Как да разтегнете обувките у дома: ефективни начини и препоръки

Dominion (2018) - full documentary [Official] (Юни 2019).

Anonim

Мнозина са изправени пред проблема с тесните обувки. Когато модата и предпочитанията диктуват собствените си правила, понякога видът на обувките засенчва усещането за дискомфорт. Еуфорията се случва в момента, когато по пътя от магазина до къщата краката стават камъни и остава само една следа от радост.

Възможно ли е да се опънат нови обувки

За щастие има много начини да разтегнете обувките си, без да напускате дома си. Основното е да се идентифицират правилно материалите, от които се правят обувки, ботуши или маратонки. Ако не искате да рискувате скъпи “дрехи” за краката си, можете да прибегнете до доказани професионални методи.

Във всеки случай, опциите за това как да се простират обувките, доста много. Основното е да се изучат всички нюанси преди започване на процеса.

Как да опъвам обувките у дома

Има достатъчен брой начини за прибягване до които можете да разтегнете ботушите, обувките. Следва списък на най-популярните.

 • Носенето на обувки в мокри дебели чорапи.
 • Увеличете размера, като потопите обувките в гореща вода.
 • Химични методи за опъване на обувки.
 • Някои поставят обувките, ботушите във фризера, като потапят пакет с течност вътре в продукта.
 • Има механичен начин, по който сгънатите чорапи или вестници са поставени плътно в обувката, оставяйки обувките по такъв начин през нощта.

Основното нещо - преди разтягане на обувки, да вземе решение за материала. За различни видове обувки можете да използвате само някои опции, за да дадете желаната форма. Необходимо е внимателно да започне процесът, за да не се развали нищо.

Как да опъвам велурени обувки

Обувките и ботушите, направени от естествен велур, трябва да се обработват изключително внимателно. Преди да опънете велурени обувки, трябва да научите начини, които са допустими за този материал. Химически ботуши такива обувки не могат да бъдат подложени във всички случаи. Има два приемливи метода за разтягане на истински велурени обувки.

 • Първият метод е специален спрей за такъв материал. В магазина, където се купуват обувки, със сигурност има такива средства. За да изпълните мисията, трябва да инжектирате обилно вътрешността на обувките или ботушите за пръскане, а след това да вмъкнете нещо твърдо вътре. Например, плътно сгънати чорапи.

 • Вторият начин да разтегнете обувките си у дома е да стягате плътно компресирани парчета вестници в обувката за нощта. Поради факта, че хартията постепенно ще се разгъне, обувката ще се разшири малко.

Такива методи на опъване на велурени обувки са най-оптимални и безопасни.

Разтягане на гумени обувки

Случва се продажбата на гумени обувки, които са чудесни за цвят, височина и други параметри. Едва опитвам да купя обувки. След известно време, когато валеше и носеше ботуши навън за дълго време, собственикът на гумени “дрехи” за краката осъзнава, че обувките са тесни и дават повече неприятни чувства, отколкото добри емоции. Но има изход, гумени обувки могат да се опънат и у дома. Има един най-често срещан начин за постигане на мисия:

 • Необходимо е да се сварят няколко литра вода. Поставете обувките в леген и изсипете вряща вода върху галошите. Ботушите трябва да стоят няколко минути. След това трябва да носите мека панталон или дори няколко и да носите обувки. След като ботушите са на крака за няколко минути, трябва да стоите с тях на краката си в леген със студена вода. Тази процедура ще ви позволи да станете собственик на обувки, които се вписват перфектно на вашия крак.

Как да се простират лачени обувки

Стреч обувките у дома могат да бъдат без значение от какъв материал е направен. Най-трудни са обувките или ботушите с лакирано покритие, за да пасват на размерите на краката ви. Възможно е обаче. Ако изберете грешен метод за опъване на лакирана обувка, можете не само да получите резултат, но и необратимо да развалите покритието. Ето защо, когато се опитвате да увеличите размера на обувките от лак, трябва да сте изключително внимателни и да използвате само нежни и безвредни методи. Това са:

 • Носеше обувка с дебел чорап. Можете да носите няколко чифта хавлиени или вълнени чорапи и да обиколите апартамента няколко часа на ден. Лакираните обувки не се разтягат много, но за да се разшири донякъде по обем за удобно носене ще бъде лесно. Използвайки този метод, трябва да имате предвид, че лакираната повърхност в никакъв случай не може да бъде загрята със сешоар или други средства. Това може да доведе до напукване на повърхността и загуба на гланц.

