Анти-Коликова бутилка "Томи Типи": описание, характеристики и ревюта

Антиколикова бутилка HABERMAN Canpol babies (Юни 2019).

Anonim

Какво е най-важно за едно малко дете? Разбира се, любовта и грижата на родителите, както и храната. Здравето и имунитетът на детето в бъдеще зависи от това как ще бъде през първата година от живота. Без съмнение, кърмата е най-полезната и питателна, но има ситуации, когато такова хранене е невъзможно по някаква причина. В този случай, сместа ще дойде на помощ. Те трябва да се дават само чрез специални бутилки. Но как да не се загубим и да направим правилния избор? Бутилка "Томи Типи" многократно спасяваше родители, чиито деца страдат от абдоминално раздразнение или проблеми с колики. Каква е неговото предимство, ще се опитаме да разберем в статията.

Това е ужасната дума "колики"

Със сигурност родителите на бебетата са изправени пред такъв проблем като коликите. Защо те възникват? През първите месеци от живота, бебето се адаптира към новите условия. Храносмилателната система все още не е перфектна. Най-малките нарушения причиняват дискомфорт в червата, увеличаване на образуването на газ. Бебето изразява неудобството си от силен плач, резки крака. Специални лекарства, масаж, вентилационни тръби ще ви помогнат да се справите с проблема.

Тези проблеми обикновено се сблъскват с деца, които са хранени с бутилка. И въобще не е смес. Основното нещо - да изберете правилната бутилка, от която бебето ще получава храна. Пазарът е изпълнен с огромен асортимент, за неопитни родители е много трудно да направят правилния избор.

Антиколичната бутилка "Томи Типи" е идеална за новородено. Поради специалната форма на зърната, бебето няма да поглъща въздуха, който причинява колики. В допълнение, зърното е направено от специален материал, който не позволява да се залепва.

На колко години ви трябва бутилка?

Във форумите на младите родители често можете да чуете въпроса: "От каква възраст се нуждае бутилка от" Томи Типи "антиколикоя? Няма категоричен отговор, всичко зависи от ситуацията. Със сигурност всяка майка, преди да роди, смята, че ще кърми бебето си. Но, за съжаление, това не винаги работи. Причините могат да бъдат много, вариращи от здравословни проблеми и завършващи с недостиг на мляко. В този случай ще трябва да нахраните детето със сместа.

Бебешка бутилка "Томи Типи" е подходяща както за новородени, така и за по-големи деца. В зависимост от възрастта на детето, можете да извършите подмяната на зърното, а самият капацитет ще остане същият. Това е много удобно, можете да спестите финанси.

В случая, когато майката все още кърми бебето, това нещо също ще бъде необходимо. Преди това се смяташе, че детето може да бъде хранено само с лъжица, така че да не се отказва от гърдата. Времената са се променили, експертите предлагат зърната, които приличат на формата на женско зърно, докато за да получат мляко, трябва да положите максимални усилия.

Има ли някакви функции?

Много хора питат: защо трябва да избирате продуктите на тази компания? Въпросът е, че зърната на бутилките Tommy Tippy имат анти-никелови клапани. Те не позволяват на въздуха да проникне в стомаха на бебето и да започне процеса на образуване на газ. Това е категоричен плюс за новородените. Освен това има специален вентилационен пръстен, през който има нормална циркулация на въздуха.

В този момент всички чудеса на бутилката не свършват. Родителите най-напред много трудно да изберат подходящата температура на сместа или млякото. Той трябва да бъде оптимален и безопасен - 37 ° C. За тази цел експертите са изобретили индикатор, който променя цвета си. В зависимост от температурата на течността, тя става синя или червена (напитката трябва да се охлади).

Зърното прилича на формата на женско зърно, а размерът на дупката кара бебето да се опита да получи мляко. Това не позволява на детето да отбие гърдата. Обемът на бутилките е доста удобен: 150 и 260 мл, което ви позволява да ги вземете със себе си за разходки и дълги пътувания.

Много родители купуват антиколиковите бутилки на Томи Типи. Цената за тях е конкурентна - около 800 рубли. В същото време високото качество напълно оправдава изразходваните средства.

Ползи за продукта

Антиколичната бутилка „Томи Типи” има няколко положителни точки. Сред тях са следните:

 • Зърното напълно повтаря формата на женско зърно. Това позволява на детето лесно да вземе бутилката и да започне процеса на усвояване на храната.

