Изолация 80 г - при каква температура? Видове изолация за облекло

Dominion (2018) - full documentary [Official] (Юни 2019).

Anonim

Когато купувате връхни дрехи, повечето купувачи внимателно изучават етикета върху него, където освен името на изолацията се посочва и теглото му. Например, етикетът може да означава "isosoft 80 g / m" или "синтетичен увредник 80 g / m". Това означава, че при шиене на горно облекло производителят е използвал нагревател (80 g) с такова тегло. На каква температура е проектирана, описана подробно в нашата статия. Тук можете да прочетете за видовете изолация на облеклото, техните предимства и недостатъци.

Видове изолация за облекло

Всички изолации могат да бъдат разделени на два вида: естествени и синтетични. И между тях има една основна разлика - техният състав. В основата на естествените пълнители са природните суровини, например пух, перушина, овча вълна. Въпреки това, те могат да причинят алергии, така че те не са подходящи за всички.

Изкуствената изолация не е по-ниска по отношение на температурните и качествени характеристики на естествения пух, докато в същото време те са много по-лесни за грижи и дори могат да бъдат измити в перална машина. Съществуват следните видове синтетични пълнители:

 • синтетик;
 • tinsuleyt (изкуствен пух);
 • holofayber;
 • izosoft;
 • Firepack и други

При производството на последните три вида нагреватели за дрехи се използват кухи и тънки еластични влакна. Те запазват обема си добре, не се деформират и позволяват на кожата да диша. Синтетичните пълнители издържат на по-ниска температура (до -25), но в същото време са много по-евтини от естествените нагреватели.

Предимства и недостатъци на естествената изолация

Въпреки големия брой синтетични пълнители, външното облекло, изолирано с пух и перо, все още се търси. В него купувачите са привлечени от следното:

 • малка част;
 • малък обем;
 • високи топлоизолационни характеристики;
 • екологичност на материала;
 • износоустойчивост, издръжливост.

Междувременно, нагревателят има значителни недостатъци:

 • висока вероятност от алергични реакции;
 • идеална почва за прах;
 • трудоемки грижи;
 • ниски топлинни регулиращи свойства.

Това е последният недостатък, който играе решаваща роля при избора на дрехи с естествена изолация. Активен човек при температура от -15 градуса в сако с пълнител на пух, ще бъде много горещ, а синтетиката в този случай осигурява по-благоприятен микроклимат вътре.

Синтепон за затопляне на връхни дрехи

Синтезаторът е изкуствен нагревател, изработен на основата на полиестерни влакна. Произвежда се по два начина: лепило и термоклей. Разликата в резултата е очевидна.

Лепилото синтетичен зимувач е нагревател, в който полиестерни влакна са положени в слоеве и добре залепени един за друг. Основното предимство на този пълнител е минималната цена. В противен случай този материал има някои недостатъци. Той не е екологичен, има ниска въздушна проводимост и запазва топлината лошо.

Термоглавният синтезатор също се състои от полиестерни влакна, но в такъв нагревател те не са слепени заедно, а са свързани помежду си с помощта на специални силиконови игли. Филтърът Thermoglue е екологичен и хипоалергичен, не се деформира с времето и има добра износоустойчивост. Той има различна дебелина или плътност и е предназначен за различни температурни условия. Какви характеристики има изолация (плътност 80)? Този въпрос трябва да бъде разгледан по-подробно.

Синтепон 80 g: температура

Синтепон е с различна плътност: от 50 до 600 г / кв. m, а слоевете на изолацията могат да бъдат няколко. Но независимо от дебелината на пълнителя, такива дрехи ще останат неподходящи за студена зима. Синтезаторът е лесен нагревател. Якета на базата на него обикновено са предназначени за температури до 10 градуса под нулата. И това е въпреки факта, че като цяло плътността на синтепона е проектирана за такава температура:

 • 80-100 г / кв. m - от +10 до 0;
 • 250-300 г / кв. m - от 0 до -5;
 • 350-600 г / кв. m - от -10 до -20.

