Порода бул териер: ревюта. Всички плюсове и минуси

401 безпризорни кучета са минали през Общинския приют за година, 36 са осиновени (Юни 2019).

Anonim

За тази порода се пише много противоречива информация. Собствениците на бик теръри, като правило, са много любители на своите домашни любимци, а други ги третират с повишено внимание.

Това е мобилно, силно и безстрашно куче, което обаче се нуждае от подходящо образование от ранна възраст. Животното трябва да бъде обичано, а физическото наказание спрямо него е напълно неприложима образователна мярка. Всяко психично нездравословно куче, на което поне веднъж е използвана груба сила, може да бъде опасно за другите.

Тази порода е от Англия. Тя била отгледана чрез пресичане на териер с английски булдог, различен от съвременните индивиди. Старомодни булдоги са зли, те са били използвани за примамки на мечки и диви свине. Тези кучета участваха в битки. Всичко това се случи в средата на XVIII век. Тогавашните булдоги били същества тромави и тежки, така че възникна идеята да се извади по-сръчен, зъл, нечувствителен към болка животно. Такива качества като сила, подвижност, смелост и постоянство са присъщи на породата бик терьер, мненията на собствениците само потвърждават това.

Тъй като първоначално животните са били отглеждани за борба, някои агресивни качества са присъщи на тях. Въпреки това, с правилното, адекватно възпитание, кучето няма да се разгневи. Разбира се, ако такъв човек е обучен за целите на защитата, тогава може да се отгледа куче-убиец. Въпреки това, трябва да знаете, че агресивните кучета не са непременно бик териер, ревюта красноречиво свидетелстват за това. Дори малките кучета могат да бъдат ядосани и да хапят.

Преди да започнете куче, трябва да помислите внимателно и да претеглите всичко, за да разберете, че това решение е много сериозно. Ако кученцето е неправилно повдигнат, той ще бъде упорит, арогантен, властен и безстрашен. Много зависи от собственика на тази порода, и по-специално от това как ще комуникира и практикува с четириногите. Биктериерът може също да се превърне в посветен приятел, прегледите на който показват, че това е поразително игриво и весело животно.

Те отглеждат кученце от тази порода от първите дни на появата в къщата. Всички членове на семейството трябва да се отнасят с него внимателно. Неприемливо е децата да се присмиват на кученцето. Ако се държат с куче любящо, това е добре. Тогава в бъдеще не можете да се страхувате за поведението на домашен любимец с деца, тъй като той развива правилните комуникационни умения.

Какво да правите, ако животното има нежелани черти? Деструктивното поведение на породата биктериер порода, чиито прегледи могат да бъдат намерени в специализираната литература, трябва да бъде спряно. Ако кученце хапе някого, то не може да бъде пренебрегнато. Първото нещо, което трябва да се направи, е да се спре подобно поведение („Фу!” Команда), след това да се даде на животното 1-2 секунди да мисли. Ако след това бултерьерът не промени поведението си, достави 1 удар с мек предмет. Най-важното тук е да не се прекаляваме: няма нужда да се прилагат повторни удари. При наказание удари само 1 път. Повдигнете без твърди методи. Въпреки това кученцето трябва да се подчинява и на всички членове на семейството.

Селекционерите на бултериера пишат за характеристиките на тази порода. В едно семейство бултерьер кученца може да се разбираме - куче и кучка, но не и две кучета. Не трябва да държите заедно две кучета, защото в този случай битките не могат да бъдат избегнати. Дори да се държиш с куче от друга порода е доста проблематично. Духът на борба, желанието за победа - всичко това е заложено в биктериера.

Куче бултериер - неагресивно животно. Това се потвърждава от всички собственици на тази порода. Активният мускулен индивид бе изваден за борба в ринга. Животното обича семейството си, но тази порода има специфичен характер.

Невъзможно е първото куче, което е започнало любовник на домашни любимци, да е бик териер. Необходим е значителен опит за обучение и поддържане на такъв четирикрак.