тялото, това е особеност на породата. Дори едно куче, което е загубило зъбите си в ранна възраст, има всички шансове да живее дълъг живот.

Документи за дълголетие

Колко руски играещи териери живеят? В действителност, много TOI преодоляват и 15-годишен етап. Голям брой ранни смъртни случаи възникват поради неопитност или небрежност на собствениците.

Много кучета не само празнуват петнадесетия си рожден ден, но и живеят много по-дълго. Някои кучета живеят на възраст 20-23 години, има и непотвърдени данни за куче, което е живяло 30 години.

Ако кучето яде правилно, редовно получава физическо натоварване на чист въздух, тогава ще живее повече от 15 години, което изобщо не е малко, особено в сравнение с кучета от големи породи.

Колко мини ториери живеят

Стандартният размер на Toy Terrier трябва да бъде от 18 до 30 сантиметра височина и тегло от килограм до три. Не се предлага мини и супер мини стандарт. По този начин кучетата с тегло 1, 5-2 килограма, които често се наричат ​​мини-играчки, са всъщност доста стандартни представители на породата. Кучетата на долната граница на теглото, по-малко от един и половина килограма, не могат да се размножават.

Здравословни кучета с тегло по-малко от 1, 5 килограма могат да бъдат наречени по-крехки. Такива трохи са по-лесни за нараняване, така че собствениците трябва да бъдат изключително внимателни. Колкото по-малко е животното, толкова по-трудно и по-бързо става болестта, а диагнозата е сложна. Едно килограм куче е трудно да се вземе кръв за биохимични анализи, ще има трудности дори с събиране на урина. Ваксинациите малки кучета страдат по-трудно.

Не забравяйте, че миниатюрният размер може първоначално да бъде причинен от болестта. Колко живи играчки са супер мини? Някои източници сочат, че животът им е само от три до пет години. При закупуване на кученце, не забравяйте, че дори най-малкият член на породата не трябва да изглежда мръсен, да е твърде тънък или муден. Дори малък кученце е закръглен и весел.

Фактори, влияещи върху продължителността на живота

Има няколко фактора, които влияят неблагоприятно върху продължителността на живота на кучетата.

  1. Размер.
  2. Павел.
  3. Стерилизация.
  4. Ел.
  5. Грижи.
  6. Генетика.

Вече сме измислили колко играчки играят в супер мини размер. Все пак джуджетостта при всички животински видове не е норма и е свързана с различни заболявания и съответно се характеризира с по-кратък живот.

Средно жените живеят по-дълго от мъжете, а при кучетата обикновено живеят една година или двама мъже.

Кастрираните животни също живеят средно по-дълго. Това се дължи преди всичко на ниския риск от рак, по-специално рак на гениталните органи. Освен това, проучванията показват, че колкото по-рано е била извършена стерилизацията, толкова по-малък е рискът.

От голямо значение е качеството на грижите. Дори ако имате голям апартамент, и тоичик е доста малък, той се нуждае от свеж въздух. В студения сезон кучето трябва да бъде облечено, за да се избегне хипотермия. През зимата ще ви трябват обувки. Не забравяйте за редовните ветеринарни инспекции.

Колко играещи играчки зависи от наследствеността. Препоръчително е предварително да разберете какви болести са болни родителите на кученцето, а също така трябва да сте наясно с обичайните заболявания у представителите на породата. Разбира се, ако сред предците на кученцето срещна дълголетие, тогава този имот може да бъде прехвърлен на кучето ви.

храна

Храненето - най-важната част от грижата за животните, и този фактор може значително да повлияе на продължителността на живота. Храненето с човешка храна води до хронични заболявания на стомашно-чревния тракт. Трябва да се помни, че подправки и подправки, с които подправяме храната си, са много вредни за кучетата. Дори обичайните солни животни трябва да се хранят в много малки количества.

Затлъстяването също е много опасно, което води до проблеми с черния дроб и сърцето. Животът на едно куче с наднормено тегло е значително намален. Често превишението на любовта и собствениците води до проблеми. Дори ако ви се струва, че парче наденица или бонбони няма да причини много вреда, чуйте гласа на разума. За малко куче дори малко парче вредна храна може да бъде опасно. Ако това се окаже просяк, и ви е трудно да го откажете, използвайте специални лакомства за кучета, но в малки количества. Toy териерите могат да бъдат много ненаситни, но не трябва да надвишавате препоръчаното количество храна.

Можете да избирате или да подхранвате специална суха храна или естествена храна. В първия случай е по-добре да предпочитате премиум или супер премиум храна. Ако изберете втората опция, обърнете специално внимание на баланса на храненето.

Стареене на играчки

Стареещото куче става по-малко активно, спи дълго време, има проблеми със зрението и слуха, на главата и лицето се появяват сиви косми. Ако тези признаци се появят в ранна възраст, на 5-6 години, това не характеризира кучето като потенциален дълга черен дроб. Но ако кучето ви е здраво и весело и на 13-15 години, то той има всички шансове да отпразнува 20-годишнината си или дори да стигне до страниците на Книгата на рекордите на Гинес.