Ден парашутист: каква дата, поздравления

Yalancı Bahar / Лъжовна пролет - Епизод 2 (Юни 2019).

Anonim

Има голям брой различни празници. Този и всеки е любим: Нова година, Ден на победата, Международен ден на жените; и професионалист: Ден на учителя, медицинския работник, строител и др. Но има такива празници, които символизират честта, смелостта и смелостта на безстрашните защитници на Отечеството. Днес ще говорим за един от тези празници.

Смелост, смелост, чест

Денят на десантника, който се празнува на 2 август, е специална дата за много хора. В края на краищата, тя е свързана с много от военнослужещите от онези, които са се борили и загинали в Афганистан и Чечня, както и в много други “горещи точки” на страната ни. В тази статия ще прочетете интересни факти за "въздушната пехота" (колкото се наричат ​​десантните сили); научете за най-интересните песни и филми за тях; както и опции за поздравления към сините барети.

"Крилата пехота"

Много хора знаят много добре, когато е необходимо да поздравим Деня на десантника. Но какво още знаем за този прекрасен празник? Парашутистите винаги са били обградени от специална аура на мистерия и романтика. Какво знаем за тези хора? Някои смятат, че парашутистите са онези, които се къпят във фонтани и разбиват бутилки на главите си. Това е фундаментално погрешна информация. Разбира се, такива случаи понякога се откриват, защото парашутистите, както знаете, са “горещи” хора. Но ако те само направиха това, тяхната смелост не би предизвикала такова възхищение на огромен брой хора. Предлагаме ви да се запознаете с интересна информация за парашутистите.

Любопитни факти

 • През ХХ век, за да служат във въздушно-десантни войски се счита необичайно почтен. Много момчета от училищната скамейка мечтаеха да носят жилетки, сини барети и да се научат как да скачат от парашут. Ето защо, за да влезе във въздушно училище беше невероятно трудно и трудно. Квалификационните тестове не могат да преминат към всички, които желаят да учат тук. Дори един от най-популярните университети в страната - театрален - беше по-лесен за записване.
 • Първата военна операция на парашутистите се провежда по време на Втората световна война, през 1941 година.
 • Сините барети са една от основните атрибути на военната униформа. Но тази глава, която парашутистите носят с чест, не винаги е имала такъв цвят. До края на шейсетте години на ХХ век баретите бяха червени.
 • През 2020 г. парашутистите ще отбележат годишнината си. Тези войници ще са на деветдесет години.
 • Много хора знаят, че съкращението на въздушнодесантните сили означава "въздушнодесантни войски". И правилно. Но се оказва, че има още едно наименование на тези писма - "войските на чичо Вася". Имам предвид Василий Филипович Маргелов. Той е основател на този тип войници.

"Компанията отива в небето"

За съжаление, на 2 август ние не само почитаме тези, които са служили и служат във въздушно десантните войски, но и помним тези, които вече са напуснали тази земя. Споменът за тях винаги ще живее в сърцата на техните близки. Какъв брой ден десантник, те знаят много. Много по-малък брой хора са наясно с факта, че има друга, по-тъжна дата. Първият март - Денят на паметта на парашутистите. Датата е свързана с много тъжна и трагична история. По това време през 2000 г. на територията на Чечения умира цяла компания от парашутисти. Воювайки за земята си, те с честност, до последната капка кръв, изпълниха задълженията си.

Подаръци и поздрави

Колко достоен да поздрави тези безстрашни момчета? Прочетете по-долу. Поздравления за Деня на десантника вече е достатъчна сума. Поетите и композиторите се опитват да прославят смелостта и смелостта на парашутистите. Четенето на стихотворения в Деня на десантника е добра версия на поздравления. Например, можете да използвате следните редове, чийто автор е неизвестен:

Денят на втория парашутист бележи цялата страна

В края на краищата, смелостта им мълчаливо се оттегли.

От сърце искаме да поздравим всеки от вас,

Нека късметът вдъхновява всеки ден и час!

