Най-добрият зимен букет го направи сам. Зимни булчински букет със собствените си ръце

Young Love: Audition Show / Engagement Ceremony / Visit by Janet's Mom and Jimmy's Dad (Юни 2019).

Anonim

Много момичета мечтаят за сватба, а повечето искат това важно събитие да се случи през лятото. И само някои от младите дами планират да се оженят през зимата, когато дърветата са обвити със сребърна слана, а пухкавият сняг покрива земята.

Снежна сватба

Зимната сватба е магия от приказката “Снежната кралица”: лек слана, руж по бузите на щастливи младоженци, снежнобяла козина, хвърлена върху раменете на булката, и докосващ букет, затоплен от топлината на две сърца в любов… Магично, нали? Знаете ли, че сватбеният букет не е само цветя, събрани в красива композиция, а истински аксесоар, който може да определи стила и настроението на цялата церемония?

Традиция от Средновековието

Една красива традиция, свързана с букета на булката, се появи отдавна. Развълнуваният младоженец го представяше с избрания преди церемонията и чакаше със затаен дъх, ако вземе този нежен подарък или не. Смятало се, че сватбените цветя, приети от булката, символизират нейното съгласие за сватбата.

Букет каскадьор

В старите дни след сватбата булката не изхвърля, а изсушава букета. Впоследствие тя служи като вид защита от зли духове и също се счита за символ на вечната любов и хармония между съпрузите.

По-късно стана убеждение, че всеки детайл от облеклото на булката ще донесе щастие и удовлетворение от желанията - оттук и обичаят да се хвърля сватбен букет на неомъжени приятелки.

Накратко, букетът не е просто аксесоар, а символ, който носи много положителни емоции. А това означава, че изборът на цветове трябва да се приема сериозно.
Какво да правим с приятелки? Те все пак искат да хванат булката! Това е просто - да закупите предварително изкуствен букет, който ще поеме всички функции на основната цветна аранжировка.

Алтернатива на флористите

Флористи буквално всеки месец излизат с нова мода за сватбени цветя. Цените в същото време растат експоненциално, а понякога и доста силно "хапят". Това е особено вярно за зимния период, когато вече високата цена на флористичния материал просто изчезва. Какво да правите, ако бюджетът е ограничен, но искате красив букет? Има изход - можете да си направите зимен букет ... със собствените си ръце! Идеи за създаване на оригинални композиции могат да бъдат намерени в тази статия.

Първи стъпки

Преди да започнете да създавате букет от мечтите си, трябва да обмислите в детайли не само вашия образ, но и стила на младоженеца, както и цялата церемония. Не забравяйте, че букетът е един вид сватбен акцент. Освен това, тя може да бъде бита в зависимост от цвета на роклята на младоженеца или червилото на устните на булката, както и декора на сватбата и общата идея за сватбата. Най-добрият зимен букет със собствените си ръце е лесно да се направи, ако подходите към този въпрос творчески.

Форми за букет

Преди да започнете да мислите за идеята си за цветя, си струва да знаете каква форма могат да бъдат сватбените букети. Има само четири от тях и всеки от тях е красив по свой собствен начин.

 • Най-популярната е класическата кръгла форма. Цветя в този букет са подредени в кръг, образувайки един вид топка. Лесно ли е да направите кръгъл зимен букет със собствените си ръце? Да! Всеки начинаещ може да се справи с тази сватбена композиция, така че ако никога преди не сте правили букети, кръгла форма е идеална за вас.
 • По-сложните букети са каскадни. В тази форма цветята са направени като водопад, а дължината на букета може да варира по желание на бъдещата булка, а правенето на каскаден зимен букет със собствените си ръце е малко по-сложно от класическото, но все пак е напълно възможно.
 • Друга форма на сватбен букет - удължена, или, както се нарича, реколта. За такива сватбени композиции се използват цветя с дълги стъбла, които са вързани с красива панделка или дантела, а при желание украсени с брошки, кристали или мъниста. Булката обикновено носи такива ретро букети на ръцете си, или по-скоро, на извивката на лакътя си. Размишляването и подреждането на зимния букет в ретро ретро стил със собствените си ръце е по-лесно, отколкото лесно - такива композиции са много лесни за изработка и не изискват специални умения.

Цветна разновидност

Така че, ако сте избрали формата, си струва да решите кои цветя ще се състои от сватбения букет. Ако преди 20 години беше необходимо да се избира между рози и ... рози, сега цветарските магазини са пълни с различни цветове на различни цветя, сред които можете лесно да изберете тези, които са идеални за вашия сватбен букет.

