Картотеката минава в средната група. преглед

База данни на картотеката на пещерите на БФСп.- инж. Иво Тачев (Юни 2019).

Anonim

Би било голямо заблуждение да се мисли, че е невъзможно да се учат с деца в детска градина. Разбира се, не трябва да седнете на столове на парцела при никакви климатични условия, в противен случай децата лесно могат да загубят интерес към разходката, но този път може да се променя. Почивка - това не означава безцелно износване по улицата. Ако този процес е правилно организиран, тогава усвояването на знания, което се случва в пълноправни класове, ще върви много по-ефективно. Тази статия представя малък файл от разходки в средната група.

Възрастта на децата от четири до пет години е най-активният период на развитие. По това време има интензивно познание за заобикалящия ни свят. Детето открива способността да забележи най-незначителните промени в природата. Всички сезони са истинско откритие за него. Карта с разходки в средната група помага да не пропуснете този момент.

Ползите от дейности на открито

Вероятно всеки ще се съгласи, че на улицата (особено при хубаво време), децата могат да се интересуват по-бързо, отколкото в група. Факт е, че на мястото те стават по-живи, поведение естествено. Ако някой, който е в стаята, се поколеба и се страхува да отговори на въпросите на учителя, тогава, когато излиза на чист въздух, той се успокоява, придобива увереност в себе си. Да, на улицата едва ли е възможно да се проведе пълноценен урок, но това не е задължително. Достатъчно е само да се консолидират получените по-рано знания, да се зададат на децата няколко когнитивни въпроса. Картата на разходките в средната група е насочена към реализиране на това намерение. Планът е представен по-долу.

Средна група май

Разходка 1

Гледане на цветя

Цели: да се култивира любов към природата, да се формира внимателно отношение към всички живи същества.

Курс на наблюдение

Скоро идва лято. Появи се зелена трева, цъфнали цветя. Всички те са красиви и уникални по свой собствен начин. Момчета, какви цветя знаете?

Всяко цвете расте на мястото си. Някои растения - в гората, други - в града. На нашия сайт има и цветя. Разгледайте внимателно и правилно изречете имената им.

Трудова дейност: „Да извадим боклука на място. Това ще помогне на портиера Петър Василиевич.

Цел: да се култивира уважение към работата на другите и желанието да се помогне.

Игри на открито: „Колко цветя можеш да намериш?“, „Намери жълто растение“.

Цел: да се консолидира концепцията за броя на обектите и цвета.

Индивидуална работа: "Начертайте цветето, което ви харесва най-добре."

Цел: да се развиват артистични способности, да се насърчава формирането на индивидуалност.

Този раздел представя примерен файл за разходки (средна група). Пролетта е уникално време на годината, когато могат да се направят невероятни открития. Насладете се на децата с интересни задачи!

Картотека "Септември". Средна група

Разходка 2

"Времето на падането на златните листа"

Цели: да се формира представа за промяната на сезоните, характеристиките на дневната светлина, способността да се различават признаците на есента.

Ход разходки

Момчета, есенно време. Дните са по-кратки и нощите са по-дълги. Есенните поети посветиха много красиви стихотворения. Александър Сергеевич Пушкин много обичаше това време на годината. Какви промени забелязахте в природата?

Листата на дърветата пожълтяха и паднаха на земята. Вижте колко красива наоколо!

Трудова дейност: почистване на място от листа.

Цел: обучение на старание.

Игри на открито: „Пилета за разходка“, „Къде живеят зайците?“.

Цел: развитие на физическата активност.

Индивидуална работа: " Познай загадката".

Цел: развитието на логическото мислене, въображението, паметта.

Разходки с картотеки (средна група) "Зима"

Разходка 3

"Скулптурен снежен човек"

Цели: да се увеличи знанието за зимата като сезон, формирането на способността за работа в екип.

Ход разходки

Тази зима е дошла! Момчета, днес падна много сняг. Кой може да каже, че можеш да го оформиш? Нека се опитаме да направим един снежен човек заедно. От какви части се състои и как да се извая?

Трудова дейност: колективна работа със сняг при изработването на снежен човек.

Цел: развитие на отговорността и способността да се действа в екип.

Игри на открито: "Издърпайте красива фигура от снега."

Цел: формиране на интерес към обща кауза.

Индивидуална работа: "Съберете колкото се може повече снежни топки".

Цел: подобряване на физическите умения.

По този начин картотеката на разходките в средната група ще бъде полезна за учителите в детските градини в организирането на детски развлекателни дейности. Необходимо е само да се гарантира, че децата не се движат в различни посоки, те са се интересували по време на разходката. Във всичко, което ни заобикаля в природата, можете да намерите неизчерпаем източник за развитие и детско творчество. Жълтените листа ви позволяват да изградите красив хербарий и мек ковък сняг - да оформите важен снежен човек. От цветя можете да направите прекрасен букет, а след това да го дадете на майка си.