Купа за мултикуриер Redmond. Купа за мултикукър: кой да избереш?

Ще има ли размяна Купа за титла довечера в Разград? (Юни 2019).

Anonim

Днес, много домакини са щастливи собственици на чудо пот - Multicookers Redmond, в състояние не само да готвя, но и да се изпържи, къкри и пекат. Тя без никакви неприятности ще помогне да се приготвят различни ястия.

Основният аксесоар на всеки мултикукър е, разбира се, купа. Тя може да бъде изработена от стомана, а също така да има тефлоново или керамично покритие с незалепващо покритие. Почти всяка Redmond-марка multicooker купа подхожда на много модели. Ето защо, за всеки "помощник" можете лесно да вземете 2 или 3 от техния вид. Каква е разликата между тях? Нека видим.

Купа с тефлоново незалепващо покритие: характеристики, предимства

Купите с тефлоново покритие са най-търсени сред потребителите поради високите им антиприлепни свойства, които позволяват използването на минимум мазнини при приготвянето на продукти, като същевременно се запазват естествените им вкусови и здравни ползи. В допълнение, те могат да готвят ястия, по-специално, пекат и се запържва, с образуването на златисто кафяво. Основата за производството на такива саксии е висококачествена алуминиева сплав, която се обработва с тефлоново покритие.

Най-популярните купи са двойно или тройно висококачествено тефлоново покритие от Du Pont. Модели от този тип се предлагат в светло кафяв цвят с гравюри под формата на орнамент и логото на Redmond. Купата има много дъно със специална конструкция, което увеличава топлопроводимостта на контейнера и я предпазва от деформация.

Тези резервоари често се заменят с тези, които идват с мултиварки. Така например, купата Redmond 4503 multicooker, съдейки по отзивите на клиентите, бързо губи своите свойства без прилепване. В замяна се закупува съвместим модел с покритие Du Pont. Също така такива купи могат да се използват за някои мултикурки от други марки. Удобно измийте както под крана, така и в съдомиялната машина, като използвате всеки препарат.

Против тефлоновите купи

В случай на повреда на незалепващото покритие при високи температури могат да се освободят от него вещества, опасни за човешкото здраве. Затова трябва да използвате само специални лъжици, черпаци и лопати и в никакъв случай да не използвате метал.

Керамична купа за мултикукър Redmond: предимства

Керамичното покритие се характеризира с по-висока устойчивост на механични повреди от тефлона. Освен това той е абсолютно безопасен и екологично чист. Стените на тези купи са по-дебели, което осигурява по-добра циркулация и запазване на топлината. В резултат продуктите се задушават, пекат и печат равномерно. Бокалите с керамично покритие са чудесни за печене. Всички видове хлебни изделия, тарталети, бисквити и др. Са еднакво добри в тях, като за обработката на Redmond купи се използва керамично покритие от корейската фирма Anato.

Те са съвместими с мултикуркорите на редица други марки. В допълнение, купи, направени без дръжки, могат да бъдат безопасно използвани за готвене във фурната, тъй като те се характеризират с висока устойчивост на топлина. Лесно се измива.

Някои модели с керамично покритие, като купата Redmond M90 multicooker, са снабдени с пластмасови дръжки, което го прави по-удобен и безопасен за премахването им.

Недостатъците на керамичните купи

Въпреки всички гореспоменати предимства на керамично-покритите купи, техните съществени недостатъци са бързото износване и загубата на свойства без прилепване. Друг недостатък е чувствителността към алкална среда, поради което не се препоръчва да се мият в съдомиялни машини.

Стомана Редмънд Купа с много печки

Чашите са изработени и от висококачествена стомана, която на практика не се страхува от механични повреди. Благодарение на иновативните технологии, те не предизвикват алергични реакции и не придават на готвените ястия метален вкус. Стоманената купа за Multicooker Redmond се използва главно като допълнителна купа за първите ястия. Основното му предимство е, че е позволено да се използват метални предмети за смесване на приготвена храна. Освен това, при готвене ястия, които изискват биене или смилане, като, например, супи, картофено пюре, можете да работите като блендер директно в купата. В същото време няма абсолютно никаква необходимост да се притеснявате, че вътрешната й повърхност може да се повреди.

Стоманената купа на Redmond за мултикукъра може да служи и като отделен съд (ако закупите капак за него), контейнер за печене във фурната или за разбиване на определени храни.

Недостатъците на стоманените купи

Недостатък на стоманени купи е възможността от окисление при използване на кисели продукти. Също така, според някои прегледи с течение на времето (след около шест месеца или малко повече) дъното може да започне да ръждясва.

Коя чаша да изберем?

Въз основа на горните характеристики, можем да заключим, че един общ недостатък на всички купи за мулти-готварски печки е неизправност: рано или късно те се надраскат, ръждясат, губят свойствата си без прилепване. Но можете значително да удължите живота на магическите саксии. Купете си по 2 или 3 чаши от различен тип (ако средствата позволяват) да бъдат използвани по предназначение. Например за приготвяне на супи и пържене използвайте стоманен контейнер за печене и печене - с керамично покритие, за пържене с малко количество масло - с тефлон. С този подход всяка купа от Redmond multicooker ще ви служи доста време. В допълнение, вкусът на готвени ястия ще бъде много по-добър.