Цветен шаблон върху стената: оригинален декор

17. ЦВЕТЕ ОТ СЛАМКА, Flower from drinking straw (Юни 2019).

Anonim

Един от простите, удобни и оригинални начини за декориране на стените са шаблони. Те са рисунка, шарка или орнамент с различна сложност с ясни линии. Можете да изберете и регулирате цвета на бъдещото изображение. Такива шаблони ще помогнат за бързото преобразуване на стаята. Темите за шаблоните са много разнообразни. Можете да изберете образа на любимия си актьор или певец, животински живопис или цветен шаблон върху стената. Растителните изображения днес са много популярни в интериора.

Видове шаблони

Има шаблони за еднократна употреба и многократна употреба. За еднократна употреба може да се нанесе почти на всяка повърхност. Те са изработени върху лепило, което улеснява нанасянето на модела. Недостатъкът на еднократните шаблони е, че изображението с тяхна помощ може да бъде създадено само веднъж. Тънки пластмасови модели за многократна употреба се използват за създаване на декоративни или повтарящи се модели: шаблони от цветя, птици, геометрични модели.

Шаблоните за многократна употреба включват: стандартно, насипно и пясъкоструене. За еднократна употреба - винил и различни пясъкоструйни работи.

Лесно е да преведете цветна шаблона за еднократна употреба върху стена или друга повърхност, ако научите няколко основни правила за техниката на приложение.

1. Преди да нанесете снимката, почистете, пясък и изсушете повърхността.

2. Направете маркировка на стената с молив, указващ отгоре, отдолу и страни.

3. Използвайте само специално лепило, предназначено за залепване на шаблони.

4. Боята може да се нанася с гъба, валяк или спрей много внимателно и внимателно. Когато има шаблони или ъгли, по-добре е да се използва боя със спрей, тъй като ролката не винаги се справя с тази задача.

Обемни шаблони - уникален дизайн

Създайте релефно изображение на стената е просто. За това е достатъчно да се използва обемна шаблона за декорация на стени Цветя, животни, къщи и градове, изработени с декоративна мазилка върху шаблона, ще имат уникален вид. Те могат да бъдат направени едноцветни или боядисани в различни цветове по такъв начин, че да дават 3D обемни изображения. По ваша преценка можете да създавате пеперуди, които летят през апартамента, панел от цветя или част от дивата природа. В допълнение, можете да използвате един и същи цвят шаблон на стената няколко пъти, но в огледален образ. Това ще създаде ефект на симетрия.

Винилови шаблони

Шаблоните за многократна употреба не са подходящи за всички повърхности. Например, за стъклени или извити стени, модели на твърда основа са противопоказани. За тази цел оптимално ще бъдат меки и еластични шаблони от винил. Такива щамповани модели нямат триизмерен образ, но с помощта на умело оцветяване можете да създадете обемни шаблони на цветове, засенчване и подчертаване на желаните области. Препоръчва се използването на акрилни и спрей бои. Ако пръскате боя около шаблона, можете да създадете модел с ефект на блясък. Очевидният ореол се формира около ясно дефинираните контури, които "подчертават" чертежа на стената.

Теми на рисунки

Един от най-популярните шаблонни изображения е цветният шаблон. На стената, можете да поставите своите индивидуални видове или букет, допълващи цветни бутони, листа или стъбла. Оригиналът ще изглежда обемно изображение-икебана. В допълнение към растителните теми днес са актуални животински рисунки. Интериорът на етническите стилове изглежда грандиозно животни, живеещи в екзотични страни. Не по-малко екстравагантни шаблони, изобразяващи исторически теми: древни римски или древни египетски сцени.