Бароковите огледала - отражение на лукса

Версайски дворец (Юни 2019).

Anonim

Желаейки да придадат величие и лукс на жилищни или офис площи, дизайнерите много често използват декоративни елементи, които влязоха в модата през XVI - XVII век. Оригиналните отразяващи повърхности - барокови огледала - са истинска находка за любителите на “царския” интериор.

Историята на стила

Отечеството толкова елегантно завършва е Италия. Той е тук, в декорациите

в жилищата на католическата църква, първоначално се появиха мебели и декорации от гладки извити форми, богати благородни текстури. Уникални стенописи, скъпи ориенталски тъкани, гипсова мазилка и издълбани позлатени огледала - барокът стана отличителен белег на лукса и удобството на тази епоха.

С течение на времето модата за буйна богата интериор помете цялата Европа. Франция, Испания, Чешката република и много други страни се потопиха в атмосфера на шик и блясък. Аристокрацията се опитваше да подчертае властта и богатството, изразявайки ги в дизайна на техните домове. И само до края на 17-ти век величието на барока започва да отстъпва на функционалността и практичността на новите тенденции.

Приложение в модерен интериор

Стилът „Дворец” към обсега, огромно открито пространство и много високи тавани. Ето защо в модерните апартаменти рядко се използват всички елементи на подобен финиш. Бароковото огледало - оптималното решение за малки по размер стаи, украсени със скъпи и изискани.

Също така "кралски" декор не може да включва само огледало. Барокът доминира над другите елементи на интериора, но само в комбинация с подобни. Един елемент от този стил няма да изглежда хармонично с простите неща около него. Готовата барокова композиция може да включва зонирани декорации на стени, оригинално осветление от полилей, тежки завеси от благородна тъкан или някаква мебел.

Перфектен пример за използването на бароково огледало ще бъде отразяващата повърхност в коридора. Висока, пълна дължина, декорация ще изглежда перфектно в приглушената светлина на стенофоните, изработени в подобен стил. Комбинацията от красота с функционалност ще привлече възхитителни погледи от собствениците и гостите на къщата.

Появата на огледалата

Видовете огледала в "царския" стил удивляват с разнообразието си. Малки и големи, кръгли и квадратни, висулка и под. Те имат само едно общо нещо - невероятната красота на рамката, направена с невероятна финес и умение.

Материалите, от които е направена рамката на бароковите огледала, трябва да бъдат плътни и тежки. Идеалният вариант ще бъде издълбани от естествено дърво, дърво с циментова замазка или метал. Моделите, с които авторите украсяват своите творения, най-често имитират естествени орнаменти - цветя, морски черупки и гладки вълни.

Цветовата схема на огледалата включва благородна богата палитра и всички нюанси на бялото. Особено внимание при създаването на такава рамка се обръща на приложението на позлатяването или патината. Има опции с перлен блясък, както и с части, изработени изцяло от благороден метал.