Най-голямата порода котки за дома

Топ 10 най-големите породи котки в света (Юни 2019).

Anonim

Кой не обича домашните котки? Въпросът е почти риторичен. Котките обичат повечето възрастни и абсолютно всички деца. Въпреки това, различни хора обичат различни "увити и райе" приятели. Природата се погрижи всички да намерят домашен любимец по своя вкус и създаде голям брой различни породи домашни хищници. Някои хора предпочитат твърди животни. Те имат огромен избор, тъй като най-голямата порода котки не е единствената в света, сред тях са Мейн Кун, Савана, Шови, Пиксиоб, Рагдол и някои други. Всеки от тях е добър по свой начин.

Мейн Кун е характерен представител на големи породи котки. Официалното име е котка на миеща мечка от Мейн. Тя може да тежи до 15 килограма и да е повече от един метър дължина. Този хищник е много красива и различна благородна поза. Ушите на Мейн Кун изглеждат като рис. Поради гъстата си коса, тя принадлежи към дългокосните породи котки. Отличителна черта е наличието на яка около врата и "панталони" на задните крака. Отглеждана в Северна Америка, тази порода е гордостта на страната и има 150 години от създаването си. В САЩ има специална асоциация на любителите на тези котки. Когато стартирате Мейн Кун, трябва да имате предвид, че той се нуждае от много свободно пространство, тъй като е много мобилно животно и обича да играе.

Пълната противоположност на Мейн Кунам е хищници на породата Ragdoll. Мъжките достигат до 10 килограма тегло и затова не е най-голямата порода котки. Ragdolls са бавно движещи се, в резултат на което те бързо наддават на тегло. Това е много приятелски и любящ домашни любимци. Те са много свободолюбиви и често изискват равно третиране.

Най-загадъчният от всички големи котки е пибето, тъй като произходът на породата е неизвестен, а за това се разпространяват легенди и слухове. Тези животни не могат да бъдат объркани с другите. Можете да ги научите с малки пискюли на ушите, къса опашка и лапи, снегоходки. По тегло те могат да достигнат до 10 килограма.

Котки от саваната и късокоса. Изглеждат много благородни. В самото начало на разпространението на породата, някои хора ги наричат ​​"Ашера" в чест на древната грациозна богиня. Мислеха, че това е най-голямата порода котки, която е започнала от диви котки.

Половината тръстикова котка и половина Абисин - Шови. Това е най-голямата порода котки. Накратко, това е домашен любимец с вид на див звяр и неговата уникална благодат. Shawzi достига тегло от 18 до 20 килограма. Така, въз основа на представените факти, заглавието "Голяма порода котки" принадлежи на тази котка!

Да се ​​донесе голяма котка от порода в къща не е евтино удоволствие, например котето от савана може да струва до 20 000 долара. Животните от тази порода в момента са включени в Книгата на рекордите на Гинес като шампиони по размер.

Като цяло, светът на големите породи котки е богат и разнообразен. И със сигурност среща с такъв домашен любимец няма да остави равнодушен всеки възрастен човек, и всяко дете просто ще се наслади.

Така че ето - най-голямата порода котки!