Как да изберем одеяло от камилска вълна? Съвети за избор, преглед на продукти от различни производители

Пиедоне в Египет 1980 Бг субтитри/Piedone d'Egitto (Юни 2019).

Anonim

Добре подбраното одеяло може да осигури добър и дълбок сън. Тя не трябва да бъде прекалено топла и тежка, за да не се създава прегряване.

Лекотата на материала и непретенциозността в грижите - основните качества само на някои от тях. Тази статия ще ви позволи да решите веднъж и завинаги как да изберете одеяло от камилска вълна.

Основни препоръки

За да може покритието да служи в продължение на много години и да не губи основните си свойства, то трябва да бъде избрано по няколко основни критерия.

Удобни във всички отношения одеялата се получават от вълната от млади камили, покритието им е най-близо до долната част. Добрите производители посочват „възрастта“ на своите материали.

Докосването на продукта също ще разкаже за доброто качество: ако одеялото не се убожда и има еднаква мрежа, това показва неговата висока класа. Обработката на ръбовете трябва да бъде гладка. Случаят (ако има такъв) може да бъде направен само от естествени материали, и най-важното, подходящ за продължителна употреба.

Дебелите камили са с плътност от 200 g / m² до 420 g / m². Тук всичко зависи от периода, за който е закупен. Съответно, по-плътен продукт е предназначен за по-студен сезон.

Не знаете как да изберете одеяло от камилска вълна? Ние ще ви помогнем с това! Ако погледнете как се произвеждат одеяла, можете да ги направите разделени на 2 вида.

 1. Затворена вълна. Този вид включва вълнени продукти от по-зрели камили. За да не се убожда одеялото, се прилага определена технология на производство, поради което те се наричат ​​ватирани. Принципът е следният: вълнен шев между двете половини на капака.
 2. Отворена вълна. Тук вече се използва "млада" вълна, а самият продукт наподобява мек и красив килим, а не одеяло.

Също така, одеялата са разделени на леки и обикновени. Вече основният критерий е плътността на продукта. По-тежки, топли и съответно плътни продукти са обикновени одеяла. Докато осветлението може да се нарече одеяло. Те имат по-интересен дизайн, те са по-леки и проектирани за извън сезона, те могат просто да се скрият вечер, лежащи на дивана.

Предимства на одеалата от камилска вълна

Какво все пак тези продукти заслужават такава любов и как да изберем правилното одеяло от камилска коса? Нека да обсъдим техните предимства и да разгледаме редица от основните предимства на тези одеяла пред други аналози, направени от естествени суровини (например овча вълна).

лекота

Вътрешните косми на камилската коса имат куха структура, поради което теглото на готовия продукт е няколко пъти по-малко от това на ватово одеало или одеяло от овча вълна. За сравнение можете да видите колко тежи 170 х 200 см одеяло от камилска и овча вълна: 2000 г и 4000 г, съответно.

thermotaxis

Това е може би едно от най-големите предимства на тези продукти. Камилската вълна е наистина уникална, защото нейните собственици живеят в открити пространства с много голям спад на температурата. Има, например, през деня непоносим ад, а през нощта вероятността от замръзване е много висока. Вълната на корабите в пустинята не губи свойствата си дори когато стане одеяло. Ето защо, този продукт ще се стопли през нощта, но в същото време в топлина ще даде необходимата прохлада и няма да позволи прегряване.

поглъщателна способност

Едно от важните свойства на продуктите от камилска коса е способността за абсорбиране на влага (до 30% от собственото му тегло). Поради това, не можете да се страхувате да се потите под такова одеяло, той ще отнеме перфектно целия излишък и веднага ще го предадете във въздуха.

Устойчивост и износоустойчивост

Вероятно много от тях са виждали камилски одеяла, преминаващи от поколение на поколение от съветските времена. Смята се, че одеалата от камилска вълна имат продължителност на живота от около 7-15 години. Нашата история и доказват, че дори и при постоянно използване на тези продукти мога да служа безопасно в продължение на 30 години или дори повече. В същото време, максимумът, който ги заплашва, е просто да остарее в дизайна.

еластичност

След измиване такова одеяло не се натрупва, то няма да виси наоколо в безформена бучка.

неутралност

Те не образуват статично електричество. Благодарение на това пращенето е изключено и дори след спане върху одеяло, косата няма да прилича на глухарче.

Способността да "дишаме"

Отново, поради структурата на косата, продуктите от камилска вълна имат отлична дишане, така че е почти невъзможно да се потят под тях. Всичко останало, те имат много здравословни свойства:

 • подобрява се кръвообращението, благодарение на което процесът на хранене и метаболизъм на тъканите е по-добър;
 • токсините, произведени от тялото, са неутрализирани;
 • кожата става по-еластична и еластична, възниква подмладяващ ефект;
 • има защита от действията на електромагнитните полета;
 • възпалителни процеси, протичащи в организма, се отстраняват;
 • при остеохондроза, радикулит и артрит се стимулира освобождаването от болка и дискомфорт.

