Печка за отпадъчни масла - благоприятна топлина

Газова горелка с Олио или Отработено масло/ FREE HEATING (Юни 2019).

Anonim

Печката за отработено масло е устройство, което трябва да притежава всяка цех, където се натрупват консумативи. Също така, такова устройство може да бъде от значение за автомобилните предприятия, депата и техните служители, които могат да използват това, което са използвали за сливане, замърсяване на околната среда или за обработка за пари. В края на краищата не се излива един литър масло от всяка машина, което може да се превърне в екологично чиста топлина.

Печката за отпадъчни масла ви позволява да отоплявате големи помещения, например склад с площ до 300 квадратни метра. За тази цел, оборудването 30M марка "Polaris". Устройството от тази фирма консумира малко гориво, има модерен дизайн, който позволява да се вмести във всеки интериор, и "дава" топлинна мощност до 30 kW. Фурната има автоматизирано захранване с масло, което прави използването му много удобно и вентилатор, който разпределя топъл въздух над дадена област. Потребителите могат да се интересуват от високоенергийно оборудване, което може да загрява до 3000 квадратни метра. Той има такава опция като турбокомпресор, който позволява напълно да се изгорят както маслото, така и получените пари. Допълнителната надеждност на пещта осигурява отсъствието на дюзата.

Една проста печка с отработено масло работи по следния принцип: от горивния резервоар маслото преминава през дозатора (зъбна помпа + електрическо задвижване + управляващ блок) към горивната купа, където горивото гори, нагрява горивната камера и капака. Получената топлина се пренася от вентилатора в помещението. Продуктите от горенето се отстраняват през комина.

Устройство като печка за отпадъчни масла бързо се изплаща със свободен източник на петролни отпадъци. В някои случаи потребителите купуват гориво за такива единици на ниска цена в най-близката бензиностанция. В други, оборудването за отпадъчни масла ефективно замества котлите с други видове гориво (газ, електричество, дизел), които са по-скъпи.

Горелките за отпадъчни масла са вградени във водни котли или въздушни нагреватели. Много от тях работят на почти всички видове горива, от животински мазнини до „добив” на двигатели и трансмисии (универсални версии на Крол). За работата на такова устройство може да е необходим компресор, който не се доставя в комплекта. Горелката е лесна за поддръжка, не изисква допълнителни операции при смяна на горивото, в допълнение към промяната на настройките, има блок за управление с електроника и добра шумоизолация, осигуряваща почти безшумна работа. Топлинната мощност може да варира от 25 до 200 kW.

Много шофьори вече са оценили такова устройство като нагревател за отпадъчни масла. Те не се произвеждат в индустриален мащаб, толкова много занаятчии правят свои ръце. Въпреки че през последните години се появиха пиролизни пещи с капацитет от 5 kW или повече. Те са много компактни, така че лесно ще се поберат в гаража, без да причиняват неудобства на собственика на автомобила.