Осветление на картини - вътрешна декорация

3D Декоративни стенни панели (картини монтаж) (Юни 2019).

Anonim

Осветяването на картини е интересен детайл, използван от дизайнерите в интериора за привличане на внимание. Правилно подбраното и инсталирано оборудване помага да се подчертаят предимствата на пейзажите или портретите. В допълнение, осветлението на картините ви позволява да ги предпазите от изгарящи бои. Основното нещо е да не забравяме някои от нюансите.

Осветление на картини - осветителни тела и лампи

И така, още. Осветяването на картини - изглежда, е просто нещо. Въпреки това, избор на оборудване, купувачът често е на загуба. И така, как намирате перфектното устройство? Всичко зависи преди всичко от това как е фиксирано вашето платно. Например, какъв ще бъде акцентът на картините, фиксирани върху гредите? Определено от вида на мястото. Това означава, че лампата може да бъде прикрепена на всяко разстояние от картината. В допълнение, можете да регулирате ъглите на въртене и наклона на осветлението.

Ако снимката е монтирана на стената, можете да инсталирате лампа над картината. В този случай можете да използвате различни видове лампи - флуоресцентни, халогенни, LED, нажежаеми. Изборът се определя от няколко точки.

Лампите с нажежаема жичка дават голяма топлинна енергия. Ето защо, те се инсталират на разстояние от 20-50 сантиметра от картината (за да се избегне повреда на платно и изкривяване на някои цветове - червено, синьо и жълто).

Халогенните лампи могат успешно да подчертаят печат върху копринен екран и графични изображения. Въпреки това, те също трябва да се държат далеч от картината поради прекомерната топлина.

Флуоресцентните лампи днес придобиха значителна популярност. Яркостта им е шест пъти по-голяма от тази на обикновените лампи. Те работят много по-дълго (по отношение на експлоатационния живот заместват 15 обикновени). Най-важното е да се справяте внимателно с тях. Част от живака в тях може да бъде опасна.

Но най-идеалното осветление са светодиодите. Те служат за много дълго време, не изпитват прегряване, не се нуждаят от специални условия за изхвърляне. Наскоро бяха създадени и много светлинни диоди. Те необичайно подобряват цветовете в картините. Въпреки това, закупуването им не е толкова лесно. Такива лампи все още не са получили широко разпространение поради високата им цена.

Производствени предприятия

Стенните лампи произвеждат търговски марки на различни страни по света. Австрийски, немски, италиански и испански фирми предлагат много възможности за картини, направени в различни стилове.

Един от най-популярните производители на LED подсветки е италианската компания OMA. В продължение на няколко години от своето съществуване, тя успя да получи много фенове. Тук се произвеждат месингови лампи от никел, хром, бронз, сребро и злато.

Не по-малко популярен е и италианската компания Ilas. Той произвежда лампи с локални ключове. Тяхната дължина варира от 40 до 160 сантиметра.

Халогенните светлини се произвеждат от VSM. Основното им предимство е в дръжките за посоката на светлинния поток и в вложката от плексиглас.

Kolarz е австрийска компания, която произвежда осветление с лампи с нажежаема жичка. Техният дизайн се извършва в злато или никел.

Елегантните ръчно изработени лампи са произведени от Baga, Marina, Lucienne Monique. Издълбаните детайли изглеждат много елегантно и оригинално.

Фокусирайте вниманието

Стенните светлини в печеливша светлина могат да донесат всички предимства на произведение на изкуството. Дори и най-малките елементи могат да бъдат разгледани подробно. Компетентните осветителни бои ви позволяват да получите максимално удоволствие от съзерцанието на картината. Между другото, отделно подчертани платна фрагменти изглеждат доста интересни. В същото време ключовите характеристики на състава не се потискат.

Благодарение на LED лампите, всички нюанси в картините се предават много интересно, ясно, контрастно и интензивно. Планирайте предварително споразумението си за командироване, за да подчертаете специфичните основни епизоди.

Някои функции

Стенните лампи за картини с превключвател позволяват да се пестят енергийни ресурси. Боите перфектно остават от изгарянето. Често лампите се опитват да го направят почти незабележимо, за да не се фокусира върху тях. Като цяло се препоръчва да се замислим за доста скромен дизайн.

Много обаче зависи и от стила, в който се прави картината. За прости платна (без прекомерен блясък и шик) можете да изберете по-ярка лампа.

резултати

И накрая. Електрическата крушка за картината е доста общ елемент от дизайна на модерен интериор. Платното изглежда много по-интересно, по-светло, по-оригинално. Истинските ценители на изкуството задължително украсяват по този начин своите апартаменти и къщи. Някои осветители са снабдени с механизми за регулиране на мощността на тялото.

Най-често хората спират в света, близо до дневна светлина. Изображението в този случай не е изкривено. Снимките изглеждат идеални, приятни за окото на собствениците и техните гости.