 • Розата несъмнено е кралицата на цветята. В цветни магазини можете да намерите рози с всякакъв размер и цвят, вариращи от голямо бяло и завършващи с малък крем. Те винаги са подходящи, винаги популярни, тези цветя са един вид класика, която никога няма да излезе от стил.
 • Друг красиви цветя, които се вписват перфектно във всеки сватбен букет, поради разнообразието на нюанси - това е хризантема. Те се понасят добре от студа, така че са идеални за изготвяне на зимния букет.
 • Сватбеният букет от каласи изглежда много трогателен, особено ако са бели. Тяхната деликатна, изящно изкривени венчелистчета изглеждат необичайни и оригинални. Въпреки това, трябва да се помни, че тези цветя не са подходящи за много студени зими, те стават крехки на студа, като стъкло, и могат просто да се рушат. Тези цветя са подходящи за топли зими, с температури от -7 градуса по Целзий.
 • Цветя с необичайното име "ranunculus" приличат на рози и божури, обединени в едно цяло. Буйните пъпки могат да бъдат от почти всеки цвят, и въпреки крехката им визия, тези цветя са изключително устойчиви на студ. Ако решите да направите зимни сватбени букети със собствените си ръце, то лудите са най-подходящи за това!
 • Булката Амарилис е чудесна идея за тези, които обичат лилии, но не могат да издържат на миризмата си. Amaryllis е лилия, която няма абсолютно никакъв аромат. В допълнение към неописуемата красота, тези цветя са много дълги във вазата и ще зарадва окото още един месец след сватбата.

В допълнение към горните цветя, можете да използвате орхидеи, божури, нарциси, карамфили, анемони, лалета - с една дума, тези цветя, които харесвате. Основното нещо - преди да направите проверка на букет с прогнозата за времето - тежките студове могат безнадеждно да развалят цветната композиция, състояща се от цветя с тънки венчелистчета. Ако зимата не е твърде студена - не се колебайте да използвате цялата гама на цветарския магазин и не се страхувайте, че букетът може да стане черен или да се разпадне.

Искам добавки!

Всеки знае, че флористите използват различни добавки, за да приготвят букети. И ако ще направите зимен букет със собствените си ръце, трябва да се запознаете с този асортимент от листа, сухи цветя и други компоненти на декора. Това би могло да бъде гипсофила, клон от плодове офика, диворастящи горски плодове, монстера, папрат, клончета от туя, канелени пръчици, евкалипт и много, много други неща, като цяло - всичко, което е достатъчно въображение.

Копилка от оригинални идеи

Искате ли да бъдете най-оригиналната булка? След това, дори ако е много красива, но стандартна цветна аранжировка не е за вас (особено ако ще направите зимен букет със собствените си ръце). Какво да направите от сватбен шедьовър? Обърнете внимание - и идеята определено ще се появи!

 • Трудно е да се постигне зимно сватбено аранжиране, отколкото букет от шишарки от ела или бор. Съгласен съм - това е много необичайно, символично и просто страхотно! Шишарки могат да бъдат позлатени или сребърни, поръсени с искри, боядисани в различни цветове, залепени с перли. Накратко, опциите - масата!
 • Ако вашата сватба падне на новогодишни празници, можете да я победи в булчинския букет, като го направи от борови мрежи и коледни украси. Приемете, ярки, цветни топки изглеждат изключително празнични и елегантни!

 • Ако вие и бъдещият ви съпруг имате сладко, тогава материалът за сватбеното споразумение може да бъде ... бисквити, джинджифилови и бонбони! Любими сладкиши, събрани в зимния букет със собствените си ръце - полезен и красив хак, който не само може да се види и докосне, но и да се изяде!
 • В студените зими искате топлина и бързо начало на летните дни. Букет от морски черупки ще ви помогне да се озовете в топъл сезон, който ще послужи като приятна спомен за морска почивка, топъл пясък и чайки, извисяващи се в небето. Съгласен съм - това е оригинална, неконвенционална идея, която ще изненада абсолютно всички гости.
 • Букет от памук напомня за снежни бучки, събрани заедно. Тя ще се впише идеално във всяка зимна сватба. Памукът е вечен, така че този букет ще ви зарадва цял живот.

Важни неща

При изготвянето на букета, независимо колко оригинален, препоръчваме да следвате някои съвети.

 • Ако букетът е ярък - си струва да се мисли за наситен грим. В противен случай сватбената композиция ще се превърне в светло петно, което ще отвлече вниманието на себе си.
 • Белите цветя могат визуално да превърнат роклята с шампанско в мръсно сиво. Ако нямате перфектна бяла рокля, изберете сметана или бледо розови цветя.
 • Не е необходимо да се събира много голям букет - не е удобно да се ходи с него.
 • В идеалния случай булчинският букет трябва да се комбинира с бутониера на младоженеца. Ако всичко е избрано правилно - двойката изглежда буквално като едно.
 • Стъблата на цветята, независимо от формата на букета, е желателно да се обгърнат с панделка или друг декор. Ако това не стане, роклята и ръкавиците на булката ще бъдат намазани със сок от цветя.
 • Не избирайте цветя със силна миризма за сватбен букет - главата може да боли от вдишване на аромата им.