Нека разгледаме други опции за оригиналните поздрави:

 • Въпреки факта, че много парашутисти са хора, които вече са преминали трудни изпитания в живота, в душите си те остават момчета. И момчетата обичат сладкиши (понякога дори повече от момичетата). Ето защо, ако вашият приятел, приятел или познат е свързан с Деня на десантника, тогава ви предлагаме да му печете торта. Можете, разбира се, да го купите в магазина, но това е в самостоятелен шедьовър, който ще пренесете своята топлина и нежност към героя на случая. Торта може да бъде украсена с надписи или мотиви под формата на емблемата на силите за кацане.
 • Купете балони, напълнете ги с хелий. И след това ги украсете със стая.
 • Сега е много модерно да се правят различни презентации и видеоклипове. Защо да не направим интересен филм с армейски снимки с песни за парашутисти? Такъв подарък ще ви отнеме повече от час, но прекарано време ще бъде напълно компенсирано от приятни емоции, които можете да изпитате.
 • Можете да гледате заедно един от интересните филми за парашутистите. Ако сте на загуба с избор, можете да използвате нашите препоръки, които ще бъдат дадени по-долу.
 • Можете също да дарите нещо от нещата, които вашият човек ще се радва да получи. Например, добър нож или жилетка, страхотен часовник, за който той отдавна мечтаеше.
 • Варианти на поздравления за Деня на десантника могат да бъдат огромна сума. Най-важното е, че в този ден трябва да можете да намерите добри думи, които да са приятни за всеки човек.

"Разлято синьо ..."

Вече споменахме, че една от възможностите за поздравления за Деня на десантника е да вземем добри стихотворения и песни. Каним ви да си спомните някои от тях. Освен това ще се осмелим да направим малка класация на най-популярните песни за онези, които гордо се наричат ​​парашутисти. Тя ще изглежда по следния начин:

 • "Синева". Безспорно дланта си заслужава да даде тази песен. Не само парашутистите, но и голям брой много различни хора го познават и пеят на 2 август. Ще бъде интересно да се знае и кой е авторът на думите:

Разлято синьо,

Върху панталони, върху раковини,

Искам животът ни да продължи,

Според суровите, според законите за разтоварване.

Те са Алехин Юрий, който не само служи в десантните войски, но и обича да пише поезия, включително за трудната армия. По-късно музиката е написана на любимите линии. В продължение на повече от четиридесет години тя прозвуча на различни места в нашата огромна страна в Деня на парашутиста (какъв номер вече знаете).

 • "глухарче". Тази песен се изпълнява на много срещи на парашутисти. Нейните прости думи се играят много добре с китара, а мелодията отдавна е популярна.
 • През ХХ век филмът "В зоната на специално внимание" е много популярен. Песента за парашутистите, която звучеше там, също е разпознаваема и обичана от много слушатели. Да си припомним редовете от него:

Едва наскоро учихме в десети клас,

А часовникът проверява за училищни обаждания,

Сега използвайте, момчета, за кацането,

Издухани от всички ветрове на войските.

 • Интересни песни за парашутистите са написани през 21 век. Един от тях - "Въздушен". Тя е написана и изпълнена от известния руски певец и композитор Денис Майданов. Думите на тази песен възхваляват смелостта на смелите воини, които винаги са готови да защитят своите близки и родината си.

кино

На Деня на парашутиста ви съветваме да гледате интересни филми, които прославят героизма на отчаяните момчета в сините барети. Има голям брой интересни филми, но си спомняме само най-известните и популярни филми:

 • "Пробив". За смелостта и постоянството на военните десантници. Филмът е базиран на реални събития.
 • "Хвърляне на блато".
 • - В зоната на специално внимание. Филмът е за учението на парашутистите, излиза през 70-те години на ХХ век, но все още изглежда с голям интерес.

В заключение

Нека поздравим с тази дата - Деня на въздушнодесантните войски - всички, които са служили и ще продължат да служат в редиците на въздушнодесантните войски. Пожелаваме им спокойно небе над главата ви, винаги бъдете хора, с които искате да се гордеете! В крайна сметка, девизът на парашутистите - "Никой освен нас!"