Как да спя на възглавница за бременни жени: съвети

Упражнения срещу болки във врата (Юни 2019).

Anonim

С настъпването на бременността много жени започват да изпитват дискомфорт по време на сън, поради което не могат да спят правилно. През първия триместър бъдещата майка е придружена от силно желание да спи през целия ден. Това състояние се дължи на хормонални промени в организма, подготовка за носене на бебето. С настъпването на втората и третата фаза на бременността, почивка е необходима още повече, а нивото на неговия комфорт пряко засяга както физическото, така и психологичното състояние на бъдещата майка и нейното дете.

Да бъдеш в състояние на бременност, жената не винаги успява да намери удобна позиция на тялото, която често причинява лош сън и дори пълна безсъние. Но днес има отлично решение, което ще помогне на бременните жени да преодолеят дискомфорта по време на сън и почивка и да получат максимална релаксация. Това щастливо решение беше използването на специални възглавници за бременни жени. Тези меки и удобни възглавници могат да се използват не само за сън или почивка, но и за поставяне под гърба, краката, шията, за да се намали натоварването върху тях, както и да се използват при хранене на бебето или при игра с него. Но основната цел на такава възглавница е да осигури комфортен и здравословен сън на бъдещата майка. Въпреки това, за да се постигне максимална релаксация, трябва да знаете как да спите правилно на възглавница за бременни жени.

Защо се нуждаем от специална възглавница за момичета на място

Възглавница за бременни жени се използва през периода, когато коремът започва да расте, а размерът му започва сериозно да предпазва жената от заемане на удобна позиция по време на сън. Възглавница за бременни жени с цялата му мекота и деликатес перфектно запазва формата си и позволява на жената спокойно да почива на почивка. Плътните дълги ролки не позволяват на стомаха да се мотае настрани, внимателно да го поддържа отдолу, което предпазва плода от нараняване. Такава възглавница може да приема различни форми, които са най-подходящи за облекчаване на напрежението от краката или гърба.

С такова разтоварване мускулите могат да се отпуснат и да дадат на бъдещата мама здравословен сън и добра почивка. Но за да се постигне това, трябва да се научите как да спите на възглавница за бременни жени (снимката е представена по-долу). В края на краищата, правилното фиксиране на талията, шията и краката помага да се избегне скованост на крайниците и също така насърчава свободното движение на кръвта в тялото. С възглавница за бременни жени не трябва да се ограничавате до пози, които са удобни за сън.

Как да спя на възглавница за бременни жени? снимка

Всяка жена, която се готви да стане майка, трябва да закупи специална възглавница за бременни жени, както и да проучи препоръките на лекарите как да спят на възглавница за бременни жени правилно. Съществуват правила за използването на възглавници, така че те най-ефективно да помогнат за предпазване на стомаха от деформация и за отстраняване на товара от краката и гърба колкото е възможно повече.

Повечето модели имат една позиция за спане - отстрани. В това положение, врата е поддържана и сигурно фиксирана. Трябва да поставите главата си върху възглавницата - в закръглената му част, така че областта на гърба на гърба да падне върху валяка на тампона. Широчината на възглавницата е напълно достатъчна за удобно устройство на главата, а кръглата форма на възглавницата перфектно ще отпусне раменете и гръдните мускули, както и гръбначния стълб в областта на гръдния кош.

Една от важните функции, които изпълнява възглавницата за майчинство, е да се намали натоварването на гръбначния стълб в лумбалната област, което се случва под тежестта на плода. Като поставите корема си върху страничната подложка, можете да намалите напрежението в мускулите и да се притискате удобно върху мека възглавница. Удобно е да подредите подути крака, като поставите един от тях под валяка, а вторият - върху него. Тази позиция няма да позволи на краката да се докоснат и ще даде възможност за самостоятелна почивка един от друг. След като освободите краката си от близък контакт, едновременно ще намалите физическото налягане върху съдовете и мускулите на долните крайници.

