Рожден ден: идеи, състезания, церемония по поздравления

Vardi Wala The Iron Man Full Movie | Kannada Dubbed Action Movies | Tollywood Action Movies (Юни 2019).

Anonim

Рожден ден е любимия празник на всяко дете. Тъй като повечето време децата прекарват в училище, те искат да споделят радостта си със съучениците си. Въпреки това не винаги е възможно да се отбележи това събитие поотделно. Ето защо в много класове има отлична традиция да прекарате четири пъти в годината рожден ден. В началното училище децата очакват с нетърпение този празник, който позволява на всеки да се чувства като значителна част от приятелски екип.

Защо ви е нужен?

Учителят може да ограничи подаръка за длъжност и малък поздрав директно на рождения ден на всяко дете. Въпреки това, той ще пропусне отличната възможност да събере екипа. Денят на рождението включва обединяване на деца в групи според сезона на тяхното раждане (лято, зима, пролет или есен). В този случай обичайното разпределение на децата по интереси се разпада. През пролетта могат да се родят момчета, които се борят в ежедневието. Съвместният празник ще им позволи да се видят от новата страна, да се приближат малко повече.

В допълнение, играят заедно, децата се отпуснат. Такива дейности се препоръчват по време на контролна работа за облекчаване на стреса. По време на състезания по-младите ученици се учат да си взаимодействат помежду си, да говорят пред обществеността. Денят на рождения ден от 1 клас помага на децата да се срещат в неформална обстановка, за да намерят приятели. Според статистиката такива празници подобряват не само отношенията между децата, но и тяхното академично представяне.

Учителят, от своя страна, ще може визуално да види психологическото настроение на класа, да идентифицира лидери и външни лица. И в бъдеще да се планира работата, така че отношенията между момчетата да станат по-равномерни.

Избираме скрипта

Как да организираме забавно рожден ден? Скриптът обикновено включва следните компоненти:

 • колективни поздравления на децата;
 • игрална програма;
 • сладка маса;
 • мини дискотека.

По-младите ученици обичат да се движат партиди и забавни състезания. В 3-4 класа можете да ги разредите с викторини или други интелектуални забавления.

Изграденият парцел за почивка е по желание. Децата имат достатъчно забавни игри и танци. Тематичните събития с история обаче се възприемат от тях с голям интерес. Някои родители канят аниматори, облечени в костюми на любимите си герои. Можете да направите сами, ангажирайки за тази цел инициативни майки, татковци или ученици от гимназията.

Следните сюжетни линии могат да формират основата на скрипта за рождения ден:

 • търсене на подаръци, откраднати от невероятен характер;
 • пътуване до посочената страна с изпълнение на задачи по време на спирките;
 • посещение в подходящото време на годината, провеждане на игри на сезонни субекти.

Така че, зимни мъже рожден ден може да поздрави и опит Дядо Мраз. Основното е, че избраният характер е познат и интересен за всички деца, независимо от техния пол.

Подготовка за празника

Балони и гирлянди ще ви помогнат да създадете радостно настроение в планирания ден. Привличайте децата да правят празничен плакат. Закачете снимки на мъже на рожден ден на видно място. Можете да ги украсите в зависимост от сезона. Ако това се случи през есента, използвайте цветни листа. През пролетта хартиените цветя ще отидат в бизнеса, пеперудите през лятото. Снежинките ще бъдат подходящи в дъното на зимния рожден ден.

Сценарият предвижда доставянето на подаръци на героите на събитието. По-добре е, ако са от един и същи тип и не са твърде скъпи. Можете да си купите енциклопедии за деца, необичайни канцеларски материали, сладкиши. Момчетата ще бъдат възхитени от пишещите машини, момичетата - от творческите комплекти, от които се сглобяват красиви мъниста или гривни.

Общ подарък от класа могат да бъдат домашно приготвени карти, както и изпълнения на живо, забавни сцени. За участие в състезания раздайте на децата символични награди: стикери, шоколади, офис с героите на популярните карикатури.

По-добре е да се възложи подготовката на сладка маса за рождения ден на родителите. Нека купуват сладки, бисквити, вафли и сок. Включете в менюто разнообразие от плодове: банани, ябълки, грозде, мандарини. Уверете се, че има и лечение за деца с алергии.

Церемония за поздравления

Логично е да започнете празника с тържествена част. Поздрави за рождени дни до рождени дни могат да се кажат от учителя, родителите и дори приказни герои. Съучениците ще рецитират красиви стихотворения наизуст, ще пеят песен на крокодилската Гена или не по-малко популярен Честит рожден ден.

