Най-сладките котки в света: породи, описание, характеристики, снимки

Ерата на Измамата Алхимията и издигането образа на Звяра AGE OF DECEIT 2 Alchemy (Юни 2019).

Anonim

Котките са едно от онези животни, които предизвикват изключително положителни емоции. Всички те се различават един от друг в структурата на тялото, формата на муцуната, дължината и цвета на вълната. Но всеки от тях е добър по свой начин и може да се състезава за правото да бъде наречен най-сладка котка в света. В днешната статия ще намерите кратко описание на истинските кандидати за това почетно звание.

Шотландска фолд

Ние дължим появата на тези животни на самата природа, тъй като те са резултат от британската мутация на гръцката Shorthair. През 1961 г. котката на един от шотландските фермери родила необичайно бебе с извити уши. Той много се интересува от животновъдите и по-късно става предшественик на новата порода. Работата по осигуряване на желания ген продължи американските развъдчици, които са постигнали успех през 70-те години на миналия век. Интересното е, че второто име на най-сладките котенца в света, чиито снимки не могат да причинят буря от положителни, звучи като шотландски фолд и означава „шотландска гънка”.

Представители на тази порода не са сред големите животни, тъй като теглото им варира между 4-8 кг. На закръглената глава с изпъкнали скули, къс нос и добре изразена долна челюст има огромни очи и широки малки уши с висящи ъгли. Мекото тяло с къса плътна врата е покрито с дебел плюш с почти всяка сянка. Scottish Fold може спокойно да претендира за титлата на най-сладките котки в света, не само заради невероятния си външен вид, но и заради характера си. Те са много добродушни, нежни, послушни и неспособни на агресия.

Краля

Тези животни, чието име на английски звучи като „парцалена кукла“, бяха отгледани от американска жена на име Ан Бейкър. Те се появили в резултат на пресичането на бяла дългокоса котка с домашен сиамски мъж. Стандартът на породата е разработен през 1965 г. и почти незабавно е подаден за регистрация в CFA.

Ragdolls са едни от най-сладките котки в света. Те не принадлежат на големите представители на семейството си, тъй като максималното им тегло не надвишава 8 кг. На широката глава под формата на модифициран клин има сини овални очи и средни, леко наклонени уши, със заоблени краища. Мускулното тяло с мастна гънка на корема е покрито с полу-дълго меко двуцветно покритие. Що се отнася до характера, ragdolls са социални същества, които се нуждаят от постоянна комуникация със собствениците си. Те са много търпеливи, игриви и напълно неагресивни.

Персийска котка

Иран се счита за родно място на тези животни. Първите споменавания от тях са датирани 1626 г. и са открити в работата на италианския пътник Пиетро дела Вале. Разбира се, появата на котките от онова време беше много по-различна от външността на съвременните персийци. Те имаха по-големи уши и дълъг, прав нос. Развъдната работа, насочена към укрепване на желаните качества, е започнала от британските животновъди през XIX век.

Персите са невероятно красиви същества. Снимките на най-сладките котенца по света са преместени от сълзи дори от не особено сантиментални хора. Основните характеристики на тази порода са луксозно кожено палто, масивна закръглена глава, къс плосък нос и малки уши. Поради това те лесно се идентифицират сред другите котки. В допълнение към красивата си външност, персите са надарени с красив характер. Те са изключително спокойни, любящи, мирни и чувствителни.

Munchkin

Съвременната история на представителите на тази порода започва през 1983 г., когато един американец на име Сандра Хоченедел вдигна бременна черно-бяла котка с къси крака на улицата, наречена Blackberry. Няколко години по-късно официално в САЩ бе регистрирана нова порода, която бързо придоби популярност.

Мънкините са едни от най-сладките котки в света. Тяхната порода е лесно разпознаваема от къси крака и относително дълга тяло. Тази функция ще дойде при тях сходство с кучетата-дакели и подчертава останалата част от котките. Средното тегло на възрастен манчкин не надвишава 4 кг, защото изглежда много елегантно и мъничко. И цялото му тяло е покрито с къса или дълга коса на всяка сянка. Тези котки са много общителни, интелигентни и добродушни. И невероятната точност и чистота ги прави идеални за поддръжка в градските апартаменти.

Бирманска котка

Родината на тези животни е Източна Азия, където те се считат за свещени. През 1934 г. те са докарани в САЩ и са предизвикали известен интерес сред местните животновъди. Един от тях, на име Джоузеф Томпсън, сериозно се занимава с развъждането им, бързайки към породата кръв на сиамски котки. Четири години по-късно беше одобрен първият стандарт, който впоследствие беше неколкократно коригиран.

Бирмански - една от най-сладките котки в света. Поради ниското си тегло, те създават впечатление за леки и много елегантни животни. На клиновидната, леко заоблена глава с широко разположени скули има големи красиви очи и уши, леко наведени напред. Всички елегантно и силно тяло на представителите на тази порода е покрито с тънка къса блестяща коса от самур, костенурка, лилаво, сиво-синьо, червено, шоколадово или платинено сянка. Включен с атрактивен външен вид, прикрепен към бурманския игрив, ненатрапчив и леко ревнив характер.

Маскарад Нева

Точният произход на тези животни, твърдейки правото да бъде наречен най-сладката порода котки в света, остава неизвестен. Експертите все още не са решили коя от двете съществуващи версии е най-правдоподобна. Според една от тях маскирациите на Нева се появяват в резултат на кръстосването на сибирски и хималайски котки, а от друга - предците им са били сиамите.

Представители на тази порода имат запомнящ се вид и сравнително голям размер. В зависимост от пола, теглото на възрастен варира от 7-12 кг. На трапецовидната глава има големи наклонени очи и средни уши. Мускулестото тяло със силни кости е покрито с дълги рошави коси, чийто цвят припомня близката връзка със сиамците.

Мейн кун

Това са най-големите претенденти за титлата на най-сладките котки в света, чиито снимки могат да се видят в днешната публикация. Родината им е Съединените щати, а точният произход все още не е известен.

Мейн-куни се отличават с впечатляващи размери. Височината им е 30-45 см при холката, а масата им варира от 8 до 10 кг. На голямата удължена глава с високи изпъкнали скули има овални очи и триъгълни уши, украсени с пискюли. Цялото тяло на Мейн Кун е покрито с гъста, пухкава, водоустойчива коса с неравна дължина. Що се отнася до цвета, той може да бъде почти всичко, с изключение на лилаво и шоколад. Въпреки тежкия, недостъпен вид, тези котки са надарени с благосклонно, търпеливо и любящо отношение. Те лесно се адаптират към променящите се условия на задържане и са добре обучени в обучението.