Препоръки за избор на басейн

Отели Нячанга |обзор, отзыв| Paragon villa 3, Verano hotel 3, Вьетнам 2019 (Юни 2019).

Anonim

Почти всеки собственик мечтае за резервоар на собствения си парцел. В края на краищата, перспективата е толкова съблазнителна по време на летните горещини на плуване в басейна, за да се освежите и да се отпуснете, или да гледате как децата ви се пръскат в нея. Но за осъществяването на такова желание е необходимо да се подходи внимателно към избора на басейна. Основните критерии за това са материалът за производство и външен вид.

Видове басейни

Има много видове от тези "резервоари за вода". Повечето от тях могат да бъдат намерени в каталозите на Aquapolis. Най-често срещаните са:

  1. Надуваеми. Те са прости по структура и леки, евтини и компактни, бързо се монтират, но не са трайни. Лесно се повреждат от деца и домашни любимци, а през зимата резервоарът трябва да бъде отстранен.
  2. Сглобяеми. Тези басейни са издръжливи и естетични, имат висококачествена система за филтриране, но понякога не могат да издържат на тежестта на голям брой хора.
  3. Национални отбори. Те са устойчиви на замръзване, така че могат да бъдат на мястото през зимата. Инсталирайте ги малко по-дълго от рамката и надуваеми.
  4. Composite. Такива резервоари са трайни, удобни, запечатани, трайни, не се нуждаят от хидроизолация. Изработени са от фибростъкло и са монтирани на специално подготвено място.
  5. Армиран бетон. Най-издръжливи и красиви, но скъпи. Обикновено те се издигат на обекта от квалифицирани работници, тъй като самостоятелно изграждане на басейн е проблематично.

Варианти на някои от тези резервоари можете да видите на уебсайта http://aquapolis.ru.

Производствени материали

За да придобиете или построите за себе си най-подходящия резервоар, трябва да оцените характеристиките на използваните материали. То може да бъде:

  • Пластична. Това е доста крехък материал, така че не се правят големи басейни. Пластмасата е подходяща за малки сгъваеми и декоративни съдове.
  • Полипропилен. Той е способен да понася значителни температурни колебания, обслужвайки собственика във всеки сезон.
  • Composite. Този материал е устойчив на различни въздействия, удари, драскотини. Тя е трайна и надеждна.

Съвети за избор на правилно

Първо, трябва да определите възрастта и броя на потребителите на басейна, тъй като танковете за деца и възрастни са значително различни. Важно е и времето за плуване в тях. Някои хора плуват изключително в горещината, докато други не са закалени, гледката към басейна ще зависи от нея. Цената включва основните критерии за подбор. Трябва да се мисли за това каква сума ще бъде похарчена за резервоара, не забравяйте за разходите за монтаж, почистване и поддръжка. Обемът на басейна трябва да съответства на наличието на вода.

По този начин, като се вземат предвид изброените препоръки за избора на басейна, можете да закупите резервоар, който ще зарадва вас и вашите близки за дълго време.