Techka в кучета: какво да правят собствениците

Как сделать роли в Discord (Юни 2019).

Anonim

Днес кучетата се държат дори в градски апартаменти. Разбира се, както и при всички други животни, трябва внимателно да се грижите за тях. Времето на еструса може да се счита за един от най-важните периоди от живота на една кучка. В тази статия ще анализираме подробно кога това се случва и какво трябва да направят собствениците на животното.

Techka в кучета: какво да правите и как да се грижите за вашия домашен любимец през този период

За да се определи началото на еструс в кучка може да бъде на няколко основания:

  • стените на вулвата се подуват и стават меки;
  • кучето започва да уринира по-често;
  • видима кървава секреция от вулвата;
  • мъжете проявяват повишен интерес към кучката.

Обикновено първият еструс започва при кучета на възраст от шест месеца. През този период жената всъщност е готова за майчинство. Обаче, най-често се извършва чифтосване във втория улей. По това време тялото на жената става по-подготвено за пренасяне на кученца и раждане. Собствениците на кучки често имат въпрос за това колко пъти еструсът се среща при кучета за една година. Това обикновено се случва два пъти - през есента и пролетта. През този период животното изисква специално внимание и внимателна грижа.

Много от животновъдите на кучета се съветват да измиват ежедневно своя домашен любимец. Това ще помогне да се предотвратят всички видове инфекции, както и заболявания като подуване или рак на матката. Такива събития в повечето случаи са задължителни при появата на такова явление като еструс при кучета. Какво да направя, така че животното да не оцветява с кръв дивана, столовете и килимите? Отговорът на този въпрос е много прост. Ти просто трябва да си домашен любимец в магазина за домашни любимци специални бикини. В момента се предлага в осем размера на този аксесоар за кучета. Можете да закупите подходяща опция за малка порода и за голяма порода.

Techka при кучета: какво да направите, за да предотвратите нежеланото чифтосване

Този въпрос е особено важен за собствениците на чистокръвни животни, придобити за разплод. Разбира се, на първо място, е необходимо да се следи отблизо животното по време на разходки, като не позволява на съседите мъже.

В допълнение, можете да си купите специален инструмент в магазина за домашни любимци, за да унищожите миризмата, която ги привлича. Лекува се с гърба на торса на кучката преди ходене.

Тече в кучета: какво да правиш, за да забременее

В този случай, ако кучетата са придобили родословие и по-специално за отглеждане на кученца, именно през този период те се отглеждат. Обикновено собствениците вече имат подходящо куче за приемане на еструс. Плетива винаги се извършва на нейна територия. В този случай е по-вероятен положителен резултат.

Продължителността на еструса при куче, в зависимост от породата, може да бъде около 18-30 дни. Средната стойност е три седмици. В първия период - около девет дни - кучката има подуване и поява на кървене. Въпреки това, овулацията все още не е дошла, така че кучето "флиртува" с мъже, но не им позволява. Плетива може да се извърши на 10-19-ия ден. През този период е вероятно да настъпи бременност. Обикновено два дни след първото сдвояване се извършва вторият - контролът. Ако бременността все още не се случи, през следващите няколко дни половите органи на кучето остават подути, но тя губи интерес към мъжете.

Нека да обобщим. Така че, когато вашият домашен любимец е на половин година, ще трябва да предприемете стъпки за предотвратяване на нежелано чифтосване. При втората топлина, собствениците на породисти животни обикновено се чифтосват, за да произвеждат потомство.