Пелена за новородено - важен момент за растежа на детето

How To Use Johnson Baby Powder (Юни 2019).

Anonim

Днес общата преценка сред младите майки е, че пелените вече не са необходими за грижата за бебето. Техните продажби в магазините падат всеки ден, а педиатрите съветват от първите дни да поставят децата на плъзгачите, защото те не ограничават движението на бебето и не пречат на правилното му развитие. По отношение на специалните групи за подготовка за раждане, в които те се ръководят от факта, че детето се развива рано, те съветват да избягвате каквото и да е облекло. Те твърдят, че това е необходимо, така че нищо да не му попречи да се закали и да се развива правилно.

За да разберем дали трябва да пелена на бебето, трябва да се върнете преди няколко месеца, когато той все още е в корема на майката.

Първото чувство, което бебето получава, е докосване. Когато периодът на бременността е 4-5 месеца, плодът се движи в околоплодната течност, без да докосва стените на матката. С течение на времето обаче, докато расте, матката естествено става малка за него и той постоянно се сблъсква със стените му.

От около осмия месец на бременността, вече големият плод става доста близко в пространството вътре в матката и всъщност е облечен в тъканта му. Усещането за докосване дава на бебето разбиране за това какво е тялото му, което е същото като формата на матката, т.е. яйцевидна.

Ако майката е в полза на пеленето на новородено, то най-вероятно детето ще почувства нещо подобно и, както всеки човек, който вече е израснал, в описаната по-горе ситуация, трябва постепенно да приеме настъпилите промени.

За да не може този свят да стане нещо ужасно за едно бебе, е необходимо да му се помогне да върне това, което му е било толкова познато съвсем наскоро, т.е. осъзнаването на тялото му, неговата форма.

Удобно обвити бебета веднага се успокоява, усеща се уютно и безопасно. Сега знаете, че това в никакъв случай не е съвпадение, защото е в интраутеринно положение и е най-малко изложен на стрес, което е особено вредно в тази възраст. Минали поколения жени бяха добре запознати с тези въпроси, тъй като за тях беше обичайно да се повтаря новородено. Те започнали да използват пелени, за да направят бебето по-добре адаптирано към новия свят.

Разбира се, оттогава са минали много, много години, но начинът, по който се раждат децата, остава същият като преди стотици години. Ето защо, пеленето на новородено не е загубило своето значение. Страхове за това, че детето ще се развива по различен начин, тук няма основания. В края на краищата, бебетата в началото, незабавно заспивайте, трябва да ги пеете, да се чувствате като в позната среда. Седмица по-късно децата започват да се опитват да извадят ръцете си от пелените, за да ги смучат. Това е нова стъпка на развитие, която се случва в новия свят, защото докато е в утробата, бебето изсмуква юмрук на около четири месеца.

Ето защо няма нужда да се опитвате да разберете опити за освобождаване на бебето от пелената като бягство. Когато децата са на възраст 2-3 седмици, те започват да гледат нещата около тях по различен начин. Вашето дете ще започне да проявява внимание към хората, предмети и цветове около него. Тогава това ще бъде истинският първи признак на освобождаване от памперси, който мъдрите и внимателни майки ще разберат и ще спрат напълно да спят детето.

За някои е нормално да се повтаря новородено и вече бебе. Някои бебета са в памперси и спят в тях до два месеца. Понякога това може да се обясни с трудни раждания, когато за детето всичко е било голям шок и разбирането на новия свят се забавя малко. В тази ситуация най-доброто лекарство за този проблем ще бъде времето. След част от интервала, бебето ще стане удобно, ще се държи както трябва за новородените деца, а ако се опитате да ускорите нещата, това няма да доведе до нищо добро.

Ето защо, ако привържете децата, докато те сами желаят да излязат от пелените, нищо ужасно няма да се случи, точно обратното. Бебето постепенно ще свикне с различията между този и другия свят, където прекарва първите си 9 месеца и няма да бъде нервен.

Във всеки случай, пелените новородени са доста спорен въпрос и на вас е да решите дали ще пледирате бебето си или не.