Училище за красота вкъщи: какви са бумеранговите машачки, как да ги използвате сами

6 ЛЕСНИ И БЪРЗИ ПРИЧЕСКИ! ♡ (Юни 2019).

Anonim

За да придобиете буйна коса, не е нужно да си правите вредна "химия" на главата си или да изгаряте косата си с къдрене на коса всеки ден. Прекрасното изобретение на фризьорското изкуство - къдриците за коса-бумеранги - идва на помощ на чаровника. Те са безопасни за коса, лесни за употреба и много ефективни при работа.

Характеристика на такъв тип ролки

Така че, нека да видим какви са бумеранговите кълбове, как да ги използваме и какъв резултат ще получим накрая. Тези бобини са коренно различни от тези, с които сме свикнали да виждаме - къси пластмасови бъчви с решетка или метални тръби с еластични ленти. Нашите майки бяха изключително неприятно да спят на тях, след като натрупаха къса коса и се оказаха огромни, а дългите къдрици се разпаднаха в следващите няколко часа. Абсолютно различен външен вид и работа на къдреците за коса-бумеранги. Начинът, по който се използват тези устройства, също не е въпрос. Те представляват тръби от специална гума или пореста гума, вътре в които има гъвкав проводник. Благодарение на този дизайн, бумерангите могат да се навият в пръстен, извиват се във всяка посока, завързан. Какви формати се продават на бумеранга, как да ги използвате в зависимост от размера? В комплектите най-често има 10 броя, а параметрите им са:

  • диаметър 14 mm, дължина 180 mm;
  • диаметър 16, дължина 210 mm;
  • диаметър 18, дължина 180 mm;
  • диаметър 20, дължина 210 mm;
  • диаметър 22, дължина 240 mm.

Естествено, колкото по-голям е диаметърът, толкова по-големи са къдриците и обратно. Оригиналът ще бъде прическа, когато, редуващи се къдрици за коса на различни размери, получавате малките къдрици, после меки къдрици. Ето защо, професионални фризьори предпочитат в работата си с клиентите, бик-бумеранги.

Как да използваме инструментите?

Косата трябва да се измие и изсуши. Избършете ги добре. Разделете на малки нишки. Ако имате коса по-близо до късата, дължината на раменете, и искате да получите "агне", оформете тънки нишки. Вие искате вълнообразна коса - след това направете нишките малко по-дебели. Третирайте всяка нишка с гел или фиксиращ мус, така че прическата да остане по-добра. Как да навивам косата на коса-бумеранги, как да използваме - снимката показва ясно. Задръжте тръбата на нишката и леко я навийте като нишка на вретено. Основното нещо е да скриете върховете добре, така че по-късно да не се настръхнат в инсталацията. Ако искате, започнете процеса с тях, не - от корените. Вторият вариант е по-добър, ако косата ви е ухапана, а краищата им са с неравномерна дължина. След това завъртете полученото "вретено" вътре, под корените и завъртете или по друг начин завъртете краищата на бумеранга. Защо така, а не нагоре? Отново, така че къдриците стават по-добре, изглеждат естествено и са буйни, а прическата има желания обем. Друг съвет за това как да се навиват бичовъчни къдрици: започнете процеса от центъра на главата - париеталната част - и се движете паралелно паралелно по редове на работа. След това нанесете лак за коса. Пазете ги от 2.5 до 3 часа.

Край на работата

Когато премахвате маша, не внимателно гребете. Можете енергично да обърнете главата си от една страна към друга или да я направите чифт кръгови движения. Или изправете, леко разпръснете косата с ръцете си. Ако къдриците са прекалено стегнати, и имате нужда от "вълна" - гребен малко, но не с четка, но с пластмасов или дървен гребен с редки зъби. И можете спокойно да отидете да завладеете света.