 • Друг метод е да се смекчи вътрешността на багажника. Това може да стане чрез почистване на обувки или ботуши с дебел крем или специална пяна за разтягане на лакирани обувки на местата, където се трият. След пръскане или размазване на вътрешната повърхност на ботушите или обувките трябва да се постави специален блок в обувката, което естествено спомага за разширяване на критичните зони в „дрехите“ на краката.

Преди да разтегнете обувките по ширина или дължина, трябва да изберете най-безопасния и нежен начин. Това ще запази целостта на материала и ще доведе до не само удобни, но все пак красиви обувки.

Разтягане на кожени обувки

Особено жалко е, когато скъпите “дрехи” за краката, оставащи на рафтовете на магазина в един размер, трият крака и преси. Но не искате да върнете чифт обувки или ботуши, които толкова ви харесаха. Преди разтягане на кожени обувки, трябва да се уверите, че материалът е наистина естествен. В крайна сметка, естествената кожа се понася по-добре от различни агресивни фактори и по-рядко се деформира.

 • Един от начините за разширяване на ботушите или обувките, изработени от естествена кожа, е да се излее в продукта вряща вода. След няколко секунди трябва да излеете водата, да поставите обувките на пръстите си в мека пръст и да обикаляте апартамента в тези обувки, докато не изсъхнат напълно. Ако не искате да намокрите вътрешността на новите обувки, можете да поставите пластмасови торбички вътре и да ги излеете, без да засягате вътрешността на обувката.
 • Друг начин за опъване на кожени обувки у дома е използването на лед. Вътре в ботушите или обувките се поставя пластмасова торба. След това една четвърт се пълни с вода и се потапят обувките в този вид във фризера. Поради факта, че водата ще замръзне и увеличи обема, обувките ще се разтегнат. Ботушите или обувките трябва да бъдат извадени от фризера, изчакайте, докато водата в чантата се разтопи, след това извадете торбите.

 • За да разширите естествената кожа, можете да използвате алкохолни разтвори. За тази мисия, можете да използвате и водка, и одеколон на алкохол, и дори средствата, с които прозорците се измиват. Необходимо е обилно да се смаже с разтвор на външните и вътрешните части на ботушите или обувките, като се обръща специално внимание на петата зона, в която най-често се втрива кракът. След обработка, трябва да носите дебел чорап и да ходите в обувките около апартамента за няколко часа.

Знаейки как да разтегнете кожени обувки, можете да разширите ботушите или обувките до желания размер, без да повредите цялостната структура и качеството на материала. Основното нещо е да се действа много внимателно, за да не се развалят обувките, когато се опитват да ги разтегнат.

Тайни, за да се даде право маратонки размер

Понякога модерните и стилни спортни обувки не дават желания комфорт. В този случай можете да използвате популярния метод, доказан през годините, и леко да разтеглите материала. Най-разпространеният метод е както следва:

 • Необходимо е да се обелват средните картофи. Обелените зеленчуци се поставят в обувката, където са пръстите. Оставете маратонките или маратонките за няколко часа. Влагата, която излиза от картофения клубен, ще разтегне материала малко и ще го направи еластична. Човекът, който случайно е придобил маратонки не по размер, ще се чувства комфортно и свободно, когато слага такива обувки.

Какво може да опъвам обувки или ботуши от изкуствена кожа

Днес, на рафтовете на модни магазини за обувки има много красиви и стилни модели на обувки и ботуши, ушити от изкуствена кожа. Ако, след придобиване на уменията на производителите и обувките, човекът започна да се чувства дискомфорт поради несъответствието на размера, може да се прибегне до определени методи. Замяната на кожата е доста трудна, но все пак е възможно с помощта на няколко метода.