 • Клапан за предотвратяване на проникването на въздух в стомаха на детето.

 • Термичен сензор, който реагира на промените в температурния режим на наливаната течност. Ако напитката е по-гореща от 37 ° C, индикаторът ще стане червен.

 • Вентилатор. Правилно циркулира въздуха в бутилката.

 • Износоустойчиви зърна, които не могат да бъдат гризани. Това гарантира безопасността на детето.

 • Силиконов клапан.

 • Отсъствието на елемент като бисфенол А, който се използва от други известни производители на подобни продукти.

 • Малка дупка, поради която детето трябва да направи усилие, когато се храни, му помага да не се отбива от кърменето.

 • Удобната ергономична форма на бутилката позволява на майката да я държи удобно в ръката си.

Хранителните бутилки "Томи Типи" се оказаха най-добрите. Много родители спират продуктите на този производител.

Използваме правилно, удължаваме живота

Всяка бутилка е придружена от инструкции, които трябва да се спазват:

 1. Преди употреба продуктът трябва да се измие и стерилизира.

 2. След хранене бутилката трябва да се почисти старателно, по-добре да се използва ерза за зърното. Може да се използва съдомиялна машина.

 3. Преди всяко хранене проверете за зърното за зърно. За да направите това, внимателно го проучете и го разтегнете в различни посоки. Ако се открият пукнатини или драскотини, незабавно я подменете.

Педиатрите съветват да се стерилизира бутилката и зърното преди всяка употреба.

Колко бутилки да купите?

За много родители въпросът е: колко бутилки трябва да има бебето? Експертите казват: ако трохите са напълно кърмени, няма да ви трябват повече от 2 парчета (една за вода, другата за изразено мляко). Ако бебето е изкуствен художник, ще трябва да купите 3-4 бутилки. Те обаче трябва да бъдат с различни размери.

Бутилките за борба с бикарин Tommy Tippi са предназначени за новородени. След въвеждането на допълнителни храни за бебето ще трябва да закупи биберон-залъгалка с две или дори три дупки.

Полезни съвети

Бутилка "Томи Типи" е работила добре сред родителите, чиито бебета страдат от колики. Има няколко съвета за слушане:

 1. Когато миенето никога не превърне залъгалка навън, той може да се деформира и разкъса.

 2. Стерилизирайте бутилката преди всяка употреба.

 3. На всеки 3-4 месеца за смяна на зърното.

 4. Не използвайте препарати за миене на съдове.

Тези прости правила ще помогнат на младата майка да не навреди на бебето си и да направи процеса на хранене възможно най-комфортен.

Бъдете внимателни

Използването на бутилки за хранене е добре дошло от педиатрите, единственото нещо е, че те трябва да са с адекватно качество, от което зависи безопасността на бебето. Лекарите съветват:

 1. Никога не претопляйте течността в микровълнова фурна.

 2. Не използвайте биберона за бутилка като биберон-залъгалка.

 3. Следете внимателно температурата на напитката, дори ако индикаторът показва положителен цвят.

 4. Ако на зърната са забелязани пукнатини, трябва да се изхвърлят.

 5. Ако по стените на бутилката има драскотини, по-добре е да я изхвърлите.

Лекарите силно препоръчват закупуването на подобен продукт в аптека, след като поискате сертификат за качество.

Отчети за родители

Тези родители, които поне веднъж са се сблъскали с проблема с коликите при децата, със сигурност са готови да направят всичко, така че това да не се случи отново. Причината може да е грешната бутилка за хранене. Фирма "Томи Типи" предлага специални бутилки за антиколики, които позволяват на бебето да не поглъща въздух при хранене.

Родителите отбелязват, че след закупуване на продукт от тази компания, коликите изчезват. В допълнение, хубав бонус е ниската цена. Бутилката е лесна за почистване, удобна за разходка. Плюс това, разбира се, е удобна форма на капацитет, която се вписва добре в ръката. Бутилките на Томи Типи, които имат само положителни отзиви, се доказаха на руския пазар.

За онези родители, които не искат да се сблъскат с проблема с коликите на бебетата си, експертите съветват да купуват бутилки от Томи Типи. Изработени са от съвременни материали, имат антиколикови клапи, удобни зърна.