Mouton - чиято кожа е? Кожени кожени палта

The Great Gildersleeve: Labor Trouble / New Secretary / An Evening with a Good Book (Юни 2019).

Anonim

Малцина от тези дами, които обичат стилните зимни дрехи, мислят за произхода на материала, от който са изработени тези дрехи. В края на краищата, за някои това е достатъчно красив външен вид на роклята, но не им пука за материала и характеристиките на чорапите му. Това е особено вярно за кожени палта, защото не винаги е лесно да се каже от коя кожа се прави и дали е естествено. В тази статия бихме искали да се докоснем до различни материали като мутон.

Звучи много загадъчно, нали? Ако сте свикнали първо да мислите и след това да правите, а също и ако предпочитате предварително да сте информиран човек, то без съмнение, тази статия ще ви помогне много да разберете какво е мутон, какви са неговите свойства и как да го носите правилно. Дори онези дами, които държат кожени палта от един мутон в гардероба си, не винаги могат да кажат какъв материал е и как се получава. Затова започваме нашата екскурзия в света на кожените изделия!

Mouton или овца?

Избирайки топло горно облекло, често чуваме такова име като мутон. „Чия е тази козина?” - веднага възниква въпросът.

Мутон е овча кожа, която се откроява по специален начин. Какво е овча кожа? С други думи, това е кожата на овца. Често тази дума означава и нейната козина. Думата "мутон" от френски превежда като "овен", но въпреки тази странност, те все още го правят от овча кожа. Сега въпросът „Мутон - чиято кожа е тя?“, Стана отворен за вас. Да, между другото, трябва да се спомене, че сред най-големите центрове на овцевъдство, разположени в Русия, се открояват регионите на Северен Кавказ и Волга, където се отглеждат до 80 породи, известни на науката. Ето защо, ако планирате да купите кожено палто от мутон в добре познат магазин, можете да попитате откъде е дошла козината.

Топли кожени палта

Мутоновите кожени палта са много популярни в Русия - в крайна сметка суровият зимен студ, който е типичен за голяма част от страната, принуждава жените да се обличат в топли дрехи, но това не означава, че трябва да забравите за красотата за известно време. Ако говорим за връхни дрехи, невероятното качество и сравнително ниската цена на мутона правят възможно закупуването на кожено палто от този материал за почти всяка жена.

Различни модели

Мутоновите палта се отличават не само с добра защита от студа, но и с много привлекателен външен вид. Особено ако моделът на продукта е направен с помощта на допълнителни материали и аксесоари. Това може да бъде Rex яка, комбинация от сребриста лисица, качулка, елегантен шнур в долния край, изящни копчета и др.

Строг избор

Трябва да се каже, че овча кожа е обект на стриктен подбор - не всяка австралийска овца ще бъде взета. Средно около 10% от главите на този едър рогат добитък не дават вълна с необходимата плътност и дължина (данните за които определят качеството на бъдещия материал). Да, и онези овце, които показват добри резултати, се грижат за много внимателно и внимателно - това се отнася не само за хранене, но и за някои моменти по време на разходки и чифтосване.

Свойства от овча кожа

Физически овча кожа има някои свойства, които, уви, изкуствени материали не разполагат - в допълнение към запазване на топлина и добро ниво на абсорбция на влага, такава козина може да продължи много по-дълго. Ако изкуствените материали живеят не повече от три или четири сезона, тогава овчата кожа на австралийския меринос ще живее до десет сезона.

Самият мутон е много добър по отношение на устойчивост на ниски температури - лесно може да издържи на силен студ и силен вятър, така че дори и най-ужасният студ не може да бъде толериран от него. Въпреки че трябва да се признае, дъждът е опасен фактор при носенето на мутон, но тези кожени палта имат добра защита, но когато вали, по-добре е да се въздържат от носенето им. Поради обработката на формалинов материал е много устойчив на влага. Лесно е да се пази шуба от мунта, тук не е необходима мъдрост - просто я оставете в килера, като изчистите малко място, така че кожата да може да „диша” напълно. Ако се грижите правилно за продукта, той може да запази красотата си дълго време и да изглежда като нещо ново.

Какво да избирате?

Кожи, овча кожа - всичко това са само думи, които не могат да предадат всички чар на чорапите, изработени от този материал. На руския пазар най-добрите кожени палта от мутона са тези, които се шият в Пятигорск и Минерални води. Защо точно там? Да, защото отглеждат специална порода овце, известна като австралийския меринос, чиято вълна има някои много приятни и полезни свойства. Мутон - каква животинска козина? Сега знаете отговора на този въпрос. Специалистите от тези градове разполагат с най-съвременна техника и високо развити умения, които им позволяват да изработват качествено и бързо овча кожа, да я боядисат и всъщност да шият кожени палта.

Можете да разгледате кожените палта от Mouton, снимки от които са представени в тази статия. Съгласен съм, външният вид на облеклото е много елегантен. Те изглеждат не по-зле от скъпите норкови палта. Например, ако обръщате внимание на продуктите, произведени в Пятигорск, във фабриката, ще видите истинското качество и професионалното обличане. А самите кожени палта, изработени в Кавказ, се считат за еталон, така че ако искате да получите наистина висококачествено нещо, препоръчваме да закупувате продукти на тези места.

Кралско облекло

Mouton - чиято кожа е? Такъв въпрос тревожи дори жителите на големите руски градове, където, изглежда, всяка информация лесно се получава. Въпреки това не е достатъчно просто да се каже, че е овча кожа, защото австралийският меринос не е обикновена овца. Тяхната вълна е в състояние да абсорбира една трета от влагата от собствения си обем, тя се нагрява до температурата на човешкото тяло, а никакъв вятър не духа, дори и най-силно. Историята казва, че по този начин шотландците, на чиято територия се срещат и овцете от тази порода, правят козина и правят туристически облекла или различни облицовки за броня. Например в испанския съд само членове на кралското семейство могат да носят мериносова вълна - за останалите такива дрехи са строго забранени, а за неспазване е било възможно да се отиде направо на бесилката.

Мериновата вълна не само отлично абсорбира влагата по време на силно изпотяване, но и позволява на кожата да диша, въпреки запечатването на въздуха. В допълнение, вълната изпълнява и една терапевтична функция - микромасаж - тя от своя страна подобрява кръвообращението. Особено се препоръчва да се носи този палто на тези, които страдат от ревматизъм, артрит или болки в гърба. Устойчивостта на мутона се потвърждава и от високата еластичност на вълната - дори ако мутонът се разтегне, той пак ще се върне към първоначалния си обем.

Сега знаете какво е мутон, чиято кожа е. Не забравяйте, че въпросният материал винаги е естествен, така че ако видите красива и елегантна шуба от мутон в магазина и дори на добра цена - не се колебайте да я вземете!