Избор на производител

Искаш ли да купиш одеяло от камилска вълна? Как да изберем производител, ще ви кажем точно сега!

Има няколко водещи производители: чуждестранни (вносни) и местни марки.

Най-известните чуждестранни одеяла са “GOBI” (GOBI), произведени в Монголия. Продуктите са 100% естествени, съставът на продуктите включва само косата на монголските камили без никакви примеси. Благодарение на това марката е позната в цял свят и я счита за един от най-добрите варианти със съотношение между качество и цена.

AlViTek е базирана в Москва фабрика, която произвежда юргани от камила и вълна. Една от колекциите също се нарича “GOBI”, следователно, когато купувате този конкретен тип, трябва внимателно да погледнете къде е направен.

"Aelita" - юргани, удебелени, обикновени и леки памучни покрития, се произвеждат в града на булки и текстил - Иваново.

Troitsk камгарни фабрика произвежда тъкани одеяла. Най-известните от тях са: "Сахара" (направена от камила) и "Каракум" (камилска вълна).

"Руно" - още един от най-известните руски производители. Марката "Каракум" е одеяло с естествени цветове, което несъмнено е знак за качество.

"Dargez" (Dargez) - производствената линия на зашити одеяла от камилска вълна и пух, представена в две колекции: детската "Camel" и възрастната "Sahara".

"Ленивецът" произвежда юргани от вълната на монголските камили.

"Taylak" е марка на качествени всесезонни одеяла с декоративни елементи и неизменно лечебни свойства.

Преглед на размера на бебето

Когато се занимаваме с въпроса за закупуване на одеало за дете, веднага се появяват такива въпроси като най-високо качество, непретенциозност и безопасност. Цена, в въпроса как да изберем одеяло от камилска коса за дете, играе последната роля.

Производителите са направили по-лесно при избора, те предоставят няколко размера. Родителите са оставени да разгледат най-добрия вариант, подходящ за параметрите на трохите и леглото му. Размери на пазара: 110 × 140 cm, 100 × 150 cm, 100 × 140 cm, 100 × 135 cm.

Детските продукти са хипоалергенни, не предизвикват дразнене, не събират прах, те са леки и не са податливи на проливането. Производителите се опитват да направят продуктите си възможно най-комфортни за най-претенциозните потребители.

Не знаете какво е най-доброто одеяло от камилска вълна? Как да изберем? Интересува ли ви и цената? В тази статия ще намерите отговори на всички ваши въпроси!

Разходи за

При избора на одеяла от камилска вълна цената е, ако не и странна, отлична мярка за качество. Това се обяснява с факта, че самата висококачествена вълна не е евтина, а пухът е още по-скъп.

Ценовият диапазон, разбира се, е, както при всички видове стоки, но със сигурност може да се каже, че ако цената на възрастен одеало или килим струва 1500 рубли, можете да минете. Този продукт е или фалшив, или с недостатъчно качество, или с голям процент примеси от други, по-евтини видове суровини.

Ценовата политика при избора на одеяла е както следва:

 • от 1500 рубли се предлагат детски размери;
 • от 4000-7000 рубли са представени целогодишно вълнени одеяла от местни производители;
 • от 10 000 рубли едно и също одеяло, произведено само от Монголия;
 • от 11 000 рубли се предлагат продукти от камила, които вече принадлежат към елитната категория.

И ако все още не знаете как да изберете одеяло от камилска вълна, отзивите на клиентите ще ви помогнат.

Отзиви

Мнозина, които са закупили одеало от камилска вълна за себе си или за дете, са съгласни, че това придобиване е едно от най-добрите. В сравнение с други продукти, той заема по-малко място, е по-удобно и топло, и е непретенциозен в грижата си, не е и без естетическа красота.

Още веднъж припомняме основните критерии, които ще помогнат все пак да разберат как да изберем одеяло от камилска коса.

 1. Обърнете внимание на цената, тя не може да бъде ниска.
 2. Down е по-скъпо и по-високо качество от вълната.
 3. Колкото по-висока е плътността, толкова по-топло е продуктът.
 4. Платното трябва да бъде еднородно и вълните да не се открояват. Когато се опитате да извадите няколко косми, трябва да положите големи усилия.
 5. И накрая, материалът за покритието трябва да бъде приятен и издръжлив.

В тази статия обсъдихме повече от едно одеало от камилска вълна. Как да изберем, прегледаме, недостатъците и предимствата също бяха представени в тази статия. Успех!