Санаториуми за бременни жени в Московска област: пътувания, процедури, ревюта

Экипаж (драма, фильм-катастрофа, реж. Александр Митта, 1979 г.) (Юни 2019).

Anonim

Санаториите за бременни жени са предназначени да гарантират, че жените могат да получат сила преди раждането. За да могат да се подлагат на лечение чрез разрешените немедикаментозни методи на хроничните им заболявания.

Санаториите за бременни жени в Русия приемат жени от най-близките региони. Това се дължи на факта, че бъдещите майки не рискуват да се отдалечат от дома си.

Защо да ходите в санаториум?

Този въпрос е зададен не само на жените на поста, но и на хората около тях. Бъдещите майки в този период са под огромен натиск, както физически, така и емоционално. Преди постановлението те все още трябва да работят, а на работното място не винаги има спокойна спирка.

Решаването на вътрешните проблеми също не е отменено. През този период жената трябва да се грижи за всички членове на семейството и да извършва домакинска работа. За да се отпусне и да се подготви за раждане колкото е възможно повече, тя трябва да бъде разсеяна от шума и суетата поне за кратко време и да положи всичките си сили за подобряване на здравето.

В санаториумите за бременни жени има такава възможност. Бъдещата майка ще се подложи на необходимата диагностика и лечение. И ще яде балансирано и по график.

Санаториум "Пушкино"

Тази рехабилитационна институция е построена в съветско време за работниците от Централния комитет на КПСС. Следователно коефициентът на безопасност, който той не добавя. Центърът е заобиколен от смесена гора. На територията му растат брезови и липови алеи. Наблизо има езера. По отношение на климата, това място е направено само за бременни жени.

В санаториума „Пушкино” има две спални сгради, които са свързани с топъл проход към трапезарията и лечебните помещения, а другата е обособена. Жените се приемат тук за лечение само до 26-та седмица от бременността, а наборът от разрешени дейности е строго ограничен тук.

Условия на живот

Курортът разполага със стаи с различна цена и комфорт.

 1. Стандартната една стая е предназначена за двама гости. Има единични легла или едно двойно легло, нощни шкафчета, телевизор, гардероб, скоби и лоджия. Оборудван със самостоятелна баня и тоалетна.
 2. Апартаментът се състои от две стаи. В спалнята има двойно легло, гардероб, бра. В хола има разтегателен диван, трапезария и холни маси, има комплект чинии, електрическа кана, хладилник, телевизор, лоджия. Има самостоятелна баня, тоалетна, биде.
 3. Бизнес суитът се състои от три оборудвани стаи. Тази стая разполага с малка кухня. В стаите са монтирани всички необходими домакински уреди. Стаята разполага с просторна баня и отделна тоалетна.
 4. Едностайните блокови стаи имат обща тоалетна и душ за две стаи. Разполагат с единични легла, стол и маса, нощни шкафчета, гардероб, телевизор и хладилник.

На територията на санаториума е построено вилно селище. Хотелът разполага с луксозни стаи със самостоятелни оборудвани кухни.

Лечение и хранене

В санаториума е създадена отлична база за превенция и рехабилитация на много заболявания. Тук се лекуват хора със заболявания на сърдечно-съдовата система, невралгия, затлъстяване и дихателни пътища.

Но не всички процедури в санаториума за бременни жени са показани. На жените в позицията са забранени всякакви терапевтични вани, шърко душ, физиотерапия, масажи.

Те могат да посещават специални упражнения, да приемат разрешени инхалации. На тях е показан курс на лечение в солена пещера. По този начин ще се засили общия имунитет и бронхите.

Ако бременна жена не страда от алергии, можете да посетите стаи с ароматерапия. Също така, бъдещите майки с удоволствие отиват до басейна. Тук те могат просто да плуват или да тренират с аквааеробика с инструктори.

Диетолозите могат да предписват специална диета за жените. Това меню е специално показано на жени, които набират тегло твърде бързо. Бременните жени получават дълги разходки в парковата зона по всяко време на годината.

Санаториумът организира четири хранения. Тук има две зали. Едната е обща, а другата е за луксозни стаи. Диетолозите са разработили специално меню за хора с различни заболявания. А също така работи и обща маса.

Ежедневното меню съдържа пресни зеленчуци и плодове, месо, риба и десерти. Необходими са кисели млечни продукти. Комплексът има режим на предварителна заявка за няколко дни.

Инфраструктура и развлечения

Курортът е оборудван с танцова зала. Той предлага караоке, дискотека и тематични вечери. В малкото кино вечер, с изключение на неделя, на големия екран има различни филми.

В големите домакини се провеждат концерти и различни срещи със знаменитости. По празници и през уикендите тук се излъчват филми.

Центърът разполага с голяма библиотека. За всички години на работа има огромна колекция от класически и модерни публикации. Читалнята разполага с удобни маси.

Курортът е оборудван с билярдна зала. Има 3 маси за играта. Има удобен кът за сядане с голям плазмен телевизор. В центъра има две финландски сауни. Уелнес сградата е оборудвана с удобен кът за сядане с мека мебел и голяма маса.

На територията има наемна станция. Тук можете да наемете лодка или катамаран и да се разходите из езерото. Впечатления за времето, прекарано във водата, ще останат дълго време.

