Зехтин за стрии по време на бременност: ревюта

Терапия против стрий SPA DEMETRA (Юни 2019).

Anonim

Разтягането е изключително неприятно явление. Тя няма опасно естество за човешкото тяло, но носи дискомфорт. В частност, това се отразява на външния вид на жената. Особено на стомаха. Затова много хора препоръчват използването на зехтин от стрии. По време на бременността е по-добре да се използват само натурални съставки и вещества. Те не увреждат плода. Колко маслиново масло е ефективен начин за предотвратяване на стрии? Какво мислят жените за това? Как да използваме това масло, за да видим резултата? Има ли някакви противопоказания? Разбирането на всичко това всъщност е по-лесно, отколкото изглежда.

Мит или реалност

Първият въпрос: "Възможно ли е да се използват изследваните средства, за да се отървете от стрии?" Трудно е да се отговори. Ако формулираме въпроса по този начин, тогава е по-вероятно да дадем отрицателен отговор. Зехтинът от стрии по време на бременност помага да се овлажнява кожата и да се обогатява с полезни вещества и витамини. Но за да се облекчат стриите, които вече се появиха - не.

Въпреки това, винаги е по-лесно да се предотврати появата на болестта, отколкото да се излекуват последствията. Затова жените често използват зехтин. Бъдещите майки уверяват, че това е страхотно средство за стрии. Той помага да не се лекуват дефектите на кожата, които вече са настъпили, и да не им се позволява по принцип.

Генетична предразположеност

Трябва незабавно да се отбележи: дори правилното използване на маслиново масло по време на бременност и преди това не дава 100% гаранция за резултатите. Това често се казва от самите лекари и майки. Всъщност е много трудно да се предотврати появата на стрии на гърдите и корема.

Работата е там, че успехът на използването на инструмента зависи от генетичната предразположеност на жената. Маслиновото масло от стрии по време на бременност помага на много хора. Но ако кожата на жената е склонна към нееластичност, рискът от провал е висок.

Основният проблем е, че еластичността на кожата може да се наследи. Ето защо, ако майката имаше стрии след раждане, тогава с висока степен на вероятност те ще се появят и при дъщерята. Тогава дори зехтинът срещу стрии по време на бременност няма да помогне. Не бива да се изненадвате - можете да подобрите еластичността на кожата до максимум, но не можете да се отървете от наследствените фактори. Тогава маслиновото масло просто ще минимизира последствията.

Без противопоказания

Изследваният агент е 100% натурално масло. Така че, a priori няма противопоказания. То харесва много жени. В крайна сметка, бременна жена е изключително уязвима. Тя не може да приема лекарства (малцина са разрешени), използвайте всички продукти. Така че, ще бъде необходимо да се избере средство за стрии със специално внимание.

И изследваният компонент е голям. Зехтинът от стрии по време на прегледи за бременност от жените получава предимно положително вече фактът, че самият инструмент няма противопоказания. Тя не вреди нито на бъдещата майка, нито на плода. Така че, дори и да няма ефективност при употребата на петрол, няма да има отрицателни последици. Тя е малка, но плюс.

Витамини и минерали

Маслиновото масло за стрии по време на бременност се препоръчва не само защото е естествено средство без противопоказания. Вече беше казано, че е безопасно, не вреди нито на жената, нито на нероденото бебе. Затова трябва да обърнете внимание на основните свойства на това вещество.

Въпросът е, че маслиновото масло е обогатено с витамин Е. Той е изключително важен за подобряване на състоянието на кожата и нейната еластичност. Витамин Е обикновено се използва не само по време на бременност. С него можете не само да се отървете от стриите, но и да предотвратите появата на бръчки.

Също така, този инструмент помага за овлажняване на кожата. Маслиновото масло е отличен естествен, неалергичен овлажнител. Друг ключ към успеха в предотвратяването на появата на стрии по време на бременност!

Калцият е друго вещество, което е богато на маслиново масло. Той помага не само на костите, но и на кожата. Това означава, че е възможно това лекарство наистина да помогне да се справят с кожните проблеми, възникващи по време на „интересната ситуация”.

Каква е ползата?

И така, какво е толкова добро за зехтина? Предотвратяването на бременност по стрии не е достатъчно, за да се гарантира ползата от този инструмент. В края на краищата, както вече споменахме, също се случва, че дори най-добрият крем за стрии не помага. Този въпрос е индивидуален!

