Пионерски лагер "Орлянок". Детски лагер "Орлянок". Здравен лагер "Орлянок"

Пионерски лагер 1967 (Юни 2019).

Anonim

Пионерски лагер "Орле", разположен на брега, се счита за едно от най-добрите места за детски занимания. Всяка година това място се посещава от хиляди деца, тъй като работи целогодишно. И днес родителите все повече се интересуват от информация за условията на живот и цената на разрешителното.

Къде е детският лагер?

Със сигурност много родители се чудят къде се намира детският лагер „Орлече“. Центърът за отдих и образование на децата се намира в една от най-красивите части на страната - в района на Краснодар, на самия бряг на Черно море. Разстоянието до Туапсе е 45 км, а най-близкото селище е с. Новомихайловски.

В пионерския лагер "Орле" се вземат деца от цялата страна - момчетата от близката чужбина често идват тук, за да се отпуснат.

Описание на територията и инфраструктурата

Детският лагер "Орле" е с площ над 200 хектара. На нейна територия са установени осем бази за деца от различни възрасти:

  • Детски лагер "Звезда" работи целогодишно. Намира се близо до плажа, заобиколен от живописни планини. Самата база се отличава с интересна архитектура, а голяма четириетажна сграда може да побере до 300 гости на смяна.
  • Лагер "Суифт", разположен до стадиона и на 200 метра от морския бряг. Четириетажна сграда е предназначена за заселване на 420 деца наведнъж.
  • Друг целогодишен лагер, наречен "Буря", се намира по-близо до морето. Четириетажна сграда, декорирана под формата на кораб, поставя едновременно 150 деца. Тук момчетата и момичетата могат да се научат да се движат със звездите, да плетат морски възли, да плават и дори да контролират лодката.
  • Къмпинг "Съни" се състои от няколко удобни двуетажни вили.
  • В допълнение, има и Komsomolsky и Dozorny лагери на територията на детския санаториум - няколко десетки уютни къщи летни.
  • Също така, децата обичат да се отпуснат на територията на лагерите "Слънце" и "Олимпик", които са просторни двуетажни сгради.

Естествено, пионерски лагер "Орле" (Краснодарски край) има развита инфраструктура. Например всяка база разполага със собствен медицински център, столова, музеи, библиотека, летни площадки, плувни басейни, училище, спортни игрища, включително и голямо футболно игрище, както и много други интересни места, които ще направят незабравимо детския празник.

Колко струва престоя в лагера?

Много родители също се интересуват от въпроса колко струват ваучерите за пионерския лагер в Орльок. Децата се настаняват за 21 дни, като цената зависи от времето на годината. Средно, три седмици в лагера ще струва 38-50 хиляди рубли. Между другото, допълнителните пари, които родителите решават да отпуснат на детето, се предават на касиера - тук касиерите ги предоставят на децата, както е необходимо, и всички финансови транзакции могат да бъдат проследени. Почивка в специализирани групи (например в танци или английски) е по-скъпа.

Условия на живот

През лятото повече от три и половина хиляди деца успяват да посетят пионерския лагер "Орле". Официалният уебсайт потвърждава, че условията за живеене тук са на върха.

Децата се настаняват в просторни стаи за 3-8 души. Леглата тук са удобни - те могат да бъдат единични или двуетажни, в зависимост от базата на санаториума. Всяко дете получава собствен комплект спално бельо и кърпи. Спалното бельо се сменя веднъж седмично. Между другото, децата сами следват реда и чистотата на леглото и, според изготвения график, извършват мокро почистване на помещенията. Разбира се, жителите са снабдени с необходимите мебели. Има чисти бани, душове и тоалетни.

Здравният лагер "Орле" внимателно следи гостите си. Децата са разделени на групи от по 25-30 души. Към всяка група са прикрепени двама съветници - това са млади хора с педагогическо образование. Всяка база се охранява от охранителен персонал. Освен това във всеки лагер има няколко квалифицирани медицински служители, които следят здравето на децата и при необходимост могат да предоставят квалифицирана помощ.

Схема за захранване

Здравният лагер "Орле" предлага на своите млади гости пълни пет хранения на ден. Всяка база разполага с просторни трапезарии. Децата седят на масата в групи по десет. Децата сами определят масата - съветниците съставят специален график за дежурство. И след ядене момчетата почистват мръсните чинии.

Плаж и водни дейности

Всеки от осемте лагера има своя част от плажа, където децата могат да се забавляват много. Трябва незабавно да се отбележи, че тук плажовете са добре поддържани и чисти, а дъното плавно преминава дълбоко и напълно безопасно за къпане на деца, тъй като акваторията е маркирана с буйове, а дълбочината му не надвишава 0.5–1.2 m. в Туапсе - гаранция за чудесни дейности на открито.

Децата ходят на море два пъти на ден по график (разбира се, при подходящи климатични условия). Децата се наблюдават внимателно - групата е придружена от съветници, както и от медицинска сестра, спасителен моряк и инструктор по плуване, който всъщност се занимава с туристи.

