Детски автомобилни бустери: общ преглед, на колко години можете да използвате? Свързва се ли усилвател с детски предпазни системи?

Our Miss Brooks: Head of the Board / Faculty Cheer Leader / Taking the Rap for Mr. Boynton (Юни 2019).

Anonim

Пазарът на бебешки продукти е огромен. Още преди 20-30 години нашите сънародници не само не знаеха за такова изобилие, но и в света нямаше дори много продукти, които да са включени в ежедневната употреба на съвременните родители. В допълнение, производителите постоянно измислят нещо ново. Често тяхната цел е просто да печелят пари от лековерни майки и татковци, които искат да дадат на бебето най-доброто и възможно най-добро, но има и доста полезни и необходими неща сред тяхното ноу-хау. Дали бустерите (детски седалки за автомобили) са свързани с тях? Разберете от статията цялата информация за него!

За продукта

На първо място, си струва да разберем какъв вид животно е - бустер за деца. В колата трябва да поставите бебето почти веднага след раждането му. В условията на съвременния живот, когато майката не винаги може да си позволи да бъде в отпуск по майчинство за много дълго време и да пътува на работа, когато детето трябва да бъде отведено в детска градина или училище през половината град, когато трябва да се стигне до добър търговски и развлекателен комплекс за няколко часа, а децата трябва да бъдат Във всички тези случаи, с родители в колата, възрастните просто са длъжни да осигурят на своите деца по-удобно пребиваване в колата.

Специални детски автомобили и седалки ще помогнат в това. И ако последните не накарат някой да има някакви въпроси, всеки знае какво е и защо са необходими, тогава бустерът е аксесоар, който се появи на вътрешния пазар сравнително наскоро. Всъщност, това е една от модификациите на столчето за кола, по-лека версия на нея. Бустер за деца в колата - специална седалка, която помага да се вдигне детето в стандартна пътническа седалка.

Кой се нуждае от бустер?

Има много аксесоари, които улесняват възпитанието на бебетата, но всъщност не са много необходими за тях и техните родители. Веднага направете резервация, че бустерът не се отнася за тях. На първо място, тази седалка осигурява безопасността на детето в колата заедно с столчето за кола, но с някои резерви. В този случай читателите може да имат разумен въпрос: дали бустерите принадлежат на детски предпазни системи? Да, има.

Инструкциите за този продукт ясно показват, че това е така. В SDA обаче не е посочена отделна клауза за това, но адвокатите препоръчват, в случай на неразбиране с полицията, да се позове на глава 22.9 в кодекса на правилата за движение. В него се посочва, че децата могат да бъдат транспортирани в колата, като се използват други системи за задържане, включително бустер.

Защита или удобство?

Дългото пътуване в колата може да бъде сериозно предизвикателство както за детето, така и за неговите родители. Особено трудно е и за двамата, ако детето няма какво да направи по пътя. Когато детето е малко и не е достатъчно високо, за да погледне през прозореца, възрастните понякога поставят обикновена възглавница на седалката. Както се казва, безрибе и ракът е риба, но подобен ход е поне опасен. Бустери - детски седалки за кола, които са създадени само за да вдигнат детето, както и да осигурят безопасното му движение в колата.

Стандартната височина на предпазните колани в автомобила е предназначена за закрепване на възрастен, но за бебетата горният колан се намира в „най-лошото“ място - около врата, което в случай на злополука заплашва дете с тежко нараняване. Бустерът също така помага да се постави детето на седалката по такъв начин, че да бъде удобно и сигурно фиксирано по време на движение, а самата стойка няма да се изплъзне от основната седалка на автомобила.

Бустер срещу столче за кола?

Сега читателите могат да имат напълно логична дилема по отношение на това какво да купуват: класически детски автосеат или бустер. Всъщност всичко е много просто. По-големите деца (поне след три години) могат да бъдат монтирани в колата последно. Новородени и бебета, които не са отбелязали третия си рожден ден, могат да бъдат засадени само на специална седалка за кола.

Основната разлика между тези два вида места е наличието или липсата на гръб. В автомобилната седалка е предвидено, както и облегалката за глава, както и високите странични брони. В допълнение, той има специални автономни предпазни колани. Поради това той е по-сигурен. Според правилата за движение, децата в столчето за кола могат да бъдат поставени в колата не само на задната седалка, но и в предната част. Бустерът на такава свобода не позволява, детето ще бъде позволено да бъде поставено само зад шофьора.

