Силиконов издънка - незаменим нещо в домакинството

Археолози смутиха премиера Бойко Борисов с артефакт с голяма пи*ка (Юни 2019).

Anonim

Често има ситуации, когато е необходимо да се прикрепи нещо по такъв начин, че да не се направи дупка в него. Например, окачете щори на нов пластмасов прозорец или прикрепете навигатора към предното стъкло на любимата си кола. В този случай незаменим уред ще бъде силиконов издънка.

Самият силикон е сложен полимер, съдържащ молекули кислород и силиций. Това вещество има силно водоотблъскване. Той е химически неутрален, т.е. рядко влиза в химични реакции с други вещества. Стабилен при различни температури, на практика не се движи разрушаване. Наличието на такива свойства и довели до широкото използване на силикон.

Най-често срещаните области на неговото използване са строителни обекти, водоснабдителни системи, канализация. С негова помощ се извършва запечатване на шевове на фасади на къщи, прозорци. Той е незаменим и при изграждането на водосточни системи. Този материал се използва при производството на устройства като силиконови вендузи за стъкло.

Има голям брой възможни опции за засмукване на пазара. Някои от тях са предназначени за фиксиране на хавлиени кърпи в банята и са оборудвани със специални куки, други имат отвори за поставяне на предмети, като четки за зъби. Този тип хардуер, когато е правилно инсталиран, е доста надежден. И го оправя сам няма да бъде трудно дори за едно дете.

При избора на издънка трябва да обърнете внимание на нейната еластичност. Днес китайските производители използват пластмасови примеси, за да намалят цената на крайния продукт, което негативно влияе на качеството. Такъв силиконов издънка е по-малко гъвкав и твърд, което е лесно да се определи като се опитва да го огъне. С качествен материал силиконът поема оригиналната форма.

Ако след продължителна употреба, издънката е загубила своята еластичност и вече не иска да залепне върху стъклото, не бързайте да я изхвърляте, а се опитайте да възстановите гъвкавостта. За да го направите, сложете го в тенджера с вода и я сложете на печката. Изчакайте водата да кипи и не стигайте чашата за 2 минути. Това ще върне нейната еластичност за известно време, но покупката на нова не може да бъде избегната.

Силиконова вакуумна чаша и в колата. Avtonavigator, щори за прозорци, огледало за обратно виждане - това е само малък списък от начини да го използвате в колата.

Аквариумите също често трябваше да се справят с този тип приспособления като универсална силиконова чашка. Използва се за монтиране на филтри, нагреватели, термометри, необходими за нормалното функциониране на аквариума.

От гореизложеното следва, че такова нещо като силиконов издънка е необходимо и евтино устройство, което активно се използва в ежедневието. И всеки ден броят на възможностите за неговото използване се увеличава и се ограничава само от човешка фантазия.