По този начин, от 10 градуса над нулата и до лек студ, можете да носите яке, на етикета на който е обозначението "синтетичен зимуващ 80". За какво е предназначено това облекло? Cool пролет и топла есен - това е точното време, когато трябва да се носят яке на базата на подложка полиестер и не се страхувайте да замрази или, обратно, прегряване.

Характеристики на изоложните изолации

Сред синтетичните пълнители Isosoft напоследък става все по-популярен. Това е лек и мек материал с фина структура и топлинно запечатана повърхност. Вътре isosoft се състои от влакна, които приличат на малки топки. Те не са твърде плътно свързани помежду си, те съдържат кухини, поради които дрехите на базата на изософта перфектно позволяват на въздуха да преминава и да задържа топлината вътре. Тази структура не позволява проникването на студен въздух и осигурява безопасността на топлината.

Isosoft пълнител има различна плътност. В зависимост от това, тя може да се използва при шиене както за много студена зима, така и за топла пролет, например като изософт нагревател от 80 гр. Температурният режим, за който е предназначен такъв пълнител, зависи от неговата дебелина. Разгледайте този въпрос по-подробно.

Изософт (изолация 80 гр.): Каква температура

Изософт плътността на изолацията може да варира от 40 г / кв. м. до 300 г / кв. м. Дрехите с тънък слой пълнител са по-подходящи за пролетното и есенното топло време, а с по-дебела - за студена зима. За да се определи кога е възможно да се носят неща, върху етикета на които е посочена „изолация 80 g“, за каква температура са предназначени, се препоръчва да се използва следното декодиране:

 • 40-80 г / кв. m - от +10 до 0;
 • 100-150 г / кв. m - от 0 до -10;
 • 200-300 г / кв. m - от -10 до -25.

Връхните облекла с 80 г изолация могат да се носят през пролетта и есента. IsoSoft пълнител с такава плътност се използва за шиене на демисезонно и спортно облекло. Топло през зимата и студено през есента ще бъде достатъчно слой на изолация с дебелина от 100-150 г / кв. м. За студено зимно време, когато температурата падне до 25 градуса под нулата, количеството на пълнителя трябва да се удвои.

Какво е добро isosoft (изолация за дрехи): ревюта

Производителите на дрехи на базата на isosoft го определят като лек и тънък материал, който не натрупва прах и запазва топлината добре. Но потенциалните купувачи са по-заинтересовани от мнението на истински хора, които са запознати с този материал не от слухове, а са го преживели в реални условия. Колко харесваха изософт?

Изолацията за облекло, прегледите на които са изключително положителни, привлича купувачите със следното:

 • По отношение на функционалността, тя може да бъде сравнена с термос, т.е. тя запазва топлината вътре в дрехите. Дори по време на тежки студове в дрехи на базата на isosoft топло и удобно.
 • Лесно се грижи за материала, не се деформира при миене, бързо се изсушава и запазва всичките си уникални свойства.
 • Изософт е тънък пълнител, така че не пречи на движенията на детето по време на ходене и активни игри.
 • Изолацията има най-добрите термостатични свойства. В такива дрехи не е студено дори при температури под 20 градуса и не е горещо по време на игри и бягане.

Как да се определи дали детето е замразено?

Преди всичко, когато купувате дрехи, можете да видите, че количеството на пълнителя в яке и панталони може да се различава почти два пъти. В допълнение, обикновено в ръкавите на изолация, твърде, доста в сравнение с тялото, защото те често са в движение и почти не замръзване. Също така трябва да отбележите, че количеството пълнител в горно облекло е равномерно разпределено, въпреки че възрастен е комплект, дори и дете.

За да се определи колко топло изолация 80 г, при каква температура е проектирана, всяка майка може самостоятелно. И за да се уверите, че детето й не е студено, трябва да докоснете ръцете му, носа, бузите и гърба. Те трябва да са на стайна температура. Твърде горещите части на тялото могат да показват прегряване. Между другото, проблемът с хипотермията лесно се решава с помощта на термично бельо.