Най-популярното разнообразие от златни рибки

. НСБ "Спартак" Созопол / www.MapVIO.com (Юни 2019).

Anonim

Златната рибка е подвид на златните рибки. В дивата природа те обитават Корея, Китай, Япония и азиатските острови.

Сортове златни рибки

Развъдчиците успяха изкуствено да извадят много видове златни рибки, които дори трудно се изброяват. До днес в Азия има видове, които не са Европа. Тези приказни водолюбиви птици се намират в открити басейни, където те растат с дължина до 30 см. В аквариум една златна рибка може да расте само до 15 см. На дъното на езерото трябва да има гладък и голям чакъл или камъчета. Тези риби са много мирни и лесно се разбират с други видове. Само този вид златни рибки, като voilahvosta, трябва да се държат поотделно, така че съседите да не повредят деликатните си и красиви опашки.

Днес можете да изберете за аквариума си всякакъв вид златни рибки според собствения си вкус. И те са достъпни за всички. Като цяло, всички малки риби от този голям вид могат да се разделят на краткотрайни и дълготрайни. Помислете за най-ярките и най-често срещаните представители.

Разнообразие от златни рибки със специална опашка под формата на крила на пеперуда, широко отворени за полет, се наричат ​​пеперуда. Но тънката опашка, която е повдигната нагоре, разделена на 2, 3 или 4 части, има фантасти. Тя може да заеме позиция, подобна на външния вид на вентилатор.

Какви златни рибки са най-популярни? Бебетата с нетривиален вид, наречени перли, са търсени. Това е кръгла риба с къси перки, а люспите й приличат на перли. Такъв представител на семейството ще бъде чудесна украса за всеки аквариум.

Следващият вид златна рибка е лъвче. Главата на представителите на този вид е покрита с израстъци, подобни на ягодата, и заедно с закръгления теломон прилича на главата на лъва. Оранда има големи израстъци между очите и Рюкина има гърбав гръб.

Много видове аквариумни златни рибки мутират, променяйки формата на очите. Например, рибата, която се нарича "небесно око", постоянно гледа нагоре, а рибните "водни очи" имат впечатляващи очи и мехурчета с течност. Телескопът, телескопът и черният телескоп се характеризират с много големи очи.

Разновидностите на златните рибки, чиито снимки виждате, се различават по форма на тялото. Кометата е собственик на дълга опашка, често надминаваща самото тяло. Ранчото е лишено от гръбната перка, но има израстване по главата. Шубункините се забелязват със своя бял цвят и прозрачни везни.

И накрая, една обикновена златна рибка има средно тяло, удължени перки. Цветът й може да бъде червен, червено-златен и червено-бял.

съвместимост

Рибите, които се различават по размер или дължина на тялото, имат свой темперамент, така че е по-правилно да ги уреждат поотделно. Представители с дълго тяло (шубункин, комета) могат да станат доста големи, затова трябва да вземете аквариум от поне 200 литра за тях. Въпреки това, те са непретенциозни и много издръжливи.

Отделно трябва да се установят астролози, телескопи и риба "вода очи". Флопи и бавни телескопи рискуват да нямат време да разпределят храна и да останат гладни.

Рибните "водни очи" лесно се нараняват. Но най-непретенциозен може да се нарече Ryukin и fantails. Именно със съдържанието на тези видове начинаещите могат да започнат акваристи.