Какво да хранят котката за кърмене?

Куче кърми коте в Тексас (Юни 2019).

Anonim

Вашият любим скоро трябва да бъде съсредоточен. Вече подготвихме мястото, както харесва. Така че, има шанс, че раждането ще се проведе там, а не в килера на чисто спално бельо ... Въпреки това остава един нерешен проблем. Какво да хранят котката за кърмене? Как да организирате храната си правилно, така че децата да имат достатъчно мляко, а тя сама не изглеждаше като призрак след няколко седмици?

Какво да хранят котката за кърмене? дажба

Изготвянето на правилното меню за вашия домашен любимец не е лесно. И особено за млада майка. По време на хранене натоварването на котенцата върху тялото на котката се увеличава няколко пъти. Децата "издърпват" от него всички микроелементи, витамини и калций. Отглеждане организми не мисля за това, което си струва майката да се хранят три или четири котенца. За котката не започна да проливат, запази добър външен вид, беше весела и весела, трябва внимателно да обмислиш как и какво планираш да я нахраниш. Безопасно е да се каже, че наличието на калций и микроелементи, мазнини и протеини, въглехидрати и минерали трябва да бъде много по-високо, отколкото в други случаи. Опитайте постоянно да поддържате водата и храната на котката. Дори и да смятате, че трябва да нахраните животното два пъти на ден, за този период си струва да промените принципите си. В противен случай рискувате в един месец да получите кльощава, клатещ се от слабост недоразумение, което по някаква причина отговаря на името на вашия лъскав домашен любимец.

Какво да хранят котката за кърмене? Пресни храни

За да поддържате най-балансираната диета, опитайте се да гарантирате, че менюто е възможно най-близко до естествената храна. Разбира се, едва ли можете да я храните с мишки или плъхове. Въпреки това, храната за кърмещи котки трябва да включва месо, малко количество риба или рибни продукти, козе мляко, извара, яйца. Ветеринарните лекари препоръчват да се свари само яйце, тъй като това намалява риска от инфекция на животното. Кравето мляко може да се дава само ако животното няма диария или е свикнал с него от детството. В противен случай, разстройството се предоставя първо на котката, а след това на котенцата. Към диетата трябва да се добави прясно козе мляко, за да не се предизвика диария или алергии. Възможно и необходимо е да се дава крем на котката за кърмене. Въпреки това, тяхното съдържание на мазнини не трябва да надвишава десет процента. Вие също трябва да влезете в диетата витамини и минерални добавки, специално предназначени за кърмещи котки.

Какво да хранят котката за кърмене? Сухи смеси

Производителите на фуражи предлагат не само храна за обикновените животни, но също така и смеси за котенца, котки за кърмене и кастрирани котки. Те оптимално балансират всички необходими витамини и минерали. Също така трябва да се отбележи, че сухата храна помага да се избегне постоянно проследяване на купата на животното. Те не изчезват в летните жеги, не се нуждаят от промяна. Достатъчно е да попълните храна и да дадете на животното възможност да пие вода по желание и въпросът с храненето е разрешен. Всеки собственик избира това, което е най-приемливо за него. Но дори и в този случай, въпросът колко пъти да се хранят котки трябва да се отложи за по-добро време.