 • Носете дебел пръст или няколко тънки чорапи и носете обувки по такъв начин в продължение на няколко дни. След кратък период от време, ботушите ще се разтегнат и ще приемат формата на краката.
 • Друг вариант е лечението на вътрешността на обувката с крем или аптека вазелин. Необходимо е внимателно да разтриете инструмента в местата, където обувките са тесни. След това изчакайте, докато кремът или вазелинът се абсорбират на повърхността. След това поставете ботуши или обувки и ходете в тях около апартамента за около 30 минути. Важно е да се ходи, да не седи, така че критичните области на обувките да са опънати на правилните места.
 • Друг един от „старомодните“ методи за опъване на обувки от кожен заместител е плътната опаковка от вестници, напоена с вода във вътрешността на обувките. Когато мисията е изпълнена, трябва да оставите ботушите или обувките да изсъхнат. В никакъв случай не е необходимо да изсушите обувките си, когато има вестници вътре в помещението със сешоар или отоплител. Такива действия могат да доведат до деформация на материала.
 • Друг популярен начин - стречинг обувки, изработени от изкуствена кожа с помощта на зърно или зърнени култури. За да отговарят на размера на този метод, е необходимо да се поставят пластмасови торбички в обувките и да се изсипват малки парченца. Капсулите трябва да запълнят напълно вътрешността на обувката или обувката. Вътре в опаковката се налива вода и се оставя "дрехите" за краката за един ден. Зърната, които ще набъбнат под въздействието на вода, ще разтегнат обувките за осем до десет часа.

 • Ефективен метод за разширяване на обувките на местата, където те се търкат, е да се смажат критичните точки с парафинови свещи. След това трябва да носите обувки на чорапа и да ходите по този начин. Ефектът трябва да стане забележим няколко дни след този метод на разтягане.

Всички споменати по-горе методи ще се окажат полезни при въпроса как да се разтегнат обувките с размер по-голям и да се смекчат местата в обувката, които се втриват. Основното е да се действа умишлено и внимателно, като се използват различни методи за регулиране на размера на крака.

Разтягане на обувки с професионални средства

Народни и "баби" начини за увеличаване на размера на обувката са евтини и доказани възможности. Но не забравяйте, че има по-доброкачествени и безопасни методи за увеличаване на размера на обувката. Съществуват професионални композиции и смеси за мисията.

 • Разширяване на обувките със специален спрей. Тези материали се продават в магазини за обувки и са предназначени за различни материали. Най-добре е да тествате закупения състав на стари обувки, което не е жалко, само след това нанесете спрей върху нови обувки.
 • Друг начин - разтягане на обувки в работилницата. Експертите приспособяват ширината му, като поставят вътрешностите си, съответстващи на размера на стъпалото. Този метод е доста ефективен, но никой не гарантира, че процесът на увеличаване на "облеклото" за краката ще се проведе без странични ефекти. По време на стречинг обувките могат да се напукат, както върху ходилата, така и върху горната част. Дори компенсацията за мисията, която не е изпълнена от капитана, не покрива разходите.

Професионалните методи не са абсолютна гаранция, че обувките ще останат непокътнати, невредими и ще достигнат желаната ширина. Въпреки това, подобно на методите на „дядовците”, тези опции могат да бъдат ефективни и да дадат желаното усещане за комфорт.

Полезни съвети и предупреждения

Във въпроса дали да се опънат обувките у дома, трябва да сте изключително разумни и внимателни. Следва да се спазват следните препоръки:

 • Не забравяйте да проверите от какъв материал са пришити обувките. Това ще помогне ясно да се определи как да ги разтеглите.
 • По-добре всички начини да проверите първо старите обувки от същия материал. По този начин можете да разберете колко е ефективен методът и дали няма да причини деформация на нови обувки или ботуши.

 • Всеки метод трябва да действа с повишено внимание, без агресивни действия и безгрижни движения. Трябва да се разбира, че дори най-скъпите и висококачествени обувки могат да се влошат поради неточна обработка.

Ако не можете да разтегнете обувките си за първи път, не е необходимо да използвате упорито същия метод. В крайна сметка, от постоянната намеса в структурата на материала може да се влоши необратимо, а след това нито гаранцията няма да помогне, нито проверката, запазена с покупката. Ако не можете да разширите обувките, по-добре е да ги върнете в магазина и да вземете подобен модел обувки, но по размер.