Очила Ray-Ban Aviator - стилна класика

10 полезных автотоваров с Banggood, которые упростят жизнь любому автовладельцу / Бангуд 2019 (Юни 2019).

Anonim

Ray-Ban Aviator очила се считат за култов аксесоар. Тя винаги е модерна. Това е уникален начин на живот и невероятна възможност да изразите своята индивидуалност.

Класически стил

Първата разработка на защитни очила против блясък е създадена за американски пилоти от Bausch & Lomb, която регистрира търговска марка, наречена Ray-Ban специално за тяхното освобождаване. Първият им модел, известен като "Авиатор", е публикуван през 1937 година. Тя е създадена от позлатен метал със зелени оцветени минерални стъкла, които филтрират ултравиолетовите и инфрачервените лъчи. Американските пилоти оценяват очилата на Ray-Ban. Авиаторът като новост скоро се научи извън ВВС. Моделът бързо придоби популярност благодарение на генерала Дъглас МакАртър, който често позира с очила пред фотографите.

Икономическият възход, възникнал в следвоенното десетилетие, новите тенденции в модата и музиката само подтикват хората да се стремят към по-светъл и по-празничен живот, да блестят в нови колекции от дрехи и след това със съвременни аксесоари. По това време беше пуснат вторият модел на марката - Wayfarer, който незабавно придоби популярност.

През 1962 г. се появиха нови технологии на марката: удароустойчиви лещи и други видове „умни“ сортове. И двете са поляризирани, не пропускат отразената светлина и са незаменими на вода и фотохромни, автоматично потъмняващи при ярко слънце.

От 1999 г. легендарната марка е станала собственост на италианската фирма Luxotech (Luxottica Group SpA), която произвежда слънчеви очила и рамки за коригираща оптика. Италианската столица на модата - Милано, изглежда, само засили привлекателността на известната марка, добавяйки към нея своеобразен италиански чар и европейска изтънченост.

Печеливша реклама

Невероятната популярност на марката се дължи и на печеливша реклама в света на киното. Религиозните картини са един вид диригент на марката. Това са "Закуска в Тифани", "Кучета от резервоари", "Почти известни", "Мъже в черно", популярната сага "Здрач" и много други много други филми, в които модните аксесоари "осветяват" - очила Ray-Ban Aviator. Модели, в които харизматичните герои от тези картини се похвалиха, като правило, отлетяха с гръм и трясък.

Стилен дизайн и комфорт

Използването на нови технологии, удобна форма, прости ясни линии позволяват на марката да остане винаги на върха на популярността. Слънчевите очила Ray-Ban Aviator се считат за класика на жанра. Една от първите варианти от тях и днес остава моден хит. Точките все още водят сред актуализираните версии на класическия и сред най-новите модели на най-модерния дизайн.

Пластмасовите и метални рамки са изработени от качествени материали. Те се характеризират с практичност, надеждност и удобство. Така че ръбът на модела Liteforce е изработен от термопластика с такава висока якост, че е абсолютно безопасно да се сблъска с различно съдържание на торба или джобове на палто или панталон. Това несъмнено е много удобно. Друг успешен опит да се направи "Авиатори" е много по-практичен модел Pilot Icon Folding Aviators, който може да бъде сгънат.

Тип лещи и степен на потъмняване

Основното предимство на продуктите на Ray-Ban е специалният комфорт. Очилата са доволни не само от материала, формата и цвета, но и от възможността за избор на типа лещи и степента на потъмняване. Те предпазват очите от вредното въздействие на слънцето в 5 категории лещи: от прозрачни с диоптри, специално предназначени за корекция на зрението, до специални случаи извън нормата. Известната марка притежава обективи със специални технологии Top Gradient Mirror, RB-50 с блокиране на до 5% от светлината, както и предаване на 8% от светлината и предназначени за пътуване в планините, пустините, лещите Polar Arctic G-31.

Типологията на лещите на марката е както следва:

  • Р е поляризираща леща, ефектът от която се състои в отрязване на лъчите от светлина от хоризонтални повърхности;
  • F - адаптивна (фотохромна) леща;
  • N е класически тип обектив със стандартна UV защита.

Винаги моден

От тяхното публикуване, Ray-Ban Aviator очила се считат за еталон за модерен дизайн и ненадминато качество. Формата и стилът им не са обект на модни тенденции или време. Но дизайнерите на марки продължават да намират най-новите интерпретации на техния бестселър. Това и различни цветови варианти за обективи и рамки, хамелеон очила, способни да удря невероятна игра на цветове в зависимост от осветлението. Така през 2012 г. колекцията Ambermatic Aviators беше пусната с хамелеонни лещи, които реагират не само на ефектите на ултравиолетовите лъчи, но и на температурата.

Към днешна дата са произведени много различни форми и модели на марката. Aviator Small Metal, Large Metal, Tech, Craft Highstreet, Active Lifestyle, икони и други класически Ray-Ban Aviator очила са доста популярни. Техните огледални модели са абсолютно задължителни за повече от един сезон. Тяхната универсална форма се вписва буквално във всякакъв вид, а светлата повърхност не пренебрегва собственика им.

Марка слънчеви очила идват в различни форми. Те са лесно откриваеми за различни видове хора. В каталозите на произвежданите модели винаги се посочва размерът на Ray-Ban Aviator очила. Те могат да се видят и от вътрешната страна на една от точките.

Цените на Ray-Ban са достъпни не за всеки, който иска почитател на марката, но сред разнообразието от модели можете да вземете точки в рамките на приемливия бюджет. Закупуването на такъв стилен аксесоар винаги е оправдано и ви дава възможност да изпитате значително удоволствие. Не е ли чудесно да се справиш с времето и модата?