Можете да помолите всеки един от присъстващите да напише желание на лист хартия, да ги сложи в шапка. Рождените дни изваждат бележките със затворени очи и четат на глас. Друг вариант: да разделят децата на екипи и да предлагат да говорят на свой ред пожелания за рожден ден мъже. Кой ще продължи най-дълго?

За да се видят отдалеч героите на случая, да им се раздават медали или да се сложи корона на главите им. Възпроизвеждане на известната игра "Loaf". Рождените дни се поставят в кръг, ръчно балонират и пеят песен, на свой ред се поставя името на всеки от тях. С думите "кой искате да изберете", децата трябва да дадат топката на един от гостите. Той казва думите на поздравленията.

Подредете весел танц. Водещият дава различни команди, опитвайки се да обърка децата. Оставете ги да отидат наляво и надясно, да направят кръга по-широк или по-тесен, да ускорят и да забавят. Периодично спирайте, по време на което трябва да пляскате с ръце, да стъпвате с крак или да хвърляте ръцете си толкова пъти, колкото се прави рожденият ден. Играта завършва с тройна "Поздравления!" и силни аплодисменти.

Конкурси с родители

На фестивала в основното училище обикновено присъстват родители. Включете ги в игри в деня на рождения ден. Можете да организирате следните състезания:

 • - Роден съм. Майките "преплитат" героите на деня с тоалетна хартия от крак на врата, опитвайки се да го направят възможно най-бързо. Накрая, на бебето се дава зърното. Тогава "бебето" да се отпусне със скорост. Последен кръг - събиране на боклука. Кой на рожден ден мъже се търкаля от остатъците от тоалетна хартия най-големият пач?
 • "Седмият смисъл". Майките със затворени очи трябва да намерят децата си в линията на рождените дни.
 • - Познавам те. Родителите и децата се връщат един към друг. Водещият задава въпроси за детето. Той трябва да даде жест на отговор (да кимне или да поклати глава), а майката - на глас. Най-точната двойка печели. Можете да се интересувате от всичко. Има ли дете като каша? Четете ли книги всеки ден? Може ли да карате велосипед? И да плуваш? Мога ли сам да измия чиниите?

Конкурси за рожден ден

Предложи на виновните за празника индивидуални задачи и получи награда за тях. За тази игра пригответе цвете. Броят на неговите венчелистчета трябва да съответства на броя на мъжете рожден ден. На всеки напишете името на състезанието. Децата разкъсват листенце и изпълняват задачи. Те в деня на рождения ден могат да бъдат както следва:

 • Да изобразява ужасно чудовище, което обича торта.
 • Завързани очи предполагат плода чрез мирис и вкус.
 • 10 пъти казват: "Аз съм най-красивата!" с различни интонации и не се смейте.
 • Намерете наградата си в класната стая, като се съсредоточите върху горещо-студените съвети.
 • С превръзка на очите, начертайте снежен човек, цвете или сладолед в чаша на дъската.
 • Налейте вода от стъкло на стъкло, докато разказвате известна поема.
 • Обадете се за помощ приятел. Отидете до различни ъгли. Завързани очи, намерете се и се ръкувайте.
 • Кажете какво ще направите с подаръка и след това вземете бележка от шапката с нейното име. Обикновено играта е забавна, тъй като момчето вмъква велосипед в красива рамка или изяжда мобилен телефон.

Конкурси за останалите момчета

Игрите за рожден ден трябва да се редуват с развлечения за други деца. За победата в тях можете да давате малки награди. Ето някои интересни състезания в деня на рождения ден:

 • - Познай какво? Децата трябва да назоват растежа на рождения ден в банани и портокали, да идентифицират най-младите и най-старите. Добра идея е да се използват бебешки снимки за възпроизвеждане.
 • "подаръци". Жестовете представят вашия подарък. Рождените дни трябва да предполагат какво е то.
 • - Предайте плода. Децата са разделени в екипи с четен брой хора. Пред тях е поставена плодова чиния. Двойка стяга ябълка или портокал между челата си и дава плодове за мъже от рождения ден. Когато момчетата се върнат, започват следните участници. Кой отбор ще храни по-бързо мъжете?
 • "Сезонно реле". Екипите трябва да изпълняват разстояние по различни начини, в зависимост от времето на годината. Ако е есен, децата носят слива в лъжица. През зимата се обличат в пухено яке, което го прехвърля от един играч на друг. През пролетта те тичат, без да стъпват върху локвите. Последният внимателно излага водещия. През лятото трябва да се събере цвете от венчелистчетата от същия цвят. Те лежат на масата. Всеки участник носи по една и се придържа към албума.
 • "Подходящ стрелец". Децата хвърлят бонбони в плоча за еднократна употреба. Кой отбор ще го направи по-добър?