Но не се отчайвайте. Работата е там, че самото зехтин е изключително полезен. Ако комбинирате външна и вътрешна употреба, можете да забележите многото предимства. Те включват:

 • липса на алергии при майката;
 • безопасност за плода;
 • облекчаване на труда;
 • хидратация на кожата;
 • предотвратяване на стрии (повишена еластичност на третираната зона);
 • спомага за премахване на запек (ако се приема през устата);
 • има благоприятен ефект върху нервната система на нероденото дете и неговото развитие като цяло;
 • намалява апетита;
 • обогатява тялото на бременните с полиненаситени мастни киселини.

Така маслиновото масло от стрии по време на бременни прегледи печели предимно положително за техните свойства. И в по-голяма степен за всички горепосочени елементи като цяло. В крайна сметка, като средство за разтягане е много съмнително вещество. Тя, както вече споменахме, не дава 100% гаранция за успех.

Подбор на масло

За начало се препоръчва да се избере подходящото маслиново масло. Трудно е да си представим, но може да е различно. И в зависимост от правилността на покупката, един или друг резултат ще бъде видим.

За да използвате изследвания компонент по време на бременност, трябва да обърнете внимание на 100% екстра върджин зехтин. Отличава се със своя цвят - кафяв. Именно този зехтин е идеален. Закупен без никакви трудности в аптеката.

Ако това масло не е, можете да използвате обичайната "кухня". Важно е такова вещество да няма други компоненти. Препоръчително е да се потърси първото студено центрофугиране. В тази ситуация, както вече споменахме, маслото ще даде максимален резултат.

Как да кандидатствам?

Закупена ли е веществото? След това можете да помислите как да използвате зехтин от стрии по време на бременност. Как да го приложим? Много е просто - маслото се нанася върху кожата, след което се масажира в третираната зона. Нищо трудно.

За простотата на употребата му маслиновото масло срещу стрии по време на бременност получава положителна обратна връзка. Не е необходимо да имате никакви знания или специални умения. Просто измийте първо корема и гръдния кош, след това ги намокрете и внимателно разтрийте маслото.

Препоръчва се процедурата да се повтаря 2 пъти на ден - сутрин и вечер след душ. Така можете да постигнете максимална ефективност. Препоръчително е да се започнат всички манипулации в периода на планиране на детето. И завърши след раждането. Ако стриите продължават да се появяват, не изпадайте в паника. В крайна сметка, сега можете да ги облекчите с помощта на козметични услуги.

белене

Но това не е всичко. Зехтинът срещу стрии по време на бременност помага много добре. Като минимум, тя не вреди на кожата и не предизвиква алергии. Можете леко да подобрите ефективността на този инструмент. Как точно?

Жените показват, че маслиновото масло дава по-добър резултат, ако нанесете пилинг на кожата преди нанасяне. И на корема и гърдите. И вече след това масажирайте зехтина в определени области с масажиращи движения.

Въпреки това, има едно нещо - не трябва да се извършва пилинг няколко пъти на ден, само една процедура е достатъчно, което се извършва ежедневно. Необходимо е кожата да се почиства внимателно, но внимателно.

данни

Като цяло, прегледите за използването на маслиново масло по време на бременност от стрии са разнообразни. Има както положителни, така и отрицателни мнения. Само много проблематично е да се разбере как инструментът помага в реалността. Отговорът е прост - всичко е индивидуално. Зехтинът допринася за увеличаване на еластичността на кожата, но няма 100% доказателство, че след тази процедура дефектите няма да се появят.

Има още няколко полезни съвета, които ще помогнат за повишаване на ефективността на приложението. Маслиновото масло за стрии по време на бременност се използва от много хора. И жените съветват:

 • разтривайте ежедневно масло два пъти на ден, започвайки с планиране на бременността;
 • масаж на тялото;
 • чиста, но не суха кожа;
 • съчетават външна и вътрешна употреба на маслиново масло;
 • Не носете дрехи на третираната кожа - веществото трябва да се абсорбира в тялото.

Всичко това ще помогне за подобряване на ефективността на борбата със стриите. Не е нужно да забравяте - никой не е застрахован от тях. И маслиновото масло не може да 100% защитава жената от стрии по време на бременност.