На каква възраст можете да давате мед на децата? Ние ще разберем!

HeathyKid Sofia ???? Първа помощ при настинка и грип ???????? (Юни 2019).

Anonim

Съвсем отдавна нашите предци са насочили вниманието си към магическите лечебни свойства на меда, които имат благоприятен ефект върху тялото на децата. Той подобрява имунитета, помага за справяне с респираторни заболявания в студения сезон. Освен това се използва не само при настинки, но и при редица други заболявания. Но, разбира се, всички родители са измъчвани от въпроса, на каква възраст може да се дава мед на децата, защото той е доста силен алерген. В сравнение със захарта, той все още има редица предимства. Той има ниско съдържание на захароза, което е добро за организма, и голямо количество лесно смилаеми въглехидрати, представени от глюкоза и фруктоза.

Мнението на педиатрите е доста категорично за това колко деца могат да бъдат мед. Като алерген, тя е опасна за тялото на малко дете. Затова се препоръчва до една година да не се рискува. Това е особено вярно, ако самото бебе е алергично.

Привържениците на лечението с това полезно вещество, с цялото ми уважение към този продукт, също задават въпроса си за това колко възрастен човек може да получи мед, те ще отговорят с препоръка да не бързат. Най-добрата възраст е около две години.
Висококачественият мед, когато се прилага правилно, може да има благоприятен ефект върху нервната система на децата. Струва си да си припомним правилната доза за деца. Размерът на дневната надбавка за дете е половин чаена лъжичка.

Съставът на меда съдържа някои минерални соли: цинк, мед, йод, желязо, калий, натрий, калций. Трябва да се обърне внимание на факта, че пресен продукт по отношение на съотношението на минерални вещества е равен на състава на човешката кръв. Той съдържа и някои органични киселини и витамини от група В, които са полезни за тялото и много родители смятат, че е възможно да се даде мед на дете след прочитане на състава му. Най-важното е да се подходи към това с цялата отговорност.

Нашите баби и дядовци не се чудеха особено на каква възраст могат да дават мед на децата, те просто натопили биберона и я дали на бебето. Количеството на продукта, разбира се, не е толкова голямо. А хранителните вещества, получени от детето, са безспорни. Преди лягане децата винаги пият мляко с мед, особено ако детето има неспокоен сън.
На първо място, трябва да се разбере, че най-добрият и полезен мед е много трудно да се намери на рафтовете на магазините. Броят на различните примеси, понякога дори много опасни, е най-малко велик. Ето защо, за вашето бебе и за себе си, опитайте се да закупите мед директно от пчеларите, които са се препоръчали положително. Убедени в високото качество на продукта и че бебето не показва алергична реакция, можете да въведете този прекрасен натурален продукт като допълнителна храна.

Надяваме се, че след като прочетете тази статия, ще разберете в каква възраст можете да давате мед на децата. Във всеки случай, само специалист може да предложи оптималната доза!