Какви са майските празници във Финландия? 1, 9, 14, какви почивки във Финландия?

Майски празници на Българската култура в Испания (Юли 2019).

Anonim

В света има повече от 200 страни. Всеки от тях има свои закони, заповеди, култура, обичаи. За да пътуват всички от тях късмет не всички. Но само за да открием някои необичайни факти за интересуващите ни територии, е напълно възможно. Финландия е красива малка държава. Уникалната природна красота изумява туристите. Забележителностите и архитектурата на тази страна са отлични. Искрящите фонтани, най-чистите резервоари оставят незабравими впечатления. Най-добре е да посетите тази страна в края на пролетта - появява се първото зелено, земята се събужда от зимен сън, навсякъде се чува птиче пеене. Не всеки знае какви празници са през май във Финландия. Митническите и червените дни на календара в тази страна са почти същите като в Русия.

Най-близки съседи

Финландия е много популярна сред туристите. Много идват тук за пазаруване, някой иска да се отпусне спокойно със семейството си. Евтините стоки и дрехи, продавани в тази страна, привличат руснаци. Жителите на Санкт Петербург особено активно посещават Финландия, защото са само на един хвърлей от най-близките си съседи. Много от тях подкрепят финландския футболен клуб, слушат популярните им изпълнители. Ако искате да промените ситуацията, но дългите полети са много уморителни - добре дошли във Финландия!

Червени календарни дни

Както във всяка друга страна, във Финландия има много официални, популярни, професионални религиозни празници. Майските празници във Финландия се празнуват по голям начин. Концерти на площадите, пикници, тържества до сутринта. Национален вкус като всеки турист. Въпреки че списъкът на националните ястия не е твърде голям, храната е много вкусна и здравословна. Ето защо, можете да прекарате майските празници в тази страна с удоволствие.

1 май

Първият май е празник на работата. Учениците са особено шумни и усърдно празнуват този ден. Наричат ​​го Ваппу - името на католическата Света Богородица. Паметният ден на Валпургия пада на 1 май. В търговските зони и пазарите не преливат - започва забавен панаир. Там продават всичко: сувенири, хранителни стоки, домашно приготвени сладкиши, вина, бира, мед. Фолклорните фестивали са много забавни и силни. Бивши и настоящи студенти носят бели шапки, карнавални маски и елегантни дрехи на главите си. Всички тези действия се провеждат в навечерието, т.е. на 30 април. Празниците през май във Финландия се припокриват. Денят на труда и дипломираните училища съвпадат успешно. Затова забавлението започва вечерта в последния ден на април.

Хавис Аманда

В тази страна съществува много интересна традиция. На площада в Хелзинки е инсталирана красива чешма, водена от бронзовата му момиче Хавис Аманда. Стройно, грациозно тяло привлича милиони мнения. Местните хора я наричат ​​нежно - Манта. Вечерта всички възпитаници се събират близо до тази морска нимфа.

1 май е важен празник във Финландия, така че националният флаг се издига в централния парк рано сутрин. Отпочинали след вчерашните празници, жителите започват да отиват там за пикници. Тези, които не обичат природата пътувания таблици в кафенета и ресторанти. Всеки уважаващ себе си човек трябва да опита тази вечер национално ястие - черен с мед.

1 май във Финландия - празник и официален празник. Всички се забавляват, разходка и посещение.

Любима дума - мама

Денят на майката е най-красивият празник. Втората неделя на май всички майки във Финландия почиват и получават поздравления. Този тържествен ден се празнува в страната от 1918 година. Майките получават подаръци, които предизвикват сълзи в очите си. Картички, играчки, направени от деца. В учебните заведения се провеждат концерти и чаени партита в чест на любими майки. Децата подготвят програмата предварително: танци, песни, приятни поздравителни думи, домашни подаръци.

почести

Майските празници във Финландия са добри. Но денят на майката е особено обичан от жителите. Президентът лично връчва награди на почетни майки. Орденът на Бялата роза, създаден през 1919 г., е приет от майки на много деца и тези, които отглеждат сираци. Море от красиви букети, топли думи и усмивки привличат жените.

В Хелзинки има красив паметник "Майка-работник". Тя е създадена за празника през 1996 година. Отсега нататък хората отправят цветя към паметника в този незабравим ден и се молят за здравето на своите мумии.

От 1947 г. този ден националният флаг е издигнат в столицата. Празникът е домашен, но концерти и представления се провеждат в градските площади. Много хора поръчват маси в ресторанти, разходки с яхти, екскурзии до природата. Възрастните винаги посещават родителите си, носят цветя, подаръци, торти. Майските празници във Финландия са много забавни и изпълнени с положителни емоции.

Велик четвъртък

9 май във Финландия - Възнесение. Наричат ​​го Helatorstay. Най-значимите религиозни празници в тази страна са обявени за официални празници. Хората посещават свети места, храмове, катедрали. Този празник се чества на четиридесетия ден след Великден в памет на възнесението на Исус Христос. Всяка година излизат различни дати. През 2015 г., 14 май почивка във Финландия - Възнесение. Именно в този ден свърши служението на Исус на земята. Спасителят на човечеството е влязъл в небесните порти на своя Отец.

Нашите предци в този ден направиха огньове, изпяха песни и помолиха Господ да изпрати добра реколта. Вечерта, навсякъде осветени огромни пожари и призова за хубаво време, изгони злото. Сега тези обичаи са потънали в забрава, хората се събират в литургии, а след това вечерят със семейството.

Жителите на Финландия са много добри към този светъл ден. Те вярват, че ако направите много добри дела на този ден, всичко ще се върне двойно. Това е древна традиция на страната, хората я наблюдават от много години. Празниците през май във Финландия обикновено се празнуват шумно и забавно. Но в четвъртък май, улиците са тихи, спокойни и изоставени. Холст тиха семейна почивка. На този ден е обичайно да посещават роднини, особено в напреднала възраст, за да водят искрени разговори за чаша чай. През 2015 г. Възнесението пада на 14 май, празникът във Финландия ще бъде толкова тих и семеен, както през всяка друга година.

Времето спира

Според легендите природата забавя хода си на този светъл празник, дори тревата расте по-бавно. Магазините и забавленията в този ден не работят, транспортът се движи по специален график. В градовете и селата на Финландия спокойно и тихо. Но на следващия ден се регистрират огромен брой бракове, извършват се масови тайнства на кръщението. Това е нещо, което почивка във Финландия от 14 май е необичайна и трогателна.

Във всяка страна, техните обичаи и обичаи да празнуват празниците. За някои те изглеждат странни и несъвместими. Има много подобни почивки в Русия и Финландия. Някои граждани на страната ни ходят в тази страна за колоритни празници. Зимните червени дни на календара също се празнуват по голям начин. И в топлия сезон има какво да се види, природата на тази страна е невероятна! Тук какви празници през май във Финландия са интересни и забавни.

Където и да живеете, не забравяйте да се забавлявате и да празнувате значими дни. В края на краищата, сивите работни дни са уморителни. Тялото и душата задължително изискват поне малко почивка. Децата са особено чувствителни към празниците. Дайте им усмивки, забавление и добри спомени.