Освен това в лагера постоянно се провеждат различни забавни състезания и състезания. Например, те са научени да плават, водят по яхи. Също така, децата могат да карат катамарани. Срещу заплащане има екскурзии до водния парк. Редовно се организират „Весели стартирания” на водата. През зимата в басейна се провеждат тренировки и тренировки по плуване.

Обучение в лагера

От септември до май, пионерският лагер "Орле" отваря вратите на училището за желаещите. Това е комплекс от четири двуетажни сгради. Училището разполага с повече от 30 напълно оборудвани часа, включително компютърна зала с модерни технологии и достъп до интернет. Децата се формират в групи по 20–23 души. Училището работи в съответствие с държавните изисквания и приема ученици от 6 до 11 клас. Има и специални програми за задълбочено изучаване на физика и математика. Графикът за учениците е пет урока на ден и без домашна работа.

Между другото, пионерският лагер "Орле" образува специален английски отряд, където по време на свободното време децата се занимават с интензивно изучаване на английски език. Началният курс се състои от 16 класа. Освен това се провеждат различни психологически тренировки, както и упражнения за развитие на паметта и увеличаване на речника.

Спорт и дейности на открито за деца

Лагерът разполага с всички условия за физическо развитие на децата. Например, има олимпийски закрит басейн с водна система за отопление, където децата могат да тренират и да тренират по всяко време на годината.

Най-голямото спортно съоръжение е стадионът. Има футболно игрище със стандартни размери, както и сектори за обучение по хвърляне на дискове, копия, изстрели, дълги скокове и шест бягащи пътеки. Освен това има малки спортни площадки с полета за футзал, хандбал, баскетбол, както и специална стрелбище.

В лагера момчетата се набират във футболни или баскетболни отбори. Групи деца се набират и в състава на бойните изкуства „Спарта-самбо”, където с децата работят майстори на спорта и професионални треньори. Има възможност за игра на тенис, бадминтон, аеробика.

Освен това те редовно организират екскурзии за деца, организират екскурзии и обучават основни туристически умения, включително познания как да оцелеят в екстремни условия.

Творчеството за туристи

За децата, които имат креативни способности, или за тези, които искат да изпитат силата си и да открият скрити таланти, работилницата по приложно и художествено изкуство отваря вратата.

Тук вашето дете ще работи с професионални учители, които ще намерят индивидуален подход към всеки ученик. Какво правите в кръг? Децата вземат уроци по рисуване, учат основни техники и се научават да правят ръкоделие. Освен това има и допълнителни курсове, включително бродерия с конци и панделки, хартиена филиграна, куклен театър, изография и много други техники. Децата създават уникални творби (индивидуални и колективни), участват в конкурси и изложби, правят различни сувенири и подаръци за приятели, роднини или само за себе си. Разбира се, всички класове имат подходящо оборудване, инструменти и други аксесоари за създаване на истински шедьоври.

Отбор по танци

Днес много деца мечтаят да влязат в "Орле" (лагер). 2014 г. дава възможност на всички деца да се забавляват и да прекарват времето си. По-специално, за децата, които желаят да се научат да танцуват или усъвършенстват уменията си, е създаден танцов състав.

Ето, момчетата не са просто учители по танци. Членове на известния балет Алла Духова “Тодес” работят като обучители. Децата ще получат много полезни знания и умения, укрепват тялото, подобряват пластмасите, изучават основните направления на съвременното танцово изкуство и, разбира се, ще се представят на лагерни сцени. Много положителни емоции са гарантирани.

Други дейности в лагера "Орлянок"

Разбира се, децата могат да намерят и други, не по-малко интересни дейности. Например, на децата се предлага да посетят Дома на авиацията и космонавтиката, където например могат да видят модели на ракетни и космически технологии, костюми и космически костюми, проби от храна на космонавтите, както и да посетят мини-планетариум. Освен това на децата се предлага да научат някои от курсовете за обучение, включително основите на космическата медицина, авиацията и парашутизма, пилотирането на самолети, ориентацията към терена и др.

Друго много интересно място за децата е астрономическата обсерватория, където има наблюдателни платформи, голяма библиотека, астрономическа кула и прекрасна изложбена зала за провеждане на часове. Тук децата ще се научат да използват телескопи, както и да провеждат много когнитивни упражнения. Например курсове за структурата на слънчевата система, галактиката и вселената.

Има и курс, наречен “Роботика”, където децата могат лесно и евтино да научат основите на програмирането, моделирането и дизайна, както и историята на създаването и развитието на роботиката.

Заслужава да се отбележи, че на територията на лагера Орльок се провеждат състезания, изложби, представления, благотворителни събития и други събития, които помагат на децата да се забавляват и да се забавляват. Освен това от време на време тук посещават известни звезди от света на киното, музиката, литературата и науката.

Всъщност, момчетата наистина харесват "Орле". Лагерът, Черно море и пясъчния плаж, отлично настаняване, много начини да се забавлявате, да придобиете нови знания и безценен опит и, разбира се, нови познанства и приятели - всичко това ще се помни за много, много години. За почивния център, който обмисляме е един от най-добрите!