Видове седалки

Ако детето е пораснало и е бил тесен в класическата столче за кола, можете спокойно да го извадите и да го замените с алтернативна седалка. Разбира се, първо трябва да обърнете внимание на бустерите. Детските седалки за кола не са много различни един от друг. Традиционният модел е доста твърда възглавница с височина около 10-15 см, ширината му е около 45 см, а дълбочината му е 35-37 см.

Повечето от бустерите са оборудвани с малки подлакътници, различни модели могат да се различават в предната част на дизайна. Има седалки с плосък ръб, които осигуряват най-удобната позиция на краката на детето, но има и варианти, където задната страна е рязко „отрязана“. Тези бустери са най-добре закупени за по-големи деца, тъй като бебето може да бъде неудобно да седи на този модел.

От стандартните бустери са различни примери, в които са поставени подложки, или раници за седалки от двете страни. Тези модели са много по-скъпи от обикновено (около 6 хиляди рубли), но по-удобни за транспортиране и съхранение.

монтаж

Има и някои различия в начина на фиксиране на седалките в колата. Опциите по-лесно се фиксират с предпазен колан, който работи в специални слотове на бустера.

Има, обаче, по-усъвършенствани модели, оборудвани с Isofix или Latch системи, те се считат за по-надеждни.

Възможности за деца

Малко по-високо, вече посочихме, че едно дете може да използва такова столче за кола само след като е навършило тригодишна възраст, но тук има резервация за това кога бебето е разрешено за бебето. От 15 до 36 кг - това са границите на теглото на детето, при което производителите гарантират безопасността и комфорта на децата на седалките.

Налице е и ограничение за растеж - то не трябва да е по-малко от 120 см. Защо е определен такъв лимит? За безопасността на малките пътници. Ако детето е по-ниско, коланите ще бъдат разположени по-високо от необходимото (в корема, шията, лицето), и това е точно това, което бустерът не бива да допуска. Възрастта на детето, съгласно инструкциите на производителите, не може да бъде по-малко от три години. Можете да използвате бустера до юношеството (12 години).

Производители, общ преглед на моделите

Кой прави бустерите? Преди всичко това са такива гиганти като производителите на детски стоки, като Chicco, Happy baby, Heyner, Sparco. Вътрешният пазар е представен от продукти, създадени както в самата Русия, така и в Европа или Китай.

Какво трябва да търся, когато купувам, какви параметри и характеристики са общи за бустерите?

  • размери (дълбочина на сядане, ширина и височина, както и тегло);
  • система за закрепване;
  • формата на седалките и подлакътниците, тяхната височина и ергономичност;
  • наличието на вътрешни ремъци (предвидени са за много малък брой модели), държачи за чаши, капак;
  • възраст на пътника;
  • качеството на тапицерията (тъканта не трябва да предизвиква дразнене, добре е, когато е приятна на допир, лесна за почистване, дишаща);
  • външен вид (дизайн за момчета, момичета, унисекс, липса или наличие на фигурата).

Също така, потенциалните купувачи трябва да знаят, че доброкачественият бустер се състои от четири слоя: метална основна рамка, пластмаса, омекотяващ слой (най-често пяна) и външна тапицерия.

Какво казват родителите?

В много форуми не е първата година, в която се водят дискусии за това дали бустерът се счита за детска седалка, колко е оправдано придобиването му, дали си струва парите. Да отговорим на всички тези въпроси е съвсем просто. Не, бустерът не е стол, а само част от него. Тя е много по-малка от традиционната детска седалка за деца по отношение на безопасността на децата. Но! По-голямо дете може просто да откаже да седи в креслото, заключено от три страни, и затова е по-добре да го смени с бустер, отколкото да не използваш нищо. В допълнение, ако седалката е избрана въз основа на теглото, височината и изграждането на бебето, тя ще му осигури комфорт и удобство по време на пътуването, а родителите - спокойствие за безопасността на скъпоценното дете. И това е отговорът на въпроса за уместността на такова придобиване.

Що се отнася до това дали бустерът си струва парите, родителите недвусмислено отговарят, че да - това е така. Цената на въпроса средно варира между 2-3 хиляди рубли, което в днешно време е напълно банална сума, освен че майките и татковците казват, че е лесно да се запази място - заема малко място. Монтажът, демонтажът, транспортирането на бустера също не създава проблеми поради своята лекота и практичност.