Популярни форми

Възглавници за бременни жени произвеждат форма с форма на кръгла или подкова, които имат най-големи възможности да поддържат мускулите на гърба и да допринасят възможно най-много за тяхната релаксация. Това дава отличен резултат, като същевременно намалява общото натоварване на опорно-двигателния апарат на бъдещата майка. Имайки представа за правилния сън върху възглавница за бременни жени, е необходимо да се обърне максимално внимание на формата и размера на тези продукти.

Коя форма е по-добра и по-удобна?

При такъв важен въпрос като аксесоарите за бременни жени, формата и размерът на възглавниците не са прост елемент от решението за проектиране, но носят важен функционален товар, помагайки на жените да избират оптимални пози, които да им позволят по-добре да се отпуснат и да получат качествена почивка. Коя форма е по-добра и по-удобна? Определено това не може да се каже, защото само в конкретни ситуации е възможно да се избере приемлива версия на възглавницата и това се прави чрез опит. Много жени придобиват няколко варианта на продукта и ги използват, опитвайки се да намерят удобно място за спане на всеки от моделите на възглавниците.

Багел или банан

Помислете за различните форми на тези продукти, както и как да спите на възглавница за бременни жени. Багел или банан - това е най-често срещаната форма, която много удобно приема тялото на жената, осигурявайки удобна подкрепа под корема. Той е удобен за употреба не само в лежаща позиция по време на сън или почивка, но може да се използва успешно и за удобно седене. Той има доста компактен размер, който ви позволява да вземете този аксесоар заедно с вас по пътя.

Разглеждайки ползите от този модел, ние научихме как да спим на възглавница за бременни жени. Bagel, обаче, има един, но съществен недостатък - завъртане от другата страна, трябва да промените местоположението на възглавницата, в противен случай подкрепа валяк ще бъде зад гърба си, и стомаха ще остане напълно без подкрепа. За всеки ход трябва да се събудите и да преместите възглавницата на друга позиция.

За да осигурите най-голям комфорт при използване на този тип възглавници, трябва да разберете как да спите с възглавница за бременни жени. Бананът, който е С-образен, перфектно покрива фигурата само от едната страна. Преминаването от едната към другата страна по време на сън може да бъде обременяващо за бременна жена. Това е особено неудобно, ако се случва по-близо до края на срока, когато стомахът е вече голям и тежък. Той и самият той не е лесно да се обърнат, но също така и обемна възглавница. Ето защо, за тези, които са свикнали да се върти в съня, има и други видове възглавници.

Възглавница подкова

Какво представлява формата на подкова? Как да спя на възглавница за бременни жени? За това. Тази форма е много популярна сред бременните жени и е много често срещана. Тя е удобна и функционална, доста голяма по размер, прави много удобно да организира тялото на бременна жена, тъй като, поддържайки врата и поддържайки гърба й, тя обикаля бъдещата майка от двете страни с дълги ролки. Това е много удобно за местоположението на корема във всяка посока.

Подкова е много удобна форма на възглавници, но дължината на дъгата, която покрива тялото, трябва да бъде избрана в съответствие с растежа на бременната жена. Тази форма е за предпочитане пред бейгъла, защото ви позволява спокойно да променяте позицията на тялото в съня си, и от коя страна жената ще заспи - няма значение, и няма да предизвика трудности при преместването на възглавницата. Единственият минус е голям размер, за да инсталирате такова устройство, ще ви трябва много просторно легло.

Г-образна възглавница

Как да спя на възглавница за бременни жени под формата на охлюв? За това. Много добър вариант е G-образна възглавница във формата на охлюв. Това е подобрена форма на С-тип. Неговата изпъкнала опашка е отлична подкрепа за корема на мястото му встрани. Но как да спя на възглавница за бременни жени под формата на охлюв? Тази форма дава отлична възможност да се вземе абсолютно всякаква позиция за почивка - да притиснете валяка с краката си, да го пъхнете, да го сложите под главата си или да наклоните гърба си. Той е много ефективен за релаксация през деня, тъй като облекчава натрупаното напрежение в претоварените мускули. Размерите му са доста големи, а дължината на контура достига 3, 5 метра по ръба на носещата лента, която сама по себе си е 35 см. Но тази удобна опашка просто не е подходяща за много жени, тъй като не им позволява да спят.

Възглавница във формата на бумеранг. Как да го използвам?

Помислете за следния вид под формата на бумеранг, както и как да спите на възглавница за бременни жени. Бумерангът е сходен по форма с банана, но с по-изразена ъглова част. Тази форма на възглавница е чудесен избор за бъдещата майка. Може да се използва както през деня, така и през нощта - както по време на бременност, така и по-късно за хранене на бебето или за безопасна фиксация в седнало положение. Тази възглавница може да послужи като опора за гърба и корема, както по време на лежане, така и при сядане. Удобно е да се разчита на него, хранене на бебето. Възглавницата се огъва добре и държи тежестта на частите на тялото, V-образната форма отлично разтоварва шията от горната част на гърба. Това е отличен многофункционален модел - истинска помощ за бъдещата майка.

Избор на възглавница за бременни жени, за да спят на корема

Тази възглавница е с голям размер - 85x96 см, а формата й наподобява буквата С, но с по-дълги, събиращи се страни. Благодарение на тази форма, която във вътрешността на продукта образува дупка, възглавницата може да се използва за поставяне на стомаха в нея и да не уврежда плода при обръщане на стомаха. Най-подходящ е за спане наоколо с възглавница, която е най-препоръчителна за бременни жени. Възглавницата поема по-голямата част от тежестта на корема и осигурява тих, приятен сън както за майката, така и за плода.

L-образни възглавници

L-образни възглавници са много прости и ясни. Те се използват за два начина на сън - опашката се поставя под главата или между краката. В легнало положение, този дизайн е много удобна опора по цялата дължина на тялото и ви позволява максимално да облекчите уморените мускули и гръбначния стълб през деня. Дизайнът е мек и лесен за огъване и сгъване, в зависимост от желанието на домакинята. Той е много компактен и може да се използва за малки легла. Но възможностите на този модел са ограничени поради неговата едностранна ориентация.

I-образна възглавница

Моделът I-образен е дълъг валяк. Това е най-простата форма на възглавница за бременни жени. Визуално този модел прилича на подпухнала пръчка. Тя не включва завои за главата или краката, но поради изключителната си мекота може да се огъва във всички правилни посоки. Това е много компактен тип възглавница, която може да бъде използвана в легла с малък размер и поставена под главата или краката, както и спяща с ръце и крака в прегръдка, удобно разположена корема в страничната позиция. Такива модели произвеждат различни дължини - 150, 170, 190 см, за да улеснят избора на дължината на продукта за различен растеж.

Превръщащи се възглавници

Днес, нови модификации на старите форми. Каталогът на такива съвременни продукти може да се види в различни онлайн магазини, например, на портала "Обичам да спя". Възглавници за бременни жени, предлагани за продажба, са трансформатор, състоящ се от няколко части. Те могат да се използват поотделно и да се сглобяват в безшевна структура - както ще бъде удобно за бременна жена. Дължината на модела, монтиран на външния ръб, е 3, 6 метра и се състои от три елемента. Това е бейгъл във формата на сладкиш и две еднакви ролки, разширяващи краищата на конструкцията. С помощта на различни елементи, можете да получите възглавница под формата на геврек, както и L-образна форма. Валяците могат да се използват самостоятелно или да се сглобяват в определена структура.

- Мамо, спя!

Друга популярна нова възглавница за бременни жени е "Мамо, сън!". Това е анатомична възглавница с овална извивка в областта на главата и шията и дълги странични подпори с удобни изпъкналости и вдлъбнатини по вътрешния ръб. Те предпазват от натиск върху стомаха и изтръгват болки, предотвратяват подуване на долните крайници, помагат за отпускане на гърба. Можете да сгънете и да сложите продукта с допълнителни венчелистчета под долните крака, както ви е угодно - плътността на пълнителя ви позволява да направите това без никакви ограничения.

заключение

Специалните възглавници за бременни жени правят възможно дългите месеци от бременността да бъдат възможно най-приятни и удобни. Разнообразие от форми и дизайн на възглавниците гарантира, че всяка бъдеща майка ще може да избере за себе си отличен и удобен модел, ще бъде лесно да заспите по време на бременност и да видите красиви приказни сънища.