Озонотерапия по време на бременност: ревюта

Упражнения за дискова херния в ранен период и заздравяване на лумбалната област (Юни 2019).

Anonim

За да се осигури най-добрия живот на човек, който зависи главно от неговото здравословно състояние, се използват огромно разнообразие от медицински и превантивни техники. Съвременният човек дава все по-голямо предпочитание на природните и природните методи. Особено, ако не става дума за лечение, а за предотвратяване и предотвратяване на появата на заболявания, както и за общото здравословно състояние на тялото.

Кислородът е живот

Една от доста популярните опции без наркотици за подобряване на цялото човешко тяло, както и доказан и ефективен начин за лечение на много заболявания, включително хронични, е озонотерапията. Неговата същност е в използването на смес от кислород и озон в определена пропорция, за да се насити тъканите на определени органи. Чрез навлизане на кръвта и насищане на органите с кислород, физиологичният разтвор, наситен с озон, помага да се избегне медицинската намеса, да се подобри тялото, да се направи по-устойчива на различни настинки и вирусни заболявания. Той също така осигурява бързо възстановяване и почти напълно изключва възможните усложнения след заболяване.

Известно е, че за отлично благополучие и нормален живот човек се нуждае от съдържание на 21% кислород в атмосферата. В големите градове и индустриалните центрове обаче този процент е много по-нисък. Разбира се, човек се свиква да диша въздух, наситен с отработени газове и токсични емисии от неправилно депонирани остатъци и отпадъчни продукти, но това определено се отразява негативно на здравето му. За сравнение: в средно населен град (около 1 000 000-2 000 000 души), в който активно работят две или три фабрики или едно голямо предприятие, задържането на кислород е не повече от 16%, при условие че има достатъчно растения в града.

В допълнение към намаляване на продължителността на живота, има общо нарушение на здравословното състояние, както и хронични заболявания, които понякога дори се наследяват.

Бременност - време да се грижиш не само за себе си

Най-вече за здравословно състояние на момичетата, които очакват раждане на детето. Тази грижа е напълно оправдана, защото бъдещата мама е отговорна не само за себе си, но и за трохите. Още от първия ден, когато добрата новина за раждането на нов живот, жената започва да приема витамини и се опитва да поддържа здравословен начин на живот колкото е възможно повече в околните условия на пребиваване. Често обаче тези техники са неефективни.

Опитайте, помогнете ви

Озонотерапията по време на бременност се е доказала много добре. След диагностициране и идентифициране на органи, които трябва да бъдат рехабилитирани чрез насищането им с кислород и озон, както и да се предотврати увреждане на развитието на плода, след като жената има стрес, соматични и инфекциозни заболявания, след приемане на лекарства, особено в ранна бременност, курсът и редовността на процедурата.

Озонотерапията по време на бременност е въвеждането в тялото на жената, най-често интравенозно, физиологичен разтвор, наситен с озон. По принцип за това се използват капкообразуватели, но има случаи, когато разтворът се инжектира подкожно, например за облекчаване на болката в ставите или лумбалния отдел на гръбначния стълб.

Бъдете внимателни

Заслужава да се отбележи, че всеки, дори най-на пръв поглед, безвреден и абсолютно не-противопоказан начин за неправилно използване и използване може да има отрицателно въздействие върху тялото, особено за момичета, които са в интересна позиция. Ето защо, озонотерапия по време на бременност се извършва само след преглед и предписание на лекуващия лекар.

Най-често, ако не говорим за лечение, а за общо подобрение на здравния статус, или за премахване на малки проблеми като безсъние, умора, раздразнителност, се използва стандартната форма на тази процедура. Той се провежда в двадесетата и тридесетата седмица на бременността с курс от пет капки за интравенозно приложение. Ако говорим за нарушение на състоянието на плода или необходимостта от лечение на жена, курсът във всеки случай е индивидуален и се назначава само след консултация с акушер-гинеколог и озонотерапевт.

Показания за

Озон терапия по време на бременност се предписва, ако е необходимо:

 • Общо укрепване на тялото, профилактика на настинки и соматични заболявания.
 • Лечение или намаляване на очевидните симптоми на прееклампсия.
 • Закрепване на ембриона в матката при заплашен аборт;
 • Лечение на плода в случай на вътрематочна инфекция.
 • При комплексно лечение при инфекциозни заболявания.
 • Подобряване на труда.
 • Повишена лактация и ускоряване на възстановяването на тялото след раждането.

Основни противопоказания

Ако жената има следните заболявания, тогава озонотерапията за интравенозна бременност е категорично противопоказана:

 • Алергия към медицински озон.
 • Нарушаване на щитовидната жлеза.
 • Гърчове, епилепсия.
 • Нарушаване на кръвосъсирването.
 • Рискът от кървене.
 • Психично заболяване.

Озонотерапия по време на бременност или лекарства?

Освен подобряване на цялостното здраве, подобряване на защитните функции на организма, както и устойчивост на инфекции, тази процедура ви позволява да избягвате приема на вредни лекарства или значително да намалите техния брой.

Озонотерапията при планиране на бременността няма да навреди на нито една жена. Струва си да се извърши тази процедура евтино, като се има предвид, че тя трябва да се извършва на определена честота, а не постоянно. Превенцията е винаги по-добра от лечението, следователно, при подготовката за зачеването на дете, жената трябва да премине пълен преглед на тялото и да предприеме необходимите мерки, за да се гарантира, че бебето се ражда здраво.

Доверете се на професионалистите

Тези, които се съмняват в положителния резултат от тази процедура, можете да се запознаете с мнението на момичетата, които са препоръчали озонотерапия по време на бременност. Прегледите може да са различни, но все още повече жени реагират положително на тази процедура. Най-често момичетата преминават курс на озонотерапия, както е предписано от лекар, ако например плодът е застрашен от хипоксия или има риск от преждевременно раждане и т.н. Бременните жени отбелязват, че общото им състояние след курс на озонотерапия се подобрява, детето не се държи толкова активно, а тонусът на матката е значително намален. Някои жени показват дискомфорт в долната част на корема и леко усещане за парене в тази област, сякаш отвътре. Такива усещания уплашават много, но, както казват лекарите, това е абсолютно нормална реакция на тялото към проникването на озон в тъканите.

Ако всичко е направено в строго съответствие с препоръките на лекуващия лекар, резултатът със сигурност ще бъде положителен.

Озонотерапията по време на бременност, разбира се, може да предизвика определен дискомфорт, но в повечето случаи това е нормална реакция на тялото и много скоро преминава. Озонотерапевтът непременно ще предупреди пациента как може да се чувства след процедурата и ще ви каже какви чувства са нормални и за които трябва незабавно да потърсите помощ.

Здравето е най-ценното нещо, което човек има, за да може да му се вярва само от професионалисти. Дори интравенозна озонова терапия по време на бременност, прегледите на които са предимно положителни, в сравнение с други аналози на ефектите върху организма с нелекарствени лекарства, имат индикации и противопоказания. В никакъв случай не може да се самолекарства, трябва внимателно да следвате всички изисквания и препоръки на лекуващия лекар.