Първата бъркалка при първата бременност на една жена

LEGO® Star Wars™ 75190 - Звезден разбивач на Първата заповед (Юли 2019).

Anonim

Кой ще твърди, че чудото на раждането в утробата на живо същество е най-красивото от всички чудеса? Особено дългоочакваното е първото раздвижване на първата бременност. Жената все още не знае това чувство, тя никога не е родила и не е чувствала в себе си ритъма на живота, който е станал. И когато това се случи, топло вълна от радост се върти около бъдещата майка.

Първото разбъркване по време на първата бременност може да настъпи по-късно, отколкото при жени, които са родили. Вместо това, все още неопитни бременни не може да разбере първите признаци на смущение, като ги за прояви на естествени процеси в организма, като тътен на стомаха. По-късно, след като разбра, че това бебе се чука, опитвайки се да установи с нея не само физическа, но и духовна връзка, жената наистина може да се почувства като бъдеща майка.

Обикновено можете да почувствате бебето от 19-та до 21-та седмица, въпреки че плодът започва да се движи в корема на майката по-рано, на 8-та и 9-та седмица на развитие. Вярно е, че все още е твърде малък, има много място там и е почти невъзможно да го почувствате през този период. Първото разбъркване по време на първата бременност не може да бъде разпознато от жена още преди началото на 22-та седмица, тъй като в началото тези движения не са толкова силни, колкото през последното тримесечие. Мнозина разчитат на първото движение на началото на труда, фокусирайки се върху факта, че това се е случило по време на бременността, но това не е точна дата.

И накрая, това се случи! Първата тревога в първата бременност, жената вече се е почувствала и от този момент всички нейни мисли и чувства ще бъдат насочени навътре. Там, където живее, пулсира, се движи, засмуква пръст или удари крак - бъдещо бебе. Детето става все по-активно, започва да играе с пъпната връв, реагира на външните звуци и поведението на майката, изразява му недоволство или радост. Да, бебето може да се разстрои, ако мама „се държи зле” и я бие с крак встрани. Така че трябва да се съберете и да успокоите бебето, като я гали по корема и говорете с него.

Така че, първото движение на детето по време на бременност вече се е случило, което потвърждава, че бебето е живо, добре, диша и живее собствения си вътрематочен живот. Сега трябва да обърнем внимание на това колко пъти е активен. Обикновено - поне 10 пъти на ден. Но тук трябва да бъдете много внимателни - както слабите, така и прекалено активните дейности на бебето, причиняващи болезнени усещания на бременната жена, трябва да предупреждават лекаря. Това може да е признак на фетален дискомфорт, сигнал, че нещо го притеснява.

Ако движението на детето по време на бременност е гладко и ритмично, това означава, че положението му е нормално и се чувства добре. Повишената активност на плода е опасна, тя може да доведе до преплитане на бебето в пъпната връв. Затова бъдещата майка трябва внимателно да следи движенията на плода и при най-малкото подозрение да се консултира с лекар. Случва се, че бебето се успокоява дълго време, а бременната вече не намира място за себе си - жив ли е, защо не ме притеснява? Това може да се провери като задържите дъха си. Чувствайки дискомфорт, бебето веднага започва да се бута в стомаха.

Ако детето се взима прекалено активно, бъдещата майка може лесно да го успокои, като седи удобно, пеейки му песен и поглаждайки корема му. Детето ще усети топлината и обичта на майката и ще се успокои. Случва се, че детето през целия ден не показва никакви признаци на живот. Това не е причина спешно да тичам при лекаря, просто да ядеш, да лежиш в спокойно състояние, а активността на бебето да се възобнови. Но ако такива условия се повтарят често - необходима е медицинска консултация.

Към края на бременността активността на плода значително ще намалее. Бебето ще бъде голямо, ще бъде тясно в утробата и ще има други притеснения. Природата му казва да започне да се подготвя за освобождаването "на светлина". Успех, скъпа, с нетърпение очакваме!