Рали игри

Основната цел на рождения ден е да се създадат приятели на приятелите в класната стая. Ето защо, в допълнение към състезанията, трябва да присъстват колективни игри и забавления, които не включват идентифициране на победителите. Например:

 • "Объркване". Два отбора са в кръг. Те трябва да се държат за ръце, да се объркат колкото е възможно по-трудно. Капитаните на отборите отиват при опонентите си и се опитват да ги подредят отново, както първоначално.
 • "Торта". Всички деца се подреждат и се обединяват. Напред води. Той започва да "пече торта" - върти верига от деца около него. Ръцете не могат да бъдат освободени. Когато тортата е готова, на нея светят свещи. За да направят това, децата вдигат ръце и движат пръстите си, изобразявайки треперещ пламък.
 • "Стоножка". Децата се строят една след друга, държат се за раменете. Сега те са весела стоножка. Водещият дава различни команди: повдигнете дясната или лявата лапа, скочете на единия крак, вдигнете се, приклекнете и скочете нагоре, надраскайте задния ляв крак с предния десен крак.
 • "Smeshinka". Класът е подреден в кръг. Водещият хвърля кърпичка нагоре. Докато пада, всички се смеят весело. Щом шалът докосне пода, децата изчезват. Който продължава да се смее, променя се с водещите места.

Забавна дискотека

Пиенето на чай е незаменим компонент на всеки сценарий в деня на рождения ден. В класа след него обикновено се организират танци. Децата ще се насладят на танци под музиката на съвременните карикатури. Това могат да бъдат популярните Маша и Мечка, Смешарики, Мадагаскар, Ледена епоха и др. Можете да разнообразите дискотека със следните игри:

 • "Фигури". Децата първоначално танцуват в кръг. По заповед на лидера, те трябва да се подредят в квадрат, трапец, ромб, триъгълник, овал и правоъгълник.
 • "Цветове". Когато музиката спре, водещият извиква силно цвета. Необходимо е да се намери съученик, в чиито дрехи има желания нюанс, и да го докосне.
 • - Бързо, бавно. Предварително се подготвят променливи пасажи с бързи и бавни мелодии. Под първите деца танцуват сами. Когато звучи бавна композиция, трябва да се раздели на двойки. И партньорът трябва да е различен всеки път.
 • "Диско-фигура". Децата са поканени да играят "Морето е притеснено". Докато музиката свири, те активно се движат, танцуват. Веднага щом мелодията бъде прекъсната, всеки спира в избраната поза. Лидерът може да коментира цифрите, да се опита да накара момчетата да се смеят.
 • "Nesmeyana". Рождени дни правят тъжни лица и се опитват да не се усмихват. Останалите деца се опитват да ги накарат да се смеят с танците си. Докосването на ръцете "Несмеян" е забранено.

Впечатляващ финал

Всеки празник свършва някъде. Но не трябва да го правите рязко. По-добре е да поставите ярка, запомняща се точка. Във финала поздравленията по повод рождения ден могат да бъдат чути отново. В този момент, обикновено давайки време подаръци, вземане на желания.

Ето някои идеи за красиво завършване на училищната ваканция:

 • Обяснете последния танц на песента на приятелството. Децата могат да бъдат построени в кръг. Дайте им бенгалски светлини или неонови пръчки. Поставете мъжете рожден ден в средата, нека участниците заедно викат "Поздравления!" и "Ура!"
 • Последният танц може да бъде бит по други начини. Дайте на децата "магически" чадър. Ако пожелаете, то ще се сбъдне. Нека децата танцуват, прекарвайки чадъра от ръка в ръка.
 • Сбогом фотосесия с подаръци. Направете обща снимка на целия клас. Рожденните дни са поставени в първия ред, нека им дадат подаръци. Помолете децата да правят радостни лица, после тъжни и накрая да правят смешни лица.
 • Пусни балони в небето. Дайте на децата малки парчета хартия. Нека напишат желанията си и ги завържете с топките. Цветните балони, които летят в небето, ще създадат страхотна атмосфера.
 • Покажете сапунени мехурчета. В края на празника всяко дете може да получи сапунени мехурчета като подарък. Тогава целият клас ще излезе. Нека децата подредят шоуто на сапунените мехурчета за героите на празника.

Рожденният ден в училище, ако се проведе с душата, се превръща в любимо събитие за всички деца и техните родители. Атмосферата на общата радост и забавление обединява по-младите ученици, ви позволява да се отпуснете и да усетите важността им за целия екип.