ФСБИ санаториум "Загорски Дали"

Този санаториум е подходящ за бременни жени възможно най-добре. Той е в умерената зона. Така че жените в положението няма да изпитат неприятни симптоми от аклиматизацията.

Около комплекса се намират гори и полета. И директно на територията тече река Velha. Горският парк обхваща 126 хектара. Бременна жена може да се наслади на спокойствие и тишина, докато ходи.

"Ще бъда мама"

Санаториумът за бременни жени е разработил специална програма за жените на длъжността. Тя включва:

 • първичен преглед на терапевта при пристигане и наблюдение от медицинския персонал през цялото време, прекарано в центъра;
 • кръвни тестове, изпражнения и храчки;
 • електрокардиограма и измерване на дихателната функция;
 • ултразвук;
 • консултации на тесни специалисти;
 • класове в басейна;
 • Терапевтична терапия;
 • ръчен масаж на областта на шията;
 • психотерапия;
 • посетете стаята;
 • стоматологични услуги, извършвани без анестезия.

Как да стигнем до санаториум бременна? Този въпрос засяга много жени в ситуацията. Пътуване до санаториум за бременни жени може да бъде закупено за лични средства или можете да се свържете с гинеколог, който води пациента и да поиска социална програма. Жените се приемат за почивка и лечение до 37-та седмица и при многоплодна бременност до 28 седмици.

Настаняване, храна и свободно време

В санаториума за бременни жени в Московска област са на разположение за настаняване на различни стаи. Те се различават по цена и комфорт:

 • двоен стандарт;
 • Единична;
 • младши апартамент с една стая;
 • джуниър суит;
 • двойно

Всички стаи са оборудвани с необходимите мебели, телевизор, самостоятелна тоалетна и душ (вана). Работи безжичен интернет.

Центърът организира пълни четири хранения. Менюто е разработено от опитни диетолози. Жените на място получават необходимото количество витамини и микроелементи по време на всяко хранене.

В санаториума се провеждат тематични вечери, работи библиотеката. На територията има финландска сауна. Редовно се организират екскурзии до Сергиев Посад. Комплексът разполага с голямо кино.

На територията на центъра има магазин за хранителни стоки, банкомат и центрове за зареждане на мобилен телефон.

Санаториум "Барвиха"

Комплексът се намира на 7 километра от МКАД. Тук основно се подлагат на рехабилитация пациенти след сърдечно-съдови заболявания. Центърът също е разработил възстановителни програми.

Бъдещите майки могат да дойдат тук за почивка до 26-та седмица от бременността. В санаториума "Барвиха" стаите са оборудвани по правилата на хотела с четири звезди:

 • единично висше;
 • Джуниър суит - двойно;
 • тристаен апартамент;
 • президентски апартамент;
 • вила;
 • къща за гости.

Всички стаи са обзаведени с класически мебели от естествен материал. Направен е нов ремонт. Има всички необходими уреди и безжичен интернет.

Бременните жени при пристигане преминават пълна диагноза и получават назначение на лекари. Те могат да посещават тренировъчна терапия с консултативна подкрепа от опитни инструктори.

Също така, жените на място показаха плуване в басейна. Бременните майки могат да посещават солни пещери и да правят превантивни инхалации. Ако жената има проблеми със сърдечно-съдовата система, тогава цялото време, прекарано в нея, ще бъде наблюдавано от кардиолог.

Дългите разходки и редовните движения ще помогнат на жената да се подготви за раждането.

Храна и развлечения

В санаториум "Barvikha" пълноправен пет хранения на ден. В ресторанта има няколко зали. Диетолозите предписват подходяща диета за всеки гост. Тя включва необходимите продукти за здравословен начин на живот.

Има доста големи порции и добра гама от ястия. Винаги се предлагат сезонни и екзотични плодове. Млечни продукти се предлагат ежедневно. Месото и рибата присъстват в ястията на всяко ястие.

Тематичните вечери с концерти на класическа музика се провеждат в специална голяма музикална зала. Тук редовно изпълняват различни артисти и творчески групи.

в санаториума има доста голямо кино. В него се провеждат шоута както на съветски филми, така и на съвременни филми.

Отзиви

Към днешна дата има много прегледи за работата на курортите за бременни жени. Много жени са разстроени, че повечето центрове ограничават достъпа до почивка до 26 седмици. Само няколко санаториума поемат лечението на бъдещите майки преди 37-та седмица от бременността.

Що се отнася до условията на живот в почти всички комплекси, дамите нямат оплаквания. Те отбелязват, че стаите са винаги чисти и удобни. Бъдещите майки твърдят, че дългите разходки с положителна страна засягат нервното състояние. Тревожността постепенно изчезва и дойде увереност.

Почти всички бременни жени посочват ползите от водните дейности в басейните. Те отбелязват, че след енергията идва нова сила. Също така, жените са доволни от възможността да се включат в специални физически упражнения, които подготвят тялото за раждане.

Така този процес ще бъде по-малко болезнен и по-бърз. Според прегледите на санаториуми за бременни жени, може да се разбере, че храната е организирана навсякъде на високо ниво.