Защо децата имат главоболие?

"БОЛКИ В ГЛАВАТА" - Типично Shorts (Юни 2019).

Anonim

Такава обща болест като главоболие, децата рядко се тревожат. Въпреки това, дори ако детето има такъв проблем, то не може да бъде разрешено чрез използване на аналгетици, както е разрешено в случая с възрастни. Ако децата имат главоболие, лекувайте го по различен начин.

Работата е там, че е доста трудно да се разпознае това заболяване при децата. Ако забележите тревожност в детето си, трябва да изключите други причини, например колики, мокри пелени или глад. След това трябва да обърнете внимание на свързаните симптоми. Така че, ако децата имат главоболие, бебетата плачат е известно вълнение. Детето присвива очи и поклаща глава. При децата в този случай може да се наблюдава честа регургитация и някои нарушения на съня.

Ако при дете, което може да опише състоянието му, се появи подобно състояние, става по-лесно да се помогне на бебето. Въпреки това, не всички деца могат правилно да разберат какво точно ги боли, така че това също трябва да се погрижи.

Ако децата имат главоболие, това може да се дължи на пристъпи на мигрена. Като правило, това заболяване може да се появи при деца на възраст 3-5 години. Това заболяване се счита за наследствено и механизмът на неговото формиране не е напълно изяснен. Атака от атмосферно налягане, пренапрежение или дори ядене на определени храни (като шоколад, ядки или сирене) може да предизвика атака. Подобно състояние провокира повръщане при дете, след което, като правило, бебето става по-лесно. След съня атаката обикновено изчезва.

Това заболяване не е опасно, но е трудно да се толерира и плаши детето. В този случай, ако детето постоянно има главоболие, трябва да го поставите в затъмнена стая, да дадете силен зелен чай със захар, масажирайте храмовете и задната част на главата с мехлем, който се затопля. Понякога това състояние е придружено от диария и повръщане.

Когато се появи подобен симптом, задължително е детето да бъде показано на педиатър и невропатолог.

Ако детето има главоболие, то може да бъде причинено от пренапрежение на мускулите и сухожилията на главата, шията и дори на гърба, което причинява тъпа главоболие, което раздвижва задната част на главата. Сред основните причини са микротравмите на гръбначния стълб, получени по време на раждане, скачане или салто. Също така причините за болката могат да бъдат умора и липса на свеж въздух. Ако детето постоянно седи на компютъра, то е вредно за здравето му. Не забравяйте да ограничите престоя на децата на мониторите, за да отделите много време за разходка на чист въздух.

Когато детето има главоболие, шия или светлинна част, това може да означава наличие на друго заболяване. Например, тези симптоми могат да бъдат свързани с ARVI, грип и менингит.

Също така, главоболие може да се появи, когато съдовия тонус се промени. Ако бебето е на по-малко от 2 години, това може да е резултат от промяна в вътречерепното налягане. Също така са изложени на риск тези деца, които са претърпели раждане или хипоксия.

Във всеки случай, причината за наличието на главоболие при деца може само да установи специализирана инспекция. Затова родителите не трябва да правят нищо, без да се консултират със специалист.