Детски печат: какво е необходимо, как да се направи

Джентльмены удачи (комедия, реж. Александр Серый, 1971 г.) (Юли 2019).

Anonim

Сред изобилието от играчки в магазина днес можете да видите детски умира. В големи количества предлагаме да ги направим и интернет сайтове. Какво е това - печати за деца, дали е наистина необходимо за бебетата и дали е възможно да ги направите сами - това ще бъде обсъдено по-нататък.

Начини за организиране на дейностите на децата

Фактът, че децата обичат да рисуват, не е тайна за никого. Това е само децата на 3-4 години, че не винаги работи добре. Като опция можете да използвате детски печат. Закупени в магазина с ума си приличат на най-реалното, което само по себе си предизвиква интереса на децата. Тук са само получените рисунки са героите на карикатурите и приказките, части от една картина, като пейзаж, реалностите на нашия свят, с които трохите просто се запознават (зеленчуци, животни), забавни емотикони и др. Набор от печати може да бъде подбран или поръчан индивидуално за всяко дете, в зависимост от възрастта и интересите им.

Друго нещо - детски печати, направени със собствените си ръце. В крайна сметка, ако момчетата първоначално участват в този процес, пресата ще се окаже точно такава, каквато искат.

От това, което е

Ако не можете да закупите или поръчате бебешки печати в подходящо количество или искате да получите нещо специално, можете да ги направите сами. Най-подходящите материали: гума, гума, картон, зеленчуци и др. Ето възможностите за това.

  • Подгответе детайлите на стария дизайнер. Изрежете от плътна хартия и за предпочитане от тънки пластмасови квадратчета, равни по размер на основата на частите. Залепете ги заедно. От пяна - подходящ контейнер за храна - изрежете необходимите фигури. Тук можете да използвате обикновени хартиени шаблони. Само малко остава: с помощта на двойна самозалепваща се лента, за да залепите фигурите към куба от дизайнера. Домашно умира готово. По същия начин те могат да бъдат направени от капачка на бутилката (тя ще замени дизайнерската част) или капаци от питейно кисело мляко и пяна.
  • Направете необходимите надписи (цифри, букви, цели думи) или снимки на парче картон и намажете с лепило. Поставете плътна нишка, предварително избрана по размер и импрегнирана с лепило, над горната част. Оставете да изсъхне. Оригиналният печат е готов.
  • Много е лесно да се направи изпъкнал отпечатък върху гума, пяна или дори картоф. Първо, ще трябва да начертаете желания модел на повърхността - картофите трябва да бъдат предварително нарязани наполовина - след това да се обработи с остър нож. След това всичко е както обикновено - натопете уплътнението в боята и прехвърлете печата на хартия.

Като цяло, всичко може да влезе в действие: бутони и валяк за почистване на дрехи, истински листа и градински цветя, зеленчуци и детски играчки, дори писалки и пръсти на бебе. Например, красива розетка ще излезе от нарязания ствол на Пекинското зеле, елегантно цвете от дъното на пластмасовата бутилка и цяла композиция ще бъде родена под точилката със специално залепени отпечатъци. Родителите трябва само да покажат въображението си, да слушат децата си и, най-важното, да не се страхуват от факта, че те се замърсяват.

Детски марки за игра

Сега за това къде и как можете да използвате закупен или домашен печат.

Всички те могат да бъдат разделени на 2 групи: игра и за бизнес, или функционални.

Първият, както вече е ясно от самото име, ще помогне да се организира свободното време на малките. Така че, с помощта на мач за деца, можете да създадете реална картина на хартия. Ти просто трябва да покажеш трохите как да го направиш правилно. Първо натопете отпечатъка в боята, след което определете желаното място на листа. Накрая внимателно прикрепете печата към хартията и внимателно го вдигнете - чертежът е готов.

С тренировъчните печати можете да научите номера, букви, цветове, геометрични фигури, животни и т.н.

Възрастните деца обичат да копират работата на учители, лекари, директори и др. Те определено ще харесат печата като възрастни, което ще бъде чудесно допълнение към ролевите игри.

Какво дава използването на такива шаблони?

На първо място, това е много вълнуваща дейност за децата, която ще помогне за организирането на свободното си време за дълго време. С детските печати децата ще научат реалностите на света, ще развият своето въображение и творческо мислене, ще научат комуникацията. Също така е важно тюлените да допринасят за развитието на фини двигателни умения, координация на движенията, те са научени да планират своите дейности.

Не само за играта, но и за каузата

Има функционални детски марки, които наистина помагат в живота, но вече и възрастни. Например родителите, които изпращат децата си в детска градина, училище, лагер, често бродират върху дрехите си името и фамилията - един вид идентификационен знак. От тази нужда ще бъде възможно да се отървете от много години, ако поръчате печат с данните на детето. С негова помощ поставям белег върху грешната страна на дрехите - и детето винаги ще може да идентифицира пижамата или блузата.

Ще помогне на децата печат и учител или учител на основните класове. В крайна сметка те обикновено оценяват работата на своите отделения с помощта на рисунки или забавни лица. И с такъв помощник ще бъде много по-лесно